Ga naar de inhoud

High tea tips

High Tea Tips

Deze week is het High Tea Week op Brenda Kookt. Alle recepten en artikelen die deze week op het blog verschijnen staan in het teken van High Tea. Vandaag deel ik mijn high tea tips, tips voor het organiseren van een High Tea.

Allergieën

Dit eerste puntje geldt natuurlijk niet alleen bij het organiseren van een High Tea, altijd als er mensen komen eten is het handig om rekening te houden met allergieën. De allergieën waar je met een high tea waarschijnlijk het meest te maken hebt zijn een noten, gluten of een lactose allergie. Als je ook vlees of vis gebruikt in je hapjes kun je rekening houden met vegetariërs en mensen met een allergie voor schaal- en schelpdieren.

Afwisseling

Omdat er meerdere hapjes worden gegeten tijdens een High Tea is het het leukste als het niet eentonig is, afwisselen dus!
Een mix van hartige én zoete hapjes doet het altijd goed, zo is er wat lekkers voor de hartige- en zoete genieter. Daarbij moet je er ook om denken dat je verschillende ingrediënten gebruikt. Als alle hapjes chocolade of citroen bevatten is het snel too much. Na het derde hapjes met citroen is het niet lekker meer.

Denk er ook eens aan om de hapjes op verschillende manieren te serveren. Een voorbeeld hiervan is het serveren van iets in een glaasje of op een prikker. En als je meerdere cakejes of taartjes serveert gebruik dan ook eens andere vormen, bijvoorbeeld een vierkant, driehoek of cirkel.

Hoeveelheid

Persoonlijk vind ik het best lastig om de hoeveelheid hapjes te bepalen, ik heb zeg maar niet graag te weinig 😉
Om het aantal hapjes te bepalen kun je rekening houden met een aantal factoren. Het tijdstip van de high tea is voor een groot deel bepalend voor de hoeveelheid trek dat je gasten hebben. Rond lunchtijd kun je vaak meer op dan net na de lunchtijd. Ook is het afhankelijk van het type hapjes dat je serveert. Sandwiches vullen bijvoorbeeld best goed dus als je een gang sandwiches én scones hebt dan kan het zijn dat de gasten de hapjes hierna laten liggen.

Zelf heb ik eens een high tea georganiseerd voor 30 personen. Na de workshop dachten een aantal gasten dat ze een kopje koffie met iets lekkers zouden krijgen. De high tea van 3 gangen, plus een scone overviel ze een beetje. Zorg er dus voor dat je gasten zijn voorbereid op wat er komen gaat, een klein hapje of een uitgebreide high tea.

Planning

Als je een high tea verzorgt is de planning erg belangrijk, daarbij is het wel afhankelijk of je zelf ook deelneemt aan de high tea of dat je alleen voor de organisatie zorgt. Veel gerechtjes kun je van te voren maken. Scones en lemon curd kun je bijvoorbeeld prima invriezen, veel (hartige) taarten kun je ook  van te voren maken en dit geldt ook voor bonbons etc.

Thee

Thee mag natuurlijk niet ontbreken bij een high tea. Bedenk van te voren hoe je de thee wilt serveren. Gebruik je potten thee of theezakjes? Ook is het leuk om bijvoorbeeld losse thee te gebruiken zodat de gasten zelf een smaakje kunnen samenstellen. Persoonlijk kan ik de hele dag thee drinken, maar niet iedereen houdt daarvan. In dat geval kun je koffie achter de hand houden, of bijvoorbeeld vruchtensap. Ook is het leuk om een high tea te beginnen met een glas prosecco of champagne, zeker een aanrader bij een feestelijke gelegenheid.
Denk ook aan voldoende servies, theepotten, bekers of glazen, bordjes en bestek voor de hapjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wegwerp bordjes, bekertjes en bestek te gebruiken.

Thema

Het is ook leuk om de high tea een thema te geven en daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Niet alleen de hapjes kun je op het thema aanpassen, ook de versiering en aankleding. Een paar suggesties: Kerst, winter wonderland, paastea, summer breeze, babyshower, Holland, love, picknick..

4 reacties

Melissa Charlotte

Leuke tips! Het wordt tijd om weer eens High Tea te doen hier thuis.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk! Ik hoop dat ik je deze week genoeg inspiratie heb gegeven. Morgen verschijnt er ook nog een heel leuk high tea artikel op het blog. De laatste van deze high tea week!

Mariska

Leuk dat je een high tea week hebt op je blog! Ik ben gek op high teas :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaaa, ik ook!

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op