Ga naar de inhoud

Hotspot: Frites uit Zuyd

Frites uit Zuyd - Par Hasard

Heb je al gehoord van de Bourgondische Friterie Frites uit Zuyd met aangrenzend restaurant Par Hasard in Amsterdam? Dit is een snackbar, maar dan anders. Een beetje luxer, gezelliger en veel lekkerder.

Afgelopen maand at ik met foodie collega’s Pauline, Sabine, Monique en Phillippine bij deze heerlijke zaak. Voor ik je laat zien wat voor heerlijks ik heb mogen eten vertel ik je meer over het concept:

Frites uit Zuyd

Frites uit Zuyd is gebaseerd op de Belgische frituur waar gasten nog werden ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Bij de zaak kun je huisgemaakte snacks afhalen om mee te nemen naar huis of opeten in de zaak op een van de krukjes, of het terras.

De friet van Frites uit Zuyd is anders dan andere frietjes die je hebt gegeten. Natuurlijk zijn ze huisgemaakt, en daarbij wordt de kwaliteit gegarandeerd doordat de aardappelen wekelijks gecheckt worden. Niet iedere week kun je namelijk dezelfde aardappel gebruiken voor dezelfde frieten. Bij de frieten neem je het liefst geen standaard (wel huisgemaakte) mayo, maar bijvoobeeld de huisgemaakte piccalilly mayonaise.

Niet alleen de friet, maar ook de snacks zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het is namelijk geen standaard ‘diepvriesspul’ zoals je bij de traditionele Nederlandse snackbar ziet. Zo zijn de meeste snacks zoals de frikadellen huisgemaakt en de bitterballen komen van Holtkamp. Geen E-nummers dus, maar veel echte smaken. Dat is eens anders snacken!

Par Hasard 01

Par Hasard

Als je tijd hebt om uitgebreid te snacken dan moet je naar Par Hasard, dit is het restaurant dat je via Frites uit Zuyd betreed. Hier kun je gezellig en relaxed zitten en lunchen, borrelen en dineren met friet.

De kaart is iets uitgebreider dan bij Frites uit Zuyd. Zo vind je hier geen frikadellen op de kaart, maar wel gerechten als Limburgs Zoervleis, traditionele fish and chips en steak béarnaise. Uiteraard worden alle gerechten geserveerd met de befaamde frieten.

Kijk mee naar mijn foodavond:

Par Hasard 04

Par Hasard 02

Par Hasard 03

Par Hasard 05

Mijn ervaring

Voor ik bij Par Hasard at had ik gehoord dat vooral de frikadellen top zijn, daarom vond ik het stiekem jammer dat deze niet op de kaart staan bij Par Hasard. Gelukkig liet eigenaar Xander ons als amuse de overheerlijke huisgemaakte frikadellen proeven (oh my wat zijn die lekker!) met daarbij bitterballen van Holtkamp.

Als voorgerecht deelde ik een steak tartaar met Sabine. Mijn eerste steak tartare, en hij was heerlijk. Bij het hoofdgerecht besloot ik voor het Limburgs Zoervleis te gaan. Een mals stoofpotje. Persoonlijk vond ik het erg gekruid daarom heb ik hem uiteindelijk gedeeld met Sabine. Hierdoor kon ik ook de Fish & Chips proeven, ook niet verkeerd want dit was mijn tweede keuze 😉 Maar stiekem vond ik frieten met mayonaise met piccalilly het aller lekkerste.

Het toetje zou ik overslaan, na de heerlijke amuses en het hoofdgerecht was ik voldaan. Tot ik hoorde dat de hemelse modder super lekker was. Dusja, die heb ik ook maar geproefd. En gelukkig maar, was hij was echt hemels. Al moet ik toegeven dat dit verfijnde gerechtje niet helemaal bij het concept past. Maar wat maakt het uit, de smaak was hemels, en die telt.

Als je in de buurt bent (of niet) rijd dan zeker eens langs Frites uit Zuyd, of neem plaats bij Par Hasard als je meer tijd hebt. Overheerlijk na bijvoorbeeld een dagje shoppen in Amsterdam…

Dat het een groot succes is dat blijkt wel, binnenkort wordt de tweede vestiging geopend! Namelijk in de Amsterdamse Willemsparkbuurt.
De eerste vestiging van Frites uit Zuyd & Par Hasard vind  je op Ceintuurbaan 113-115 in Amsterdam.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op