Ga naar de inhoud

Pannekoekbakkerij Houtlust

Pannekoekbakkerij Houtlust txt

Pannenkoeken waren vroegen mijn lievelingseten. Inmiddels vind ik heel veel dingen lekker, maar pannenkoeken blijven favoriet. Zelf pannenkoeken bakken is lekker, ik ga dan meestal voor een simpele variant met stroop of kaas. Maar als ik bij een pannenkoekenhuis eet dan wil ik een speciale pannenkoek. Met vriendinnen heb ik inmiddels veel pannenkoekenhuizen van binnen gezien. Met weekendjes weg en dagjes uit zijn we vaak bij pannenkoekenhuizen beland. Maar nergens zijn de pannenkoeken lekkerder dan bij ons eigen phuis, Pannekoekbakkerij Houtlust in Hem!

Pannekoekbakkerij Houtlust

Ik was alweer een tijdje niet bij Houtlust geweest, dus het was nodig tijd om weer eens met vriendinnen langs te gaan. Houtlust is een typisch pannenkoekenhuis. Het ziet er wat gedateerd uit. Persoonlijk ben ik nog nooit bij een hip en modern pannenkoekenhuis geweest. Dus gedateerd? Dat mag! Bij een pannenkoekenhuis heeft dat zo zijn charmes.
Kinderen houden van pannenkoeken dus ook hier bij Houtlust zijn er kinderen aanwezig. Terwijl paps en mams gezellig zitten te eten spelen de kinderen buiten op de speeltoestellen, de kleine kinderboerderij of rennen ze door het restaurant. Bij een pannenkoekenhuis mag dat, en bij Houtlust kan dat!

In de zomer kun je bij Houtlust heerlijk buiten op het vernieuwde terras zitten. Op de avond dat wij er waren stond er een harde wind, dus zaten we toch maar binnen.

Pannekoekbakkerij Houtlust 2
Qua voorgerechten houden ze het hier simpel. Een soepje, en een stokbroodje (bruin of wit)  met kruidenboter.  Maar bij een pannenkoekenhuis kom je ook niet voor het voorgerecht, we willen pannenkoeken! En die hebben ze genoeg want de pannenkoekenkaart van Houtlust is gevarieerd.

Voor kinderen zijn er speciale pannenkoeken met snoep, appelmoes, knakworstjes of chocoladesaus. Daarnaast kun je als volwassene (of als kind) gaan voor een basispannenkoek met 1 ingrediënt, zoals appel, banaan, spek, kaas, salami of perzik, een pannenkoek met een combinatie van deze ingrediënten, of een “special”.  En de specials, dat zijn de toppers!

Ik ga de lekkere specials hier niet allemaal opnoemen, de keuze is reuze. Bijvoorbeeld een pannenkoek met een kip- of gehaktmengsel met roerbakgroenten (een van de favorieten), boerenjongens, brie, zalm of zelfs sate. Alles is mogelijk. De prijs van een special varieert tussen € 8,00 en € 12,00 euro.

Pannekoekbakkerij Houtlust 3

Mijn favoriet is de Tango (€ 11,50). Een pannenkoek met ui, champignons, ham, kaas, salami, tomaat, Parmezaanse kaas en oregano. Een pannenkoek vol smaak, én rijk aan ingrediënten. Na een grote Tango ben je zeker voldaan. Een klein toetje gaat er dan misschien nog wel in.

Pluspunten

  • Voor een kleine prijs eten met het hele gezin
  • De lekkerste pannenkoeken (als je het mij vraagt)
  • Grote variatie aan pannenkoeken op de menukaart

Minpunten

  • Bij Houtlust is er niet zoveel keus in voorgerechten

Eten bij Houtlust als je… van pannenkoeken houdt!

Niet eten bij Houtlust als je.. rustig wilt eten en het niet waardeert als er kinderen om je heen rennen.

Woon je niet in de omgeving van Enkhuizen – Hoorn, maar wil je hier toch  eens eten? Combineer een bezoek aan sprookjeswonderland of het Zuiderzeemuseum met een etentje bij Pannenkoekbakkerij Houtlust!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op