Ga naar de inhoud

Rauwkostsalade met pesto en mozzarella

Is rauwkostsalade saai? Echt niet! Bij deze deel ik een kleurrijke salade boordevol groenten, met veel smaak! Een rauwkostsalade met pesto en mozzarella. Met veel groenten, de bekende Italiaanse kaas en groene pesto. Want dat maakt alles nog lekkerder ­čśë

Rauwkostsalade met pesto en mozzarella

Rauwkostsalade

Rauwkostsalade. Een recept met deze titel bestond tot nu nog niet op Brenda Kookt. En eerlijk: ik heb zelfs even gegoogeld om te kijken wat een rauwkostsalade precies is. Om even te checken of ik dit kon gebruiken als titel van deze salade. En dat kon.

Rauwkost is namelijk een titel voor een gerecht dat hoofdzakelijk uit rauwe groenten bestaat. Hiervoor kun je eigenlijk alle beschikbare groenten gebruiken, van andijvie en bloemkool tot komkommer en witlof.

Rauwkostsalade vind ik meestal maar een beetje saai. De groenten wordt vaak aangemaakt met azijn, olie en peper en zout. Vooral in restaurants vind je dit regelmatig terug, als garnering bij een broodje of bij de kipsat├ę bijvoorbeeld. Ik laat het eerlijk gezegd vaak op mijn bord liggen.

Wat mij betreft mag er wel een extra ingredi├źnt in de rauwkostsalade, om het wat lekkerder te maken. En dat heb ik dan ook gedaan bij dit recept.

Rauwkostsalade met pesto en mozzarella

Salade met pesto en mozzarella

Ik had dit recept ook salade met pesto en mozzarella kunnen noemen. Maar dat heb ik niet gedaan. Omdat er veel groenten in zit, en geen sla vind ik het een rauwkostsalade. Maar dan lekkerder.

Het is een hele kleurrijke salade geworden. Rood, groen, geel, en paars. De salade bevat rode ui, tomaat, gele paprika, komkommer en avocado. Groene pesto en mozzarella maken het af, samen met een handje verse basilicum.

Het bereiden van de rauwkostsalade is heel simpel en mogen we eigenlijk geen koken noemen. Snijden en roeren. Dat is wat je doet. Het snijden van de groenten en vervolgens mengen met de pesto en mozzarella. Binnen 10 minuten kun je genieten van een kleurrijk bordje lekkers.

Rauwkostsalade met pesto en mozzarella

Afdrukken Voeg toe aan verzameling

Rauwkostsalade met pesto en mozzarella

Kleurrijke rauwkostsalade met pesto en mozzarella. Eenn lekkere aanvulling bij de maaltijd, of als maaltijdsalade met brood erbij.
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingredi├źnten

 • 1 rode ui
 • halve komkommer
 • 120 gram cherry tomaatjes
 • 1 gele paprika
 • 1 avocado
 • handje verse basilicum
 • 150 gram mozzarella bolletjes
 • 3 eetlepels groene pesto
 • zout en peper

Instructies

 • Snijd de rode ui grof, de komkommer in plakjes en vervolgens in blokjes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de paprika ook in blokjes. Verwijder de schil van de avocado en snijd het vruchtvlees ook in blokjes. Snijd de verse basilicum grof.
 • Meng de groenten in een kom en roer de bolletjes mozzarella samen met de groene pesto door de rauwkostsalade. Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper.
 • Serveer de rauwkostsalade bijvoorbeeld met brood.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op