Ga naar de inhoud

Filmpje: how to Rollade maken

Rollade maken 01

De decembermaand staat voor de deur en dus beginnen we ook na te denken over de kerstdagen én het kerstdiner. Zeg je kerst, dan zeg ik rollade. Ik vind het heerlijk om het met kerstdiner of kerstontbijt te eten. Het leek me daarom wel eens leuk om zelf een rollade te maken. En wie kan me dat beter leren dan mijn eigen slager?

Allereerst: wat is rollade? Het is een gerecht dat bestaat uit een stuk vlees dat opgerold en gebonden is. Het vlees kan gemaakt zijn van rund, varken, kalf of lam. Het wordt vaak op smaak gebracht met kruiden, specerijen en/of andere ingrediënten en vervolgens gebakken in de oven of op het fornuis. Het kan warm of koud gegeten worden en is vaak lekker in combinatie met bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten en sauzen.

Hoe maak je rollade?

Rollade is een heerlijk gerecht dat vaak wordt geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Maar hoe maak je deze lekkernij nou zelf? Ik ging bij Keurslager Timo Boon langs en hij leerde mij (en dus ook jullie) hoe je het beste een rollade kunt knopen. Er zijn nog best veel dingen waar je om moet denken. Maar met deze uitleg er bij kunnen we het straks allemaal zelf.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal!

Gevulde rollade met champignon/pesto-vulling

Nadat ik bij de slager langsging, ben ik zelf aan de slag gegaan. Omdat ik gek ben op champignons en pesto besloot ik dit te combineren en het vlees hiermee te vullen. Het resultaat was heerlijk: een gevulde rollade met champignon/pesto vulling. En een voordeel aan de pesto is dat je naast peper en zout geen extra kruiden nodig hebt. Het gerecht is gelijk goed op smaak en klaar om te eten.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op