Snap Shots November
Bewaren
November heb ik qua activiteiten voor het blog bewust rustig gehouden in verband met de drukke decembermaand die voor de deur staat. Naast de kerstvoorbereidingen vierden we in november twee keer onze verjaardag dus daar gaat ook de nodige tijd in zitten. Vooral omdat ik het zo leuk vind om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg lekkers te eten heeft. Tijdens het feestje voor onze vrienden heb ik niet eens foto’s gemaakt. Ik heb er niet aan gedacht, dus zo gezellig was het 🙂
Verder zijn het vooral veel dagelijkse snap shots die ik heb gemaakt, maar er zaten weer heerlijke dingen tussen. Kijk snel mee naar mijn maand in foodfoto’s!
Het enige event dat ik deze maand niet kon afslaan was het FairDelicious bloggersevent van Delicous Magazine en Max Havelaar. Hier lees je meer over de (h)eerlijke dag. Deze middag maakte ik onder andere mijn eigen Tony’s Special Edition met mango, meringue en walnoot. Je begrijpt dat deze reep niet lang in de kast heeft gelegen..
Zondag is het tijd voor (not so healthy) comforfood: frietjes van zoete aardappel uit de oven en een broodje zelfgemaakte bal met saté.
Sabine plaatste een recept met bloemkoolpuree en rijst. Ik was zo nieuwsgierig naar deze combinatie dat ik het ‘s avonds direct maakte. Het is een vreemde combinatie maar het was wel echt lekker. Zelfs voor iemand die niet zo van rijst houdt.
Op het werk lunchen met een beker uiensoep, een heerlijk kaaskoekje en een pistoletje.
Deze maand ontving ik weer heerlijke foodpost, o.a.de kleine taartjes van Koopmans, Hero Fruitijs, Ristorante Pizza en een perspakket van Maggi.
De vrijdagmiddagborrel hebben we omgedoopt tot vrijdagmiddag snack.
Met vriendinnen gingen we een hapje eten voor we een comedynight (die echt grappig was!) bezochten. Het hapje eten viel me erg tegen. Op de kaart klonken de gegrilde paprikarolletjes met mozzarella, pasta en salade lekkerder dan het was. De paprikarolletjes bleken gefrituurde loempia’s te zijn. Erg vet terwijl ik nou net geen trek in vettigheid had, en mijn mozzarella was nog koud. Na terugsturen naar de keuken (wat ik eigenlijk nooit doe) was de tweede poging niet veel lekkerder. Erg jammer.
Voor de oven wachten tot de lekkerste muffins die ik ooit gebakken heb klaar zijn. Recept volgt in 2014 😉
Lunch: een super lekkere couscoussalade. Dit maakte ik van restjes die ik overhad na het bakken van een hartige taart. Het recept van de taart verschijnt nog op mijn blog.
Voor een babyshower van een vriendinnetje maakte ik onder andere de super lekkere pepernootrotsjes
Een ouderwets avondje bowlen en steengrillen met vriendinnen. Dat is altijd goed.
Voor mijn verjaardag testte ik o.a. de kleine taartjes van Koopmans, ze vielen erg in de smaak. De variant die het eerste uitverkocht was waren de Kleine Fruittaartjes. Op de bodem deed ik de banketbakkersroom (niet meegebakken in de oven) en daarover een schep vlaaivulling (aardbeien variant).
December wordt een drukke maand. Niet alleen voor het blog maar ook daarbuiten. Er staan leuke foodevents op de planning, een door mij georganiseerde high tea en gezellige feestdagen. Ik heb er zin in en laat jullie aan het einde van de maand uiteraard mijn food Snap Shots weer zien.
Blijf op de hoogte, volg BrendaKookt via Bloglovin, Facebook & Twitter.
Wil je meer Snap Shots van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt)