Ga naar de inhoud

Tip: Dineren in de trein!

Panorama Rail Restaurant 11

Een leuke tip voor als je eens iets anders wilt dan eten in een standaard restaurant: ga een dineren in een rijdende trein!

Vorig weekend had ik met vrienden een dagje in Amsterdam gepland. Eerst fietsten we door de Jordaan, daarna gingen we borrelen en daarna moest er natuurlijk lekker gegeten worden. Het kwam goed uit dat ik vlak daarvoor een mailtje ontving over het Panorama Rail Restaurant. Een restaurant gevestigd in een rijdende trein. Het leek me een leuke ervaring en daarom besloot ik dit voor ons uitje te boeken.

Panorama Rail Restaurant 13

Per begin april is Railpromo in samenwerking met chefkok Julius Jaspers het restaurant in de rijdende trein gestart. Vertrekstation is Amsterdam-Centraal en vanaf hier begint een 3 uur durende rit door het groene hart. Via Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Haarlem kom je uiteindelijk weer uit in Amsterdam. Tijdens de rit wordt een 4-gangenmenu, samengesteld door Julius Jaspers geserveerd.

Panorama Rail Restaurant 03

Wij waren met een groep van 8 personen en bij uitzondering dineerden wij aan een grote lange tafel, we hadden de complete coupe voor onszelf. In de andere coupe’s diner je aan tafel van 2 , 4 of 6 personen langs het raam.

Panorama Rail Restaurant 07

Panorama Rail Restaurant 08

Amuse: Tataki van rund met tosazu en gebakken knoflook

Bij het serveren van de amuse liepen we meteen tegen een nadeel van het restaurant in een trein aan. Er is geen uitgebreide keuken aan boord, en er is ook niet veel voorraad aanwezig. Zo bleek bij het uitserveren van de amuses dat er 2 tatiki’s te weinig aan boord waren. Mijn vriendin en ik konden de amuse dus niet eten, en dus kregen we een vervangende amuse. Guacamole met nacho’s.

Panorama Rail Restaurant 06

Voorgerecht: Velouté van pastinaak met gerookte paling

Panorama Rail Restaurant 01

Hoofdgerecht: Boeuf bourguignon entier, chutney van tomaat, mousseline van knolselderij met cips van oesterzwam.

Panorama Rail Restaurant 09

Dessert: Tarte tatin, ” Bocuse” butterscotch en roomijs

Het was een leuke ervaring om mee te maken. Doordat er geen uitgebreide keuken in de trein aanwezig is zijn de mogelijkheden beperkt. Ik moet zeggen dat je dat wel merkt aan het menu. Vooral de amuse en het voorgerecht vond ik vrij eenvoudig, ik had hier persoonlijk meer van verwacht.

De prijs voor een diner in het Panorama Rail Restaurant is vanaf  € 99,- per persoon, afhankelijk van je zitplaats. Dit vind ik persoonlijk best prijzig als ik het menu bekijk, al betaal je natuurlijk ook voor de ervaring en beleving. En persoonlijk vond ik dat juist erg leuk om eens mee te maken. Klik hier voor meer informatie over het Panorama Rail Restaurant.

7 reacties

Maikel

Ook ik mocht mee. Super leuke ervaring om een keer te doen! Het is weer eens iets anders dan in een standaard restaurant eten.

Laat een bericht achter

Jorien

Ook ik mocht mee op dit leuke uitje! Vond het een hele leuke ervaring. Het menu was idd wel eenvoudig maar smaakte goed! Helaas niet veel meegekregen van het gebied waar we doorheen reden want de box in onze coupé was stuk al vraag ik me af of de beste man boven ons geklets uit kon komen ?

Laat een bericht achter

karin

Ik was een van de Gelukkige mede reizigers:-)! Totale verassing en buiten de nadeeltjes toch wel een bijzondere ervaring. We hebben erg genoten, leuk stukje en mooie foto's! Xx karin

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Geinig idee, maar lijkt me inderdaad best onpraktisch! Maar vast leuk om een keer mee te maken.

Laat een bericht achter

Fran

Ik had ook al een review hierover bij Sabine gelezen, zelfde strekking. Ik sla dan ook even over, voor dat geld kan ik ergens anders beter eten.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk dat je er ook was! Jouw foto van the making off ga ik ook nog delen :P

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oehh, dat vraag ik me ook af ;)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op