Ga naar de inhoud

Tip: Zo maak je van een ‘gewoon gerecht’ een kerstgerecht!

tip kerstgerechtBen je er klaar voor? Heb je al helemaal bedacht wat je met de kerstdagen op tafel gaat zetten? Als het antwoord ‘nee’ is, dan moet je nog even snel een kijkje nemen op deze pagina, er zit vast iets lekkers voor je tussen. Waarschijnlijk ben je vandaag druk met het halen van de laatste boodschappen en misschien zelfs al met het voorbereiden en voorkoken van kerstgerechten. Met een paar trucjes maak je van een ‘gewoon gerecht’, zo een kerstgerecht. Tips zo maak je een kerstgerecht, wie weet komen ze van pas..

 

Zo maak je een kerstgerecht

  • Maak je bord op in een kerstfiguur. Maak het bord zo op dat er een kerstboom of ster ontstaat.
  • Kleed je gerecht aan met een kerstfiguur. Bijvoorbeeld met een stervormig plakje bladerdeeg of kaaskrokantje, spuit een figuurtje van slagroom of crème fraîche in de soep of spuit de saus in een vormpje op het bord.
  • Denk naast een kerstboompje, ster of kerstbal ook eens aan een eland of een engeltje.
  • Maak je bord extra mooi op, zoals ze in een restaurant doen. In dit artikel geef ik je tips voor het opmaken van je bord.
  • Bestrooi je toetje met poedersuiker of cacao voor een extra feestelijk effect. Met behulp van mallen (of uitgeknipte vormen) kun je ook figuurtjes maken

Een laatste tip: wees subtiel. Als alle gerechten de vorm van een ster hebben is het een beetje too much 😉

Wat is jouw trucje om je kerstgerecht net dat beetje extra te geven?

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op