Ga naar de inhoud

Tip: Restaurant La Cage in Amsterdam

 

La Cage Amsterdam 08

Afgelopen dinsdag at ik bij Restaurant La Cage in Amsterdam, een nieuw restaurant dat is gevestigd in de Reguliersdwarsstraat. Samen met Sabine, Pauline en Monique mocht ik hier een vorkje prikken. In dit artikel laat ik je zien wat ik heb gegeten, en wat ik er van vond.

We beginnen meteen met een grote pluspunt, La Cage is gevestigd in de Reguliersdwarssraat. Super centraal dus! Ideaal als je in de stad bent. Vooral een plus met openbaar vervoer, auto is iets minder handig qua parkeren.

La Cage Amsterdam 09

Bij La Cage is ruimte om te borrelen en te dineren. Het restaurant wordt afgeschermd door grote pilaren. Het restaurant en de bar zijn geïnspireerd door de mysterieuze Franse style du soir die terugkomt in het interieur, de Franse klassiekers op het menu en de samengestelde wijnkaart.

De sfeer in het restaurant is warm en gezellig. Het is een grote ruimte maar door de afscheidingen is het wel intiem. Het is er ook aardig donker, niet ideaal voor het maken van foodfoto’s maar wel een plus voor de sfeer.

La Cage Amsterdam 07

Menukaart is compact, er is niet te veel keuze. Wel is er meer dan voldoende lekkers. We hebben de gerechtjes zoveel mogelijk gedeeld zodat we alles konden proeven.

La Cage Amsterdam 01

In verband met de zwangerschap leken de escargots (slakken), steak tartare, oesters (geen idee of ik dit mag eten maar heb het nog nooit gehad en dit leek me niet het juiste moment) en eendenlever me geen goed idee. Tomatensoep had ik geen trek in dus bleef de salade en het broodplankje over. We deelden deze voorgerechten en namen er een steak tartare bij. Deze moesten de ander meiden natuurlijk proeven.

De salade was heerlijk, en de aioli ook. Van de steak tartare heb ik een klein hapje geproefd. Ook deze was goddelijk, al kan dit ook liggen aan het fiet dat ik dit soort dingen al 17 weken niet gegeten heb 😉

La Cage Amsterdam 04

La Cage Amsterdam 05

Bij de hoofdgerechten twijfelde ik tussen de zalmfilet met krokante korst en de truffelravioli gevuld champignons. Ik besloot te gaan voor datgene dat ik thuis niet zelf klaarmaak: de truffelravioli.

Een goede keuze! (al zagen alle andere gerechten er ook top uit) Ik kreeg een flink bord, ik eet tegenwoordig voor 2, maar deze portie kregen wij niet op. Dit komt niet vaaak voor. Wel was het ontzettend lekker. Ik vond dat er veel olie onder in mijn bord zat, maar verder was het heerlijk.

De Runder Barrette van Sabine (steak frites) zag er ook heerlijk uit, deze was echt super. Echte vleeseters zou ik deze aanraden.

La Cage Amsterdam 06

La Cage Amsterdam 02

Time for dessert! En dit slaan wij niet over, ook niet op een gewone dinsdagavond.

Er staan in totaal ongeveer 5 toetjes op de kaart, en we konden niet kiezen. Daarom besloten we 4 verchillende toetjes te bestellen en deze te delen. De topper was voor mij de choco fondant (het chocolade lava cakeje met karamelsaus). Maar de choco dream (witte choco mousse/brownie met oreo koek en choco ijs) was ook niet verkeerd hoor. Creme brulee met koffie valt zeker bij koffielovers in de smaak, ook dit was een grote portie.

De conclusie: Als ik een minpunt moet noemen dan noem ik dat de muziek niet helemaal aansloot bij de sfeer. La Cage is zeker een aanrader voor als je in het centrum bent en lekker wilt eten. Prijs-kwaliteit niveau is goed. Een hoofdgerecht ben je tussen de € 15,- en € 25,- kwijt, net wat je neemt. De porties zijn royaal. Een toetje heb je voor € 6,50.

 

Restaurant La Cage, Reguliersdwarsstraat 44 Amsterdam

 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

2 reacties

Lotte

Klinkt als een aanrader:) Wat leuk dat jullie alles gedeeld hebben. Zo kan je lekker van alles proberen. Slim! Die pasta ziet er lekker uit, ik ben gek op ravioli.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Delen is handig hoor. Als ik met mijn vriend uiteten ga probeer ik ook altijd iets anders te kiezen. Zo kan ik van beide gerechten proeven ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op