Ga naar de inhoud

Tips & tricks voor het maken van babyhapjes

baby-eerste-hapjes

In een eerder artikel heb ik jullie verteld over hoe we (of ik ;)) het heb aangepakt met de eerste hapjes van ons dochtertje Fem. Ik krijg nog regelmatig vragen over het bereiden van babyhapjes en daarom deel ik in dit artikel mijn tips en tricks. Waar moet je rekening mee houden en wat is handig?

Mijn tips & tricks voor het maken van babyhapjes:

De staafmixer is wat mij betreft ideaal en onmisbaar. Zo kun je groenten en fruit vliegensvlug mooi glad pureren. En als je kleintje wat grovere dingen kan eten kun je het bijbehorende hakmolentje gebruiken.

Pureer aardappelen niet met de staafmixer, maar prak dit fijn.

Gebruik een beetje water of een (moeder)melk om de substantie te verdunnen.

Kook extra en vries dit in. Zo heb je altijd groente- en fruithapjes op voorraad. Én zo hoef je dus geen potjes te kopen maar heb je wel altijd iets te eten achter de hand.

Gebruik ijsblokvormpjes om de hapjes in te vriezen. Als je kindje net begint met het eten van hapjes eten ze niet zoveel het is dan ideaal om de babyhapjes in te vriezen in siliconen ijsblokvormpjes.

Als je kindje grotere porties gaat eten kun je een siliconen muffintray gebruiken om het eten in te vriezen. Zo maak je gemakkelijk porties. Zo eet mijn dochtertje nu bijvoorbeeld 2 nuffinvormpjes per maaltijd.

Na een paar uur in de vriezer kun je de blokjes uit het vormpje drukken en in een diepvrieszakje bewaren. Dit is niet alleen handig voor groente, ook voor fruit. Zo kun je gemakkelijk steeds grotere porties uit de vriezer pakken.

Schrijf op alles wat je invriest wat het is. Soms lijken dingen zo op elkaar dat je geen idee hebt wat je uit de vriezer pakt. Je kunt dit op diepvrieszakjes schrijven maar je kunt ook stickers gebruiken.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op