Ga naar de inhoud

Voorproeven bij Vinnies in Amsterdam

 

Vinnies Deli winterkaart 01

Vinnies is een mooie knusse zaak in hartje Amsterdam. Op twee locaties kun je bij Vinnies terecht voor een (heerlijk!) ontbijtje, koffie met iets lekkers en de lunch.

‘Simple’, ‘pure’ en ‘healthy’ zijn de kernwoorden van Vinnies. Ze omschrijven zichzelf als ‘ your living room away from home’. Wat mij betreft slaat deze slogan de spijker op zijn kop. Als je in de buurt Haarlemmerstraat en de Nieuwezijdse Kolk bent moet je echt even langsgaan om wat lekkers (en gezonds) te nemen.

Vinnies Deli winterkaart 02

Eind 2014 mocht ik samen met Francesca, Monique, Pauline en Philippine de nieuwe menukaart van Vinnies testen. Voorproeven dus, en dat was super leuk (en lekker) om te doen! Van ieder gerecht proefden we twee versies waarna we tips gaven en de lekkerste versie aanwezen.

Ik laat je zien wat we mochten proeven, wat we gekozen hebben én wat er inmiddels op de nieuwe winterkaart staat.

Vinnies Deli winterkaart 03

We begonnen met het ‘ontbijt’. Een bordje havermout met twee versies. Links havermout met gekarameliseerde banaan en rauwe cacao, rechts met stoofpeertjes-compote.

Het was een beetje vreemd om ‘s avonds aan de havermout te zitten, maar het smaakte goed! Stoofpeertjes passen natuurlijk super goed bij de winter (en eet ik thuis ook regelmatig in de havermout) maar uiteindelijk was de gekarameliseerde banaan toch mijn favoriet. Wat een topper zeg! Ik heb hem thuis inmiddels al een paar keer nagekookt (morgen laat ik je zien hoe je dit zelf ook kunt maken!).

De havermout met gekarameliseerde banaan staat inmiddels ook op de nieuwe winterkaart van Vinnies.

Vinnies Deli winterkaart 05

Na het ontbijt gingen we door naar de soep. We mochten twee versies van pompoensoep proeven. Links een vegan soep met koriander en vadouvan en rechts met room, pompoenpitolie en gefrituurde salie. Ik ben geen fan van koriander, maar de soep met koriander en vadouvan was veruit het lekkerste. Zoveel smaak… yum! Deze soep staat inmiddels ook op de kaart! (bijna bingo ;))

Vinnies Deli winterkaart 06

Door naar de salades! De linker is een klassieke Caesarsalade, maar dan met boerenkool. Door de boerenkool te stomen wordt het zachter, en heerlijk. Het gepocheerde ei past er super bij.

De caesarsalade nam het op tegen een variatie op gado gado. Persoonlijk was dit niet helemaal mijn ding. Gelukkig was iedereen het er over eens dat de Caesarsalade de grote winnaar was en is hij inmiddels bij Vinnies te bestellen.

Vinnies Deli winterkaart 07

Time for some sweets! Na het zien van bovenstaande foto hoef ik je vast niet te vertellen dat de toetjes allemaal favoriet waren?

Op de foto zie je appel tarte tatin met calvados, frangipane taartje met stoofpeer, salted caramel taartjes met noten en carrotcake muffins met walnoot. Het was lastig kiezen, de toetjes zijn allemaal meer dan dik goedgekeurd. Als ik één favoriet moet kiezen dan wordt het de frangipane met stoofpeer.

Vinnies vind je op Haarlemmerstraat 46 en Nieuwezijdse Kolk 33 in Amsterdam

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op