Ga naar de inhoud

Review: De Waard van Ternaard

Waard van Ternaard 18

Voordat we vorige maand de boot naar Ameland namen,  hadden we een heerlijke avond bij Herberg de Waard van Ternaard in (jawel) het plaatsje Ternaard.

Bij het Wapen van Ternaard kun je een drankje drinken en een klein hapje eten maar ook heerlijk uitgebreid dineren. En als je wilt is het zelfs mogelijkheid om er te overnachten zoals wij deden.

Ternaard ligt 8 km, (9 minuten rijden) van Holwerd. Een ideale stop als je ‘s ochtends vroeg de boot naar Ameland wilt pakken.

Kijk mee met onze heerlijke avond:

 

 

Waard van Ternaard 03

Waard van Ternaard 04

Waard van Ternaard 08

We begonnen met een frisse amuse, een soepje van snijboon met een guacamole van doperwt en tomatenolie

Waard van Ternaard 09

Daarna werd het voorgerecht geserveerd. Friese Borger met een crème van snijbiet, paprikaschuim en een saus van ansjovis van het Wad.

Waard van Ternaard 17

Kijk mij genieten van de smaakvolle gerechtjes..

Waard van Ternaard 10

Tussendoor werd eigen gebakken brood van meel van de molen uit Burdaard geserveerd met tomatentapenade, pesto, fleur du sel, olijfolie en verse roomboter van boerderij “De Gelder”. Een heerlijk broodplankje, alles was lekker maar de tomatentapenade sprong er wat mij betreft uit. De beste die ik ooit heb gegeten.

Waard van Ternaard 11

Het tussengerecht was ontzettend smaakvol: verschillende soorten en bereidingen van tomaat, mozzarella uit Grootegast, schuim en gelei van olijfolie.

Waard van Ternaard 12

Het tweede tussengerecht was een visgerechtje: Filet van heek met verschillende bereidingen van wortel en een schuimige saus van rook.

Waard van Ternaard 13

Het hoofdgerecht was ook weer een plaatje, én super lekker. Perfect Drents Heidelam met ratatouille en een crème van bloemkool met amandel en dadel.

Waard van Ternaard 14

Het toetje: Hollandse Aardbeien met vlierbloesem, panna cotta en parfait van yoghurt, kamillegel en parels van wilde watermunt.

Het was dat ik hierna meer dan genoeg had gegeten, anders wilde ik zeker nog een stukje kaas proeven. De ‘kaaskar’ ziet er namelijk ook heerlijk uit.

Je kunt je vast voorstellen dat het na al deze gerechten, met bijpassende wijnen, helemaal niet erg was dat we rollend naar boven konden. Boven het restaurant zijn een aantal royale hotelkamers gevestigd. Niet alleen in het restaurant, maar ook in de hotelkamers is alles tip top voor elkaar.

Waard van Ternaard 19

In de Waard van Ternaard hangt een gemoedelijke sfeer, de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend. Wat mij betreft een dikke aanrader als je een culinaire avond wilt genieten. Als je niet meer naar huis wilt rijen kun je zelf blijven slapen 🙂 Zeker ook ideaal als je bijvoorbeeld naar Ameland gaat (of bent geweest) en je vakantie wilt verlengen.

Herberg de Waard van Ternaard vind je op De Groetse 3 in Ternaard, klik hier voor meer informatie.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op