Ga naar de inhoud

Kooktips #2

Wist je dat 2

Op het eerste Wist je datjes artikel dat ik plaatste heb ik leuke reacties van jullie ontvangen. Daarom gaan we hiermee door 🙂 Bij deze deel ik weer een aantal leuke tips, nieuwtjes en handigheidjes die van pas komen in de keuken.

Inmiddels is de naam van deze rubriek ‘Kooktips’ omdat ik denk dat dit de lading beter dekt.

Wist je dat..

  • ..je geraspte kaas in de vriezer kunt bewaren? Als je het nodig hebt kun je een stukje afbrokkelen. Je kunt niet alleen geraspte kaas invriezen maar bijvoorbeeld ook stukken Parmazaanse kaas. Zorg er wel voor dat je dit al in blokjes in vriest. Van een bevroren stuk kaas kun je niet bepaald stukje afbrokkelen.
  • ..groene groente na het koken mooi groen blijft als je eerst het water aan de kook brengt en daarna de groente pas toevoegt?
  • ..je (blader)deeg het beste kunt ontdooien tussen een natte theedoek? Hierdoor voorkom je dat het deeg uitdroogt. Als ik geen schone doek voor handen heb leg ik het bladerdeeg soms ook tussen twee vochtige keukenvellen, werkt ook.
  • ..ijsblokvormpjes niet alleen in de zomer maar ook in de herfst en winter van pas komen? Zo kun je mooie porties jus, verse kruiden of (zelfgetrokken) bouillon invriezen. Zo hoef je het niet telkens vers te maken maar hoef je er alleen een paar blokjes uit te halen.
  • ..tomaten nooit meegekookt of meegebakken mogen worden met sperziebonen? Het zuur van de tomaten zorgt ervoor dat de bonen niet garen. Doe de tomaten erbij als de boontjes gaar zijn.
  • ..je een pompoen gemakkelijk kunt schillen als je hem eerst in zijn geheel 5 minuutjes voorkookt? Als je hem daarna laat afkoelen gaat het schillen gemakkelijk.
  • ..een contactgrill goed schoongemaakt kan worden door er vochtig keukenpapier tussen te leggen? Hierdoor stoom je aangekoekte resten gemakkelijk los.

Welk van deze handigheidjes komt jou goed van pas?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op