Ei in broodje
Bewaren
Een broodje ei. Het eitje niet er op, maar er in. En niet gekookt, niet uit de koekenpan, maar een ei in broodje uit de oven. Een lekkere variatie op het welbekende broodje met ei.
Dit is een heerlijk broodje met ei, na al die jaren blijft dit recept een van mijn favorieten. Het is simpel, lekker en je kunt er heel goed mee variëren. Zo is het iedere keer weer anders en aan ieders smaak aan te passen. En daarbij presenteert het ook erg leuk. Een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch, als je het mij vraagt.
Ei in broodje
In dit geval hollen we een afbakbroodje uit. Hier in breken we het ei en vervolgens bakken we dit in de oven. En klaar is je lekkere warme broodje met ei.
Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak. Ik koos voor tomaat, spinazie, champignons en kaas. Maar je kunt natuurlijk ook andere dingen toevoegen. Bijvoorbeeld zalm, ham of kip. Of extra groenten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ei in broodje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.Stap 2
Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.Stap 3
Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.Stap 4
Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.Stap 5
Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan.Stap 6
Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.Stap 7
Strooi er nog een beetje peper en zout over.Stap 8
Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ei in broodje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.Stap 2
Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.Stap 3
Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.Stap 4
Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.Stap 5
Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan.Stap 6
Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.Stap 7
Strooi er nog een beetje peper en zout over.Stap 8
Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
33 reacties
Rob
Brenda, misschien is het handiger bij de ingrediëntenlijst ipv 4 pistoletjes er aan toe te voegen dat het gaat om afbakbroodjes. Wanneer men gewoon 4 pistolets uitholt en dan die tijd in de oven zet kunnen ze uitdrogen. Op de 2de foto is wel duidelijk te zien dat het om afbakbroodjes gaat. ps: babyspinazie is er vanaf volgende week volop verkrijgbaar. ;-)
JSJ
Prachtig recept?
Xavier lamb
Awesome
michelle
Ik heb deze broodjes al een paar keer gemaakt. Helaas worden de pistoletjes zo hard dat je er iemand mee kan doodgooien. Zit te denken of het zou werken door afbak broodjes even in de oven te zetten, ei etc erin en dan verder afbakken.
Brenda Kookt
Zo maak ik ze inderdaad ook, door afbakbroodjes te gebruiken.
Bhutini
May I please have the English version of the recipe:Ei in broodje
Marieke
Hoi Brenda, Gebruik je afbakpistoletjes aangezien ze best lang de oven in moeten? Groetjes Marieke
Brenda Kookt
In dit geval heb ik inderdaad afbak-pistoletjes genomen, je kunt ook verse pistolets gebruiken.
geert
leuk receptje en super gemakkelijk te maken goed bezig brenda ik ben alvast favoriet.
Blog kulinarny
Great idea for breakfast... Certainly I will use recipe.
Mandy
Hallo
Tanja
Jummie, ik kwam via je recept voor ei in een tomaat bij dit recept van ei in een broodje. En ze lijken me allebei heerlijk! En een prachtige presentatie, deze komen bij de paasbrunch. Want één ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei ;-)
Brenda Kookt
:)
linda
Met kleine pistolets een beetje prieken, maar erg lekker! De kleine er 28 minuten ingehad in totaal.
sandra
Brenda het ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen . en dat gebeurd met mijn gezin aan de paasbrunch. Fijne Pasen . Groetjes Sandra.
nelly
ik heb ze gemaakt volgens je recept en smaakten heerlijk. Met Pasen maak ik ze weer en dan met was ontbijtspek erbij. Lijkt me heerlijk.
Gre Wessels
Ziet er lekker uit. Ik ga het morgen maken.
Karin Voermans
Hoi Brenda. Zag je recept op pinterest en heb het uitgeprobeerd. Was erg lekker en ga het zeker nog meer maken met andere ingrediënten Bedankt voor de tip groetjes Karin
Brenda Kookt
Wat leuk Karin, je kunt hier lekker mee variëren :)
Henk Stijkel
Hallo Brenda, Ook ik sta te kijken van die lange tijd in de oven... Je gebruikt de 'normale' afbak-broodjes?
Brenda Kookt
Ik heb normale afbakbroodjes gebruikt. Door ze te bedekken met aluminiumfolie voorkom je dat ze te bruin worden. De lange oventijd is nodig omdat het ei anders niet goed stolt. Als je van een zacht eitje houdt kun je de broodjes minder lang afbakken.
sabine
Wat een leuk idee! Helemaal 2014;-)
Brenda Kookt
Ha, wel hé?
Ina
Wat vind ik op jouw blog toch altijd een leuke dingen! :) Deze ei-bootjes met Pasen, of welke andere speciale brunch dan ook... enig! Aan de foto's te zien, neem ik aan dat een pistoletje een half- of voorgebakken broodje is? Waar zou ik die kunnen vinden?
Anja
Zojuist de broodjes gemaakt, maar dan met ontbijtspek, champignon, paprika, kaas en een cherrytomaat. Brenda het is een heerlijk recept dank je wel.
Brenda
Klinkt goed!
Daisy
Wat een leuk idee. Ziet er ook jammie uit!
Kim
Wat een leuk idee! Ga ik zeker eens op zondag uitproberen, lekker als lunchgerechtje.
AgEETh&kookt
In tegenstelling tot Kerst doen wij nooit veel aan Pasen, maar een ei hoort er wel bij. Ik weet nu wel hoe we zullen ontbijten dit jaar!!
Yvonne
Hoi Brenda, wat een leuk gerechtje, ziet er feestelijk en lekker uit! gaan de pistoletjes echt 30 tot 37 minuten in de oven, dat lijkt me zo lang? Fijne dag! groetjes Yvonne
Brenda
Deze broodjes gevuld met ei zijn zeker lekker. Ze gaan inderdaad 30 tot 37 minuten in de oven. Anders stolt het ei niet goed. Om ervoor te zorgen dat de broodjes mooi bruin blijven gaat de aluminiumfolie er na ongeveer 10 minuten overheen.
PaulO
Ook toevallig: http://www.uitpaulineskeuken.nl/2013/03/broodje-ei-uit-de-oven.html