Tapenade van zongedroogde tomaat
Bij een etentje is het lekker om af te trappen met een brood en smeersels. Kruidenboter is natuurlijk altijd goed, maar tapenade is ook erg lekker. Mijn favoriete tapenade is die van zongedroogde tomaat. En als je hem zelf maakt is het nog veel lekkerder. Mijn geheim is dat ik geen normale zongedroogde tomaatjes gebruikTapenade van zongedroogde tomaat
Bewaren
Bij een etentje is het lekker om af te trappen met een brood en smeersels. Kruidenboter is natuurlijk altijd goed, maar tapenade is ook erg lekker.
Mijn favoriete tapenade is die van zongedroogde tomaat. En als je hem zelf maakt is het nog veel lekkerder.
Mijn geheim is dat ik geen normale zongedroogde tomaatjes gebruik maar verse ‘summer kissed tomatos’ (te vinden in het koelkvak op de groente-versafdeling bij de supermarkt). Dit zijn tomaatjes die minder lang geroosterd worden. Hierdoor zijn ze niet droog en hard, maar juist lekker mals én boordevol smaak. Het ideale ingrediënt voor deze tapenade van zongedroogde tomaat.
Tapenade van zongedroogde tomaat
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zongedroogde tomaatjes (summer kissed tomatoes)
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- halve eetlepel citroensap
Bereiding
Rooster de pijnboompitjes, pers de knoflook, en rasp de kaas.
Stop alle ingrediënten in een hakmachine (bijvoorbeeld het bakje van de staafmixer) en hak het fijn zodat er een mooie tapenade ontstaat.
Bepaal of je de structuur van de tapenade zo goed vind, of dat je een beetje extra olie door de tapanade mengt.
Serveer de tapenade met brood of toastjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.