BBQ: Kabeljauw en papilotte

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBBQ: Kabeljauw en papilotte
Bewaren
Het lekkere (barbecue)weer schijnt nu toch écht in aantocht te zijn. Daarom deel ik weer een lekker barbecuereceptje met jullie. Deze keer gaan we voor vis! Kabeljauw en papillotte om precies te zijn!
Barbecuen hoeft niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Wel lekker. Een simpele manier om vis op de barbecue te bereiden is om het en papillotte te bereiden. Op deze manier bereid je de vis samen met een aantal smaakmakers in een pakketje van bakpapier. Lekker. Simpel. En lekker.
Ik ben voor kabeljauw met citroen, rozemarijn en tomaat gegaan. Drie simpele ingrediënten die het stukje vis een heerlijke frisse (zomerse?) smaak geven. Door het en papillotte te bereiden droog de vis niet uit en is het erg smaakvol. Ook voorkomt dit het aanbranden op de barbecue.
Kabeljauw en papilotte
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 4 kabeljauwfilets
- halve tomaat
- halve citroen
- 4 takjes rozemarijn
- peper en zout
Extra benodigd 4 stukken bakpapier
Bereiding:
Snijd de citroen en tomaat in plakken. Vet de stukjes bakpapier licht in met olie.
Leg de kabeljauwfiles in het midden van de stukken bakpapier. Leg op ieder stuk kabeljauw een schijfje citroen, tomaat en een klein takje rozemarijn.
Vouw het bakpapier dicht door eerst de boven en onderkant te vouwen en deze samen nog een keer om te vouwen. Hierdoor blijft het pakketje mooi dicht. Vouw vervolgens de zijkanten naar het midden toe.
Verwarm de kabeljouwpakketjes ongeveer 15 tot 20 minuten op de warme barbecue.
Tip: dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Bak het in dat geval 20 minuten op 200 ºC.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in