Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inVanille Cheesecake met Roodfruitcouilis
Bewaren
Soms eet je ergens een gerecht en bij de eerste hap weet je direct dat je het gaat namaken. Dat had ik met de Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis van Mama Kelly in Den Haag. Dus ik ging thuis aan de slag. En nu kunnen jullie dat ook. Met de kerstdagen en anders daarna. Deze cheesecake is namelijk té lekker om niet na te maken.
Toen dit toetje voor mijn neus werd gezet dacht ik direct, hé dat is leuk voor kerst! Dat kwam vast door de rode kleur van de couilis 😉
Na de eerste hap wist ik zeker.. deze cheesecake met vanille en een couilis van roodfruit moest ik namaken. Daar ben ik nog steeds blij mee! Mijn vriendinnen in inmiddels ook, want mochten dit lekkertje alvast voorproeven.
De cheesecake is mooi romig en zacht, precies wat je verwacht bij een cheesecake. De smaak is lekker fris en de bodem van bastogne is wat zwaarder. Een perfecte combinatie bij elkaar. Maak er zelf deze lekkere roodfruitcouilis bij en je avond is compleet.
Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis
Ingrediënten
Voor de vulling:
Voor de rood-fruit coulis:
Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vanille cheesecake met roodfruitcouilis
Voor de bodem:
Stap 1
Bedek de brownievorm met bakpapier. Verkruimel de bastongekoeken en smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de boter met de bastognekruimels.Stap 2
Bedek de bodem van de brownievorm met de koek-mix. Druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.
Voor de cheesecakevulling:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC.Stap 2
Mix de roomkaas met de creme fraiche, suiker tot een romig mengsel.Stap 3
Halveer het vanillestokje door de lengte en schraap het vanillemerg er uit. Voeg dit bij het roomkaas-mengsel, samen met de vanille essence en citroensap.Stap 4
Mix dit goed door en voeg hierna 1 voor 1 de eieren er bij.Stap 5
Mix tussendoor goed door.Stap 6
Meng de maizena met water tot een papje en mix dit ook door het cheesecake mengsel.Stap 7
Verdeel de cheesecake vulling over de bodem, strijk de bovenkant glad. Schud nog even met de vorm heen en weer zodat eventuele belletjes in de vulling kunnen ontsnappen.Stap 8
Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de vorm nog een uur in de oven staan, met de deur gesloten.Stap 9
Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.
Voor de couilis:
Stap 1
Pureer het fruit fijn, meng de citroensap en poedersuiker er door. Zeef het mengsel door een fijne zeef en zet de couilis tot gebruik in de koelkast.Stap 2
Snijd de cheesecake in vierkante stukken en serveer met de couilis.Ingrediënten
Voor de vulling:
Voor de rood-fruit coulis:
Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vanille cheesecake met roodfruitcouilis
Voor de bodem:
Stap 1
Bedek de brownievorm met bakpapier. Verkruimel de bastongekoeken en smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de boter met de bastognekruimels.Stap 2
Bedek de bodem van de brownievorm met de koek-mix. Druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.
Voor de cheesecakevulling:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC.Stap 2
Mix de roomkaas met de creme fraiche, suiker tot een romig mengsel.Stap 3
Halveer het vanillestokje door de lengte en schraap het vanillemerg er uit. Voeg dit bij het roomkaas-mengsel, samen met de vanille essence en citroensap.Stap 4
Mix dit goed door en voeg hierna 1 voor 1 de eieren er bij.Stap 5
Mix tussendoor goed door.Stap 6
Meng de maizena met water tot een papje en mix dit ook door het cheesecake mengsel.Stap 7
Verdeel de cheesecake vulling over de bodem, strijk de bovenkant glad. Schud nog even met de vorm heen en weer zodat eventuele belletjes in de vulling kunnen ontsnappen.Stap 8
Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de vorm nog een uur in de oven staan, met de deur gesloten.Stap 9
Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.
Voor de couilis:
Stap 1
Pureer het fruit fijn, meng de citroensap en poedersuiker er door. Zeef het mengsel door een fijne zeef en zet de couilis tot gebruik in de koelkast.Stap 2
Snijd de cheesecake in vierkante stukken en serveer met de couilis.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in17 reacties
Inge
Ik heb het proberen te maken maar helaas is hij helemaal ingezakt en ziet er niet zo mooi uit. De smaak is wel ok maar dit kan ik zo niet aan gasten presenteren. Ik heb toch alles zo gedaan en gekocht zoals in de omschrijving...
Els
Ziet er heerlijk uit! Maar ik wil m graag met citroensmaak maken. Wat stel jij voor? Vanille weglaten, en...?
Brenda Kookt
En citroen toevoegen. Dan zou ik gaan voor citroenrasp en -sap.
Sjoukje Zuidema
Hoi Brenda. ik heb monchou gekocht kan dat ook. Groet Sjoukje.
Brenda Kookt
Ik heb dat nog niet eerder in een gebakken cheesecake gebruikt. Maar ik denk dat dit geen probleem is.
Dennis
Recept klopt van geen kanten. Vanillesuiker wordt niet in de ingrediëntenlijst genoemd en de vulling is zo dun als pannenkoekenbeslag! Dus er valt niets glad te strijken. Ben benieuwd of het iets wordt.
Hofman
Hallo, Heerlijk recept lijkt mij maar vandaag even uitgeprobeerd maar zag er helaas niet zo uit als die van jou. Ik zag bij de ingrediënten geen vanillesuiker staan maar later in de beschrijving wel. Om hoeveel vanillesuiker gaat het?
Marco
Recept klopt niet helemaal. Suikertoevoeging ontbreekt in beschrijving recept. Voor de rest, thnx!
Hanny van de Graaf
Hallo. Mooi recept. Ik kan hier in Griekenland geen maizena vinden. Wat kan ik anders gebruiken ?? Dank je Groetjes Hanny
Brenda Kookt
Je kunt ook aardappelzetmeel of bloem gebruiken
Tanja
Ik moet bekennen dat ik nog nooit een cheesecake maakte. Eind februari wil ik een high tea voor mijn zussen maken, daar past dit zeker goed bij denk ik. Misschien een domme vraag, maar kun je ze invriezen? Over Mama Kelly heb ik vaker veel goeds gehoord. Jammer dat het toch een eind rijden is vanuit Nijmegen.
happybudgetcooking
Ziet er weer prachtig uit !
Jennifer
Mmmm... Ziet er heerlijk uit en ideaal om met de feestdagen te serveren. Mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt? Mon Chou?
Brenda Kookt
Hoi Jennifer, ik gebruik in dit geval geen monchou maar een naturel roomkaas. Zeg maar zo'n kuipje zoals philedelpia.
Proef de Smaak
Heerlijk! Hou ik in m'n hoofd als optie voor het kerstdessert!
Bianca Schrijft
Cheesecake is zo een van mijn favoriete taarten. Dank je wel voor het recept.
Marlotte
Oh wauw, heerlijk zo'n bodem van bastognekoeken! Ziet er weer prachtig uit!