Hartige bladerdeeghapjes
Bewaren
Oudejaarsavond staat voor de deur. En als je een gezellig avondje bij iemand thuis heb gepland mag een lekker hapje natuurlijk niet ontbreken. Vandaag deel ik een aantal lekkere hartige bladerdeeghapjes met je.
Naast koude hapjes vallen warme hapjes ook altijd goed in de smaak of feesten en partijen. Het is vaak lekker om tussen het borrelen door iets hartigs te eten. Ik zette een aantal lekkere hartige bladerdeeghapjes voor je op een rij. Hier zit vast iets lekkers voor je tussen:
Klik op de gearceerde tekst om het recept te bekijken
Saucijzenbroodje
Denk je aan bladerdeeg, dan denk je vast direct aan een lekker warm saucijzenbroodje. Ik in ieder geval wel! Saucijzenbroodjes zijn zo’n beetje overal te koop, bij de supermarkt, slager en bakker. Maar je kunt ze natuurlijk net zo lekker zelf maken. En het leuke is dat je er dan lekker mee kunt variëren, en zelf bepaald hoe groot ze worden. In dit artikel deel ik een aantal lekkere variaties op het standaard saucijzenbroodje.
Kaashapje
Serveer je liever een hapje zonder vlees? Maak dan zo’n lekker kaashapje. Extra lekker als je een beetje mosterd in het hapje verstopt. Bekijk hier het recept voor deze lekkere hapjes.
Gehakt pasteitje
Als je opzoek bent naar iets originelers met vlees dan is het gehakt pasteitje bolognese een dikke vette aanrader. Een lekkere hartige warme hap, extra lekker als je bijvoorbeeld net van buiten komt en naar het vuurwerk hebt gekeken. Natuurlijk kun je de pasteitjes zo groot of klein maken als je zelf wilt.
Pizzahapje
Kleine pizzatjes (zoals de welbekende piccolini) doen het altijd goed op feestjes. Maar waarom maak je deze hapjes niet zelf? In plaats van het bladerdeeg te beleggen en als echte pizza te bakken kun je er ook lekkere hapjes van maken door het belegde bladerdeeg op te rollen en in plakjes te snijden. Zo ontstaan lekkere pizzahapjes. Hier kun je mijn recept bekijken, en natuurlijk kun je lekker variëren met de topping die je gebruikt. Ga je voor hawaii, tonno, fungi of misschien zelf bbq chicken hapjes?
Bladerdeegtaartje
Bladerdeeg kun je ook beleggen als een soort hartig taartje. Met de topping kun je alle kanten op, ik geef je drie tips: broccoli met brie, pompoen met geitenkaas of gekarameliseerde balsamico-uientaartjes. Alle drie zijn het toppers van hapjes en zullen ze van tafel vliegen.
Snel appeltaartje
Als bonus geef ik jullie graag nog een extra warm hapje met bladerdeeg. Al is deze niet hartig. Maar wel zoet, warm, gemaakt van bladerdeeg en bijvoorbeeld lekker voor bij de koffie. Maak lekkere snelle appeltaartjes, ik geef je hier het recept.
Leompia geitenkaas
En als extra bonus tip ik je een lekker warm hapje met filodeeg. Maak zelf mini-loempiatjes! Bijvoorbeeld de ham-kip loempia’s of ga voor een lekker loempiaatje met geitenkaas en honing!
Meer dan genoeg keuze volgens mij 😉 Welk hartig (bladerdeeg)hapje zet jij op tafel met Oudejaarsavond?
Op zoek naar meer lekkere hapjes? Neem eens een kijkje op deze pagina.