Ga naar de inhoud

Loempia met geitenkaas en honing

I know, I know, het is nog geen weekend. De meeste van ons moeten nog twee dagen werken voor we aan de borrel (en snack) kunnen. Maar toch wil ik jullie alvast een lekker hapje tippen. Komen deze loempiaatjes dit weekend niet van pas? Dan vast een andere keer! Ik ben dol op snack hapjes.

Loempia met geitenkaas en honing

Loempia's met geitenkaas en honing

I know, I know, het is nog geen weekend. De meeste van ons moeten nog twee dagen werken voor we aan de borrel (en snack) kunnen. Maar toch wil ik jullie alvast een lekker hapje tippen. Komen deze loempiaatjes dit weekend niet van pas? Dan vast een andere keer!

Ik ben dol op snack hapjes. Van die hapjes die je in 2 happen op hebt en waarvan je maar door blijft eten. Als je zelf een keer z’n hapje wilt maken dan tip ik je deze loempia met geitenkaas.

Het is mega makkelijk om te maken, en het is mega lekker. Ideaal bij een borrelavondje met vriendinnen, maar bijvoorbeeld ook lekker als tapas. Bewaren dus, dit recept!

geitenkaas loempia's

Loempia met geitenkaas, honing en pijnboompitjes

Bereidingstijd 15 minuten, plus baktijd

Ingrediënten voor 6 loempiaatjes:

  • 6 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 60 gram verse geitenkaas
  • scheutje honing
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • beetje water

Bereiding:

Leg een vel filodeeg in een ruit voor je, met de punt omhoog. Verdeel in het midden een hoopje verse geitenkaas. Bestrooi dit met pijnboompitjes en besprenkel met een klein beetje honing.

Vouw de zijkanten van de vel filodeeg naar binnen, over de geitenkaasvulling. Pak de onderste punt en leg dit naar boven over de vulling. Rol de loempia vervolgens naar boven. Bestrijk de bovenste punt met een beetje water zodat je deze kunt vastplakken bij het oprollen.

Bereiden in de frituurpan: bak de loempia’s 5 minuten in het hete vet/olie (circa 190ºC) . Tot ze mooi goudbruin zijn

Bereiden in de oven: verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de loempia’s ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden. (in de oven worden ze minder bruin dan uit de frituurpan)

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

7 reacties

Annette

Kunnen ze ook in de airfryer?

Laat een bericht achter

Roos

Okay, ik weet wat ik dit weekend ga maken! X

Laat een bericht achter

Heike.

Dit ziet er heerlijk uit en inderdaad niet moeilijk .. ga ik zeker proberen en straks met mijn verjaardag volgende maand maken ... Heerlijk hhhmmmmm

Laat een bericht achter

Rick

Maak wel eens witlof met geitenkaas, honing en tijm. Dus misschien wel een lekkere variatie om in de rol te stoppen

Laat een bericht achter

Rick

Maak wel eens witlof met geitenkaas, honing en tijm. Dus misschien wel een lekkere variatie om in de rol te stoppen

Laat een bericht achter

kelly

Wat een leuk en lekker hapje. Kan je dit ' s ochtends al klaar maken en dan smiddags/ savonds pas in de oven doen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan heel goed. Bewaar het in dat geval afgedekt in de koelkast zodat het filodeeg niet uitdroogt.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op