Appeltaart van appeltjes in amaretto
Appeltaart van appeltjes in amaretto. Een van de lekkerste homemade appeltaarten. Extra lekker omdat de appeltjes in amaretto worden geweekt, zo worden ze extra lekker!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAppeltaart van appeltjes in amaretto
Bewaren
Appeltaart recept met appels in amaretto. Een amaretto appeltaart die je geproefd moet hebben: appeltaart met appeltjes in amaretto.
Als er een taart altijd goed is, dan is het de Oud-Hollandse appeltaart. De gevulde taart met kaneelappeltjes met daarop het bekende ruitpatroon valt altijd in de smaak. En het aller lekkerste is het natuurlijk als je hem zelf hebt gebakken. Maar je kan hier ook goed mee variëren. Deze amaretto appeltaart is daar een goed voorbeeld van.

Appeltaart recept met appeltjes in amaretto
Dit recept is afgeleid van de appeltaart van een van mijn voormalige collega’s. De appeltaarten van Henny met appeltjes geweekt in amaretto zijn de lekkerste. Combineer dat met dit lekkere Oud-Hollandse appeltaartdeeg en je hebt hem: de lekkerste appeltaart.
Amaretto appeltaart maken
Schil de appels, snijd ze in stukken en doe ze samen met de amaretto in een afsluitbare kom of schaal. Laat dit mengsel ongeveer 3 uur in de koelkast staan en schep de appeltjes na 1,5 uur even om. Zodra de appels voldoende hebben kunnen weken, laat je ze uitlekken in een vergiet en meng je ze met een eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel voor een extra volle smaak.
Maak ondertussen het deeg door de bloem te mengen met suiker en zout. Snijd de boter in blokjes en kneed deze samen met het bloemmengsel, één ei en water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast, zodat het straks makkelijk te verwerken is.
Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestuif je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de springvorm met het deeg en bestrooi de bodem met paneermeel om te voorkomen dat het vocht van de appels het deeg zompig maakt.
Ruitenpatroon van de appeltaart
Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de deegbodem. Rol het overige deeg uit en snijd er repen van. Leg de repen kruislings over de taart om het kenmerkende ruitpatroon te maken. Druk de randen stevig aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei voor een mooie goudbruine glans.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt, zodat de vulling goed kan opstijven.

Lekkerste taart met amaretto
Dit is zo’n lekkere taart om te maken. De likeur geeft net een andere dimensie aan de appeltaart, echt een smaaksensatie. De drank trekt lekker in de appeltjes en samen met de kaneel is dat heerlijk.
Amaretto appeltaart maken
Dit is de perfecte taart voor een gezellige middag met vrienden of familie, of om te trakteren als je jarig bent. Deze appeltaart is heerlijk op zichzelf, maar nog lekkerder met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs. Serveer bij een kop koffie of thee en geniet van de smaakvolle twist op een echte klassieker!
Ingrediënten
Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appeltaart van appeltjes in amaretto
Stap 1
Schil de appels, snijd deze in stukken en doe deze samen met amaretto in een kom of schaal die je kunt afsluiten. Laat dit ongeveer 3 uur afgesloten in de koelkast staan. Schep de appeltjes na 1,5 uur even om.Stap 2
Laat de appeltjes uitlekken in een vergiet en meng dit met een eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel.Stap 3
Meng de bloem met het suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het bloemmengsel, 1 ei en water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.Stap 4
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 5
Bestuif je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg tot een grote lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel.Stap 6
Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.Stap 7
Bak de taart 1 uur in de oven, laat het afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.Ingrediënten
Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appeltaart van appeltjes in amaretto
Stap 1
Schil de appels, snijd deze in stukken en doe deze samen met amaretto in een kom of schaal die je kunt afsluiten. Laat dit ongeveer 3 uur afgesloten in de koelkast staan. Schep de appeltjes na 1,5 uur even om.Stap 2
Laat de appeltjes uitlekken in een vergiet en meng dit met een eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel.Stap 3
Meng de bloem met het suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het bloemmengsel, 1 ei en water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.Stap 4
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 5
Bestuif je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg tot een grote lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel.Stap 6
Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.Stap 7
Bak de taart 1 uur in de oven, laat het afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in11 reacties
Veronique Voorn
Ik ga hem binnenkort zeker maken voor de kerst. De amaretto geeft een extra feestelijk tintje aan een doorsnee appeltaart. Leuk recept!
Miranda
Neem aan dat je ipv amaretto ook licor 43 kunt gebruiken?
esther
is dit gewone bloem of zelfrijzende
Tilly
Ben benieuwd, appeltjes staan in de koelkast in de amaretto. Gr. Tilly
Tilly
En hij is héérlijk, hoop dat het bezoek dat vanavond ook vind.?? Gr. Tilly
Elize | eatcooklove
Amai. Dat klinkt inderdaad als een heerlijke combi. Sowieso appel & amaretto = goud in handen. Stom dat ik eigenlijk weinig de moeite neem een appeltaart te bakken, terwijl het één van het lekkerste gebak is. Wie weet, binnenkort :)
Brenda Kookt
Snel doen hoor Elize, hij is té lekker!
jonna@burgertrutjes
Zo, dat is nog eens een lekkere variatie op de appeltaart. Thanks voor het recept!
Bernadet
Bij vierde ingrediënt van de appeltaart mist iets. 100 gram ..... .? plus een eetlepel suiker. Bedoel je 100 gram suiker? Lijkt me trouwens een heerlijke taart die ik zeker binnenkort ga maken.
Brenda Kookt
Het stond inderdaad een beetje gek beschreven. Maar ik bedoel inderdaad 100 gram suiker, plus een extra eetlepel suiker