Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inSnelle pasta met kip, courgette en pestosaus
Bewaren
Er staat weer een gloednieuwe week voor ons klaar, ik ben benieuwd wat deze week weer voor ons in petto heeft. Als je in je weekmenu nog een snelle pastamaaltijd kunt gebruiken moet je voor deze gaan. Een snelle pasta met kip, courgette en pestosaus.
Als ik een nieuw pastagerecht kook is het altijd spannend of het in de smaak valt bij mijn vriend. Hij is gek op pasta, maar dan moet het wel een rode saus hebben. Het liefst moet het macaroni stroganoff of een bolognesesaus zijn. Wonder boven wonder viel deze pasta met pestosaus super in de smaak (terwijl hij eigenlijk niet van pesto houdt ;)). Een dikke aanrader dus!
Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus
Voor dit pastagerecht maakte ik een snelle pastasaus door gezeefde tomaten te mengen met een eetlepel verse groene pesto. Verder ben ik deze keer gegaan voor kip (in plaats van de standaard gehakt) en omdat we nog steeds back to normal gaan en lekker gezond willen eten heb ik extra veel groente in het gerecht verwerken, namelijk courgette en paprika.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle pasta met kip, courgette en pestosaus
Stap 1
Fruit de ui samen met de knoflook in olie aan. Voeg de kipfilet er bij en bak deze rondom aan voor je de courgette, paprika en champignons toevoegt. Laat dit alles 15 minuten bakken.Stap 2
Voeg hierna de gezeefde tomaten toe met het water en breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de groene pesto er ook alvast door. Laat de saus 20 minuten pruttelen op het vuur.Stap 3
Kook de pasta gaar en roer dit vlak voor het opdienen door de saus.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle pasta met kip, courgette en pestosaus
Stap 1
Fruit de ui samen met de knoflook in olie aan. Voeg de kipfilet er bij en bak deze rondom aan voor je de courgette, paprika en champignons toevoegt. Laat dit alles 15 minuten bakken.Stap 2
Voeg hierna de gezeefde tomaten toe met het water en breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de groene pesto er ook alvast door. Laat de saus 20 minuten pruttelen op het vuur.Stap 3
Kook de pasta gaar en roer dit vlak voor het opdienen door de saus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in3 reacties
Jenny Baas
Lekker gerecht, viel goed in de smaak?
Mireille
Heerlijk gerecht. Ook ik vond 20 minuten te lang. Ik had wel de kip gekruid met kipkruiden en Italiaanse kruiden. Variatietip: broccoli ipv courgette (eerst even blancheren).
Renate
Hoi Brenda, ziet er super lekker uit dit gerecht! Vraagje: waarom moet de saus maar liefst 20 min pruttelen? Is dit vanwege de smaak? Groetjes Renate