Ontbijtcake van banaan en havermout

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inOntbijtcake van banaan en havermout
Bewaren
Lekkere uitgebreide ontbijtjes, wie houdt er niet van? Het nadeel is alleen dat ze vaak niet zo gezond zijn. Vandaag staat er daarom een lekker gezond ontbijtje voor jullie klaar. Ik maakte een ontbijtcake van banaan met havermout.
Vooral in het weekend vind ik het fijn om uitgebreid samen te ontbijten. Automatisch komt er dan vaak iets lekkers op tafel. Ik ga dan niet voor een broodje met kaas of pindakaas maar eindig vaak met croissantjes, pannenkoekjes, spek. Omdat ik het tijd vond voor wat gezondere ontbijtinspiratie experimenteerde ik met een ontbijtcake van havermout. Het resultaat was verrassend goed, en moet zeker met jullie gedeeld worden. Bij deze!
Ontbijtcake van banaan en havermout
Om de ontbijtcake goed vullend te maken, en passend bij het ontbijt, heb ik geen bloem gebruikt maar havervlokken. Hierdoor is de structuur van de cake wat grover. Bananen zorgen voor de binding. En een klein beetje suiker mocht ook niet ontbreken, het moet wel lekker blijven toch?
De ontbijtcake is niet alleen lekker bij het ontbijt, maar ook als gezond tussendoortje.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ontbijtcake van banaan en havermout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier zoals ik heb gedaan.Stap 2
Meng in een grote kom de havervlokken met bruine suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Roer dit door zodat het gemengd is. Park de bananen fijn en meng dit in een andere kom samen met de melk, ei en vanille. Voeg de olie toe en roer hierna de droge ingrediënten bij het natte mengsel.Stap 3
Giet het bananenmengsel in de bakvorm en verwarm dit 25 minuten in de oven. Tot het mengsel gestold is. Laat het havermout bananenbrood een beetje afkoelen voor je het in stukken snijdt en serveert.Stap 4
Serveer het bananenbrood als ontbijt of tussendoortje. Lekker met een beetje maple syrup of poedersuiker.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ontbijtcake van banaan en havermout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier zoals ik heb gedaan.Stap 2
Meng in een grote kom de havervlokken met bruine suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Roer dit door zodat het gemengd is. Park de bananen fijn en meng dit in een andere kom samen met de melk, ei en vanille. Voeg de olie toe en roer hierna de droge ingrediënten bij het natte mengsel.Stap 3
Giet het bananenmengsel in de bakvorm en verwarm dit 25 minuten in de oven. Tot het mengsel gestold is. Laat het havermout bananenbrood een beetje afkoelen voor je het in stukken snijdt en serveert.Stap 4
Serveer het bananenbrood als ontbijt of tussendoortje. Lekker met een beetje maple syrup of poedersuiker.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in8 reacties
Sandra
Hij smaakt heerlijk! Klopt 't dat 't toch wat sneuig blijft als hij na 25 min in de oven is geweest en afgekoeld is? Wel heeft 't zeker een 1uur in de koelkast gestaan voordat 't de oven in ging.. Ik heb er nog wat pecan walnoten en amandelen doorheen gedaan... Wordt zeker nog vervolgd
Hanny
Goed gelukt en erg lekker. Sojamelk gebruikt in plaats van melk.
Hanny
Vandaag gemaakt, erg lekker. In plaats van melk heb ik sojamelk gebruikt. Aanrader!!
Angela
Hoi Brenda, leuk en handig blog! Ik heb net de cake gemaakt en hij was best lekker. Al zal ik de volgende keer de havervlokken malen, want dit werd toch wel best een korrelige structuur. Maar dat dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Maryse
Hmmm, net gemaakt! Smaakt echt heel lekker en voedzaam. Ik heb wel iets minder suiker gebruikt en nog wat kokosrasp en pecannootjes als toppunt toegevoegd. Ga ‘m zeker nog een x maken
R.
Brenda BEN BENIEUWD NAAR ZUUR BASE RECEPTEN IVM AANLEG VOOR URINEWEG INFECTIE EN HET ZITTEN IN ROLSTOEL, ZOU GRAAG EEN MENU SUGGESTIE WILLEN ONTVANGEN ALLEEN MET GIRO OVERSCHRIJVING OMDAT IK GEEN INTERNETBANKIEREN DOE IVM OMSTANDIGHEDEN. GR ROB.
Brenda Kookt
Hier kan ik je helaas niet mee helpen, heb er geen ervaring mee.
Eline
Ziet er een heerlijk en stevig ontbijt uit :) daar zijn ik en m'n moeder fan van! Komt bij de volgende familiebrunch zeker op tafel!