Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPita falafel met gegrilde groenten en aioli
Bewaren
Weekend! Tijd voor een lekker en makkelijk maaltje, toch? Laatst at ik een super lekker broodje falafel met aioli en gegrilde groenten. Wat mij betreft een ideaal weekendreceptje. Een pita falafel met gegrilde groenten en aioli.
Pita falafel met gegrilde groenten en aioli
Deze keer at ik de falafel tussen een pita broodje, lekker met wat sla en gegrilde groenten. Gegrilde groenten zijn wat mij betreft super lekker bij falafel. Het liefst eet ik het warm, direct nadat het uit de pan komt. Maar je kunt dit ook eten nadat het is afgekoeld.
Falafel wordt vaak gegeten met hummus, dat is natuurlijk super lekker. Maar je kunt er meer kanten mee op. Ik ging niet voor een romige hummus voor erbij, maar een lekkere aioli.
Bekijk hier hoe je zelf op een snelle manier zelf aioli kunt maken, en klik hier voor het basisrecept om zelf falafel te maken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pita falafel met gegrilde groenten en aioli
Stap 1
Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in zo groot mogelijk stukken. Gooi de steel en zaadlijsten weg. Snijd de courgette in lange repen of plakjes.Stap 2
Bestrooi de stukken paprika en courgette met zout en peper en besprenkel met olijfolie en grill dit op een grillplaat of bak in de koekenpan tot het mooi goudbruin gekleurd is.Stap 3
Bak de falafel in een koekenpan met olie aan alle kanten goudbruin.Stap 4
Verwarm de pita broodjes in een broodrooster of koekenpan.Stap 5
Besmeer de warme pita broodjes met een beetje aioli, en beleg dit met de sla en gegrilde groenten. Doe tot slot de falafel balletjes ertussen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pita falafel met gegrilde groenten en aioli
Stap 1
Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in zo groot mogelijk stukken. Gooi de steel en zaadlijsten weg. Snijd de courgette in lange repen of plakjes.Stap 2
Bestrooi de stukken paprika en courgette met zout en peper en besprenkel met olijfolie en grill dit op een grillplaat of bak in de koekenpan tot het mooi goudbruin gekleurd is.Stap 3
Bak de falafel in een koekenpan met olie aan alle kanten goudbruin.Stap 4
Verwarm de pita broodjes in een broodrooster of koekenpan.Stap 5
Besmeer de warme pita broodjes met een beetje aioli, en beleg dit met de sla en gegrilde groenten. Doe tot slot de falafel balletjes ertussen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in