Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inLasagnerolletjes met courgette en gehakt
Bewaren
Lasagne is een van mijn lievelingsgerechten. Het is altijd goed. Maar toch is het leuk hier eens iets anders mee te doen. Afgelopen zomer maakte ik lasagne met een twist van. Lasagnerolletjes met courgette en gehakt.
Lasagnerolletjes met courgette en gehakt
Met courgetterolletjes heb ik vaker iets gedaan op de blog (hier en hier). Deze keer leek het me leuk om dit te combineren met lasagne. Zo kun je lasagne eten, maar is het minder machtig dan een complete schotel.
Om rolletjes te kunnen maken van lasagnebladen kun je het beste verse lasagne gebruiken. Deze is namelijk nog soepel, en gemakkelijk in te rollen. Om de lasagne goed gaar te krijgen is voldoende vocht nodig, met het gehaktmengsel in tomatensaus gaat ook dat helemaal goed.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagnerolletjes met courgette en gehakt
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit in olijfolie aan. Doe na een paar minuutjes het gehakt erbij en bak dit ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig door.Stap 2
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Halveer de lasagnevellen over de lengte, zodat ze ongeveer net zo dik en groot zijn als de repen courgette.Stap 3
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en oregano en voeg de ¾ van de passata toe. Verwarm dit nog 5 minuutjes mee.Stap 4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.Stap 5
Bestrijk een reep courgette met de achtergehouden passata en beleg dit met een reep van de lasagne. Schep op het uiteinde een lepel van het gehaktmengsel en rol dit vervolgens op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige repen courgette.Stap 6
Verdeel eventueel saus die is overgebleven over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagnerolletjes.Stap 7
Verwarm de lasagnerolletjes 25 minuten in de oven. Tot de lasagne en courgette gaar zijn en de mozzarella mooi goudbruin en gesmolten is.Stap 8
Tip: serveer de lasagnerolletjes met een groene salade.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagnerolletjes met courgette en gehakt
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit in olijfolie aan. Doe na een paar minuutjes het gehakt erbij en bak dit ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig door.Stap 2
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Halveer de lasagnevellen over de lengte, zodat ze ongeveer net zo dik en groot zijn als de repen courgette.Stap 3
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en oregano en voeg de ¾ van de passata toe. Verwarm dit nog 5 minuutjes mee.Stap 4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.Stap 5
Bestrijk een reep courgette met de achtergehouden passata en beleg dit met een reep van de lasagne. Schep op het uiteinde een lepel van het gehaktmengsel en rol dit vervolgens op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige repen courgette.Stap 6
Verdeel eventueel saus die is overgebleven over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagnerolletjes.Stap 7
Verwarm de lasagnerolletjes 25 minuten in de oven. Tot de lasagne en courgette gaar zijn en de mozzarella mooi goudbruin en gesmolten is.Stap 8
Tip: serveer de lasagnerolletjes met een groene salade.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in7 reacties
Marjan
Hallo Brenda, De vraag is al eerder gesteld, maar omdat ik geen antwoord zie en het toch ook graag wil weten nogmaals de vraag: Voor hoeveel personen is dit gerecht? Het lijkt me erg lekker!
Brenda Kookt
Hi Marjan, ze zijn ontzettend lekker. Per persoon eet je 2 tot 3 rolletjes. Dit recept is voor 3-4 personen.
Annemiek de Frankrijker
Hé Brenda, voor hoeveel rolletjes (en hoeveel personen) is dit recept? Er staat nml 1 rolletje...lijkt me voor meer..?
Annemiek de Frankrijker
Heb er nu al trek in ?
Judith
Lekker recept! Hoe zou je dit recept vegetarisch maken zonder vega-gehakt?
Brenda Kookt
In dat geval zou ik extra groente toevoegen aan de saus, zodat geen vleesvervanger nodig is. Of bonen of linzen toevoegen aan de saus!
Levensgenieter
Oh deze ga ik echt een keer maken. Ziet er onwijs lekker uit.