Friday five: Pannenkoeken!

Pannenkoeken!!

Pannenkoeken zijn altijd al mijn lievelingseten geweest. Het is een traktatie! Waarschijnlijk komt het doordat we het niet zo heel erg vaak aten, en eten.  Nog steeds niet.

Meestal eten we het thuis, maar hier bij ons in de buurt is ook een heerlijk pannenkoekenhuis, ‘Houtlust”. (Phuis in de volksmond) Met vriendinnen ben ik inmiddels heel veel pannenkoekenhuizen af geweest tijdens weekendjes en uitjes. Geen haalt het bij ons eigen vertrouwde phuis.

In een pannenkoekenhuis vind ik het lekker om een pannenkoek te bestellen met van alles erop. Het is soms bijna een pizza. Maar thuis hou ik het liever simpel.

Vorige week besloot ik dat het tijd was weer een pannenkoeken te eten.

Ik koop altijd beslag voor meergranenpannenkoeken. Ik volg de instructies op de verpakking. Daarbij voeg ik twee geraspte appels, een beetje olie, een extra ei en kaneel.

Hoe eet je jouw pannenkoek het liefst?

Ik eet die van mij zo:

1. Simpel
Het liefst eet ik pannenkoeken met stroop, suiker, of geraspte kaas.

Dit bak ik niet mee, hier beleg ik de pannenkoek “pas” op mijn bord mee.


2.  Spek

J. houdt van pannenkoeken met spek. Lekker om een paar plakken ontbijtspek te bakken en hierover het beslag te gieten. De smaak van het spek trekt lekker in de pannenkoek.


3. Kaas

Ik hou van kaas op mijn pannenkoek. Sinds kort vind ik het lekker om de kaas even mee te bakken. De pannenkoek wordt zo wel een stuk machtiger. (Je kunt hier geen 8 stuks van op ;-))
Doe het beslag in de pan. Strooi hierover geraspte kaas. Bak de pannenkoek even en draai hem dan om zodat het kaas even meebakt.


4. Anders

Ik besloot eens wat anders met mijn pannenkoek te doe. Op de website van Koopmans kwam ik pannenkoekrolletjes met tomaat en verse kruiden tegen.

Voeg aan het beslag tomaat, verse basilicum, peterselie en bieslook toe. Roer dit even goed door en bak de pannenkoek net zoals bij een naturel exemplaar.
Nadat de pannenkoek klaar is smeer je er een beetje roomkaas over.



5. “The day after”

Ik hoop altijd dat er nog een paar pannenkoeken over blijven zodat we ze de volgende dag koud kunnen eten.

Ik eet ze dan met een beetje suiker en kaneel!

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij! 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Ha leuk, dit is ook mijn favo eten.. Toevallig net ook weer gegeten.. Ik eet altijd 1 met kaas en soms ook nog met spek erbij, of salami :) 1 met appel, kaneel en rozijnen en een zoete die ik voor de helft met stroop eet en de andere helft met bruine basterdsuiker.. o en soms nog een 4e met jam :) Ohhh en die day after, daar ben ik ook dol op, koud met kristalsuiker bij het ontbijt Yum!

  2. Google eens op bretonse pannenkoeken.. daar wordt je heel gelukkig van! Zo dun mogelijk bakken.. en beter nog: naar Bretagne op vakantie gaan en vaak een creperie aandoen.. Je kunt gaan voor zoet (wat mij betreft niet echt..) of voor hartig.. Ze gooien er echt alle soorten combi’s op en vouwen de pannekoek dan dubbel en bakken het nog even dicht..

    Ah.. morgen weet ik wat ik ga eten met de lunch.. smiksmeksmak! Goed idee weer!

  3. Brenda heerlijk pannenkoeken. Wij doen het vaak in de zomer buiten.. In plaats van bbqen. Je kunt er van alles op doen. Heb je het ook wel een geprobeerd met. zelf gemaakte kippenragout.
    Zalig.

      1. Hoi Brenda.
        We doen het op de skottelbraai. Het is ook nog eens super gezellig. Ook leuk voor op de camping. Zo leuk. Wie er ook bij ons thuis komt. Niemand heeft ooit pannenkoeken met kippenragout gegeten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk