Ga naar de inhoud

Friday five: Pannenkoeken!

Pannenkoeken!!

Pannenkoeken zijn altijd al mijn lievelingseten geweest. Het is een traktatie! Waarschijnlijk komt het doordat we het niet zo heel erg vaak aten, en eten.  Nog steeds niet.

Meestal eten we het thuis, maar hier bij ons in de buurt is ook een heerlijk pannenkoekenhuis, ‘Houtlust”. (Phuis in de volksmond) Met vriendinnen ben ik inmiddels heel veel pannenkoekenhuizen af geweest tijdens weekendjes en uitjes. Geen haalt het bij ons eigen vertrouwde phuis.

In een pannenkoekenhuis vind ik het lekker om een pannenkoek te bestellen met van alles erop. Het is soms bijna een pizza. Maar thuis hou ik het liever simpel.

Vorige week besloot ik dat het tijd was weer een pannenkoeken te eten.

Ik koop altijd beslag voor meergranenpannenkoeken. Ik volg de instructies op de verpakking. Daarbij voeg ik twee geraspte appels, een beetje olie, een extra ei en kaneel.

Hoe eet je jouw pannenkoek het liefst?

Ik eet die van mij zo:

1. Simpel
Het liefst eet ik pannenkoeken met stroop, suiker, of geraspte kaas.

Dit bak ik niet mee, hier beleg ik de pannenkoek “pas” op mijn bord mee.


2.  Spek

J. houdt van pannenkoeken met spek. Lekker om een paar plakken ontbijtspek te bakken en hierover het beslag te gieten. De smaak van het spek trekt lekker in de pannenkoek.


3. Kaas

Ik hou van kaas op mijn pannenkoek. Sinds kort vind ik het lekker om de kaas even mee te bakken. De pannenkoek wordt zo wel een stuk machtiger. (Je kunt hier geen 8 stuks van op ;-))
Doe het beslag in de pan. Strooi hierover geraspte kaas. Bak de pannenkoek even en draai hem dan om zodat het kaas even meebakt.


4. Anders

Ik besloot eens wat anders met mijn pannenkoek te doe. Op de website van Koopmans kwam ik pannenkoekrolletjes met tomaat en verse kruiden tegen.

Voeg aan het beslag tomaat, verse basilicum, peterselie en bieslook toe. Roer dit even goed door en bak de pannenkoek net zoals bij een naturel exemplaar.
Nadat de pannenkoek klaar is smeer je er een beetje roomkaas over.



5. “The day after”

Ik hoop altijd dat er nog een paar pannenkoeken over blijven zodat we ze de volgende dag koud kunnen eten.

Ik eet ze dan met een beetje suiker en kaneel!

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij! 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op