Kant en klare wraps uit het vriesvak

Tortilla Wraps uit de vriezer

Ik probeer zoveel mogelijk verse producten te eten, maar ik ben ook nieuwsgierig hoe kant-en-klare producten smaken. Kant-en-klare producten zijn vooral handig als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om te koken. Én ik ga niet ontkennen dat ik sommige producten uit een pakje of zakje erg lekker vind. Natuurlijk kun je dan proberen het product na te koken, maar soms heb je gewoon behoefte aan dat ene product uit het pakje.

Wij zijn bijvoorbeeld verslingerd aan de smeltjus van Croma, ontzettend zout en niet goed voor je, maar het maakt mijn bordje met andijviestamp helemaal af.  Van diepvriespizza’s, vooral met dunne bodem, ben ik ook erg gecharmeerd al maak ik thuis ook zelf pizza’s. Soms is het gewoon lekker (en makkelijk) om een pak open te trekken. Welk product uit een pakje kun jij niet weerstaan?

Bij de Lidl kwam ik in het vriesvak deze kant-en-klaar Tortilla Wraps tegen. Ik was eigenlijk niet van plan om ze te kopen, maar op de een of andere manier MOEST ik dit proberen. Na twee keer bij de Tortilla Wraps weggelopen te zijn heb ik toch maar een pakje meegenomen. Ik was benieuwd hoe ze uit de oven zouden komen en hoe ze zouden smaken. Omdat ik zo gefascineerd was door deze wraps heb ik besloten hier een blogpost aan te wijden. Bij deze dus..

Op de woensdagen eten wij meestal makkelijk omdat we geen tijd hebben om te koken. Meestal verwarm J. op deze dagen een maaltje uit de vriezer voor ons, bijvoorbeeld restjes pasta, nasi of ovenschotel.
Omdat we alleen nog een portie ovenschotel voor 1 persoon in de vriezer hadden besloot ik ons allebei op een Tortilla Wrap te trakteren.

Een pakje Tortilla Wraps kost € 1,99, ze zijn verkrijgbaar in de smaken BBQ, Hot Salsa, Vegetarisch of Tonijn. In een verpakking zitten 2 wraps, in folie verpakt, 150 gram per stuk. Ik besloot voor, wat mij betreft, de veiligste keuze te gaan, de BBQ. Voor zover op de verpakking te zien is dit een wrap met BBQ-saus, kip en mais. De wraps zijn lang houdbaar, die van mij zelfs tot februari 2014. Je hoeft ze dus niet meteen op te eten.

Voorbereiding

Vanuit de vriezer zien de wraps prima uit. Als ik naar de vulling kijk lijkt de wrap zo op het eerste oog goed gevuld. Ik zie zelfs al stukjes kip. We hebben de wrap in de koelkast laten ontdooien, ongeveer de hele werkdag.

Bereiding

Volgens de verpakking kun je de wraps op twee manieren bereiden.
Manier 1: voor zachte tortilla’s verwarm je de wraps in het folie 28 minuten op 180ºC.
Manier 2: voor knapperige tortilla’s verwarm je de wraps zonder folie 25 minuten op 180°C.
Omdat zachte sappige tortilla’s me niet zo aanspraken hebben we ze zonder folie verwarmd, zodat ze knapperig werden.

Tortilla Wraps uit de vriezer

Conclusie

De wraps waren goed krokant. Qua smaak was het geen duidelijke barbeque smaak, dat vond ik jammer.  Van te voren had ik de smaak van een pizza met BBQ-saus verwacht, daar had ik ontzettend veel zin in. Daarnaast was het een prima tomatensaus. De saus was gevuld met een paar stukjes kip, mais en redelijk veel kidneybonen.
Ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het lastig dat je niet iets kunt toevoegen aan de saus. Wel denk ik dat het lekker is om de volgende keer een beetje geraspte kaas over de wrap te strooien.

Pluspunten

 • Makkelijke maaltijd
 • Weer eens iets anders dan een makkelijke pizza, frituur of een maaltijdsalade

Minpunten

 • De tortilla mist iets qua smaak, het smaakt niet naar BBQ-saus, maar naar normale tomatensaus, en ik zou graag nog “wat” (bijvoorbeeld kruiden) toe willen voegen
 • Ik was niet zo gecharmeerd van de kidneybonen die waren toegevoegd
 • Het is een makkelijke maaltijd, maar niet zo’n snelle. De tortilla wraps gaan minimaal 25 minuten in de oven.

Nemen als.. je trek hebt in een snelle maaltijd, of dol bent op tortilla wraps.

Laten staan als.. je de tijd hebt om zelf wraps te maken.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Leuke post! Ik was van plan om ook wat kant en klare maaltijden uit te testen. Aangezien ik redelijk vaak op mijn werk moet eten en op een gegeven moment zijn toch echt alle dingen uit de eigen vriezer op ;).
  Van de week nog een stoommaaltijd van de AH gegeten.
  Maar misschien ga ik dit toch ook eens proberen! Helemaal niet duur en inderdaad een beetje kaas er over :).

  Leuke blog heb je!
  xx Farah

 2. Leuk artikel! Ik ben ook vaak benieuwd naar dit soort producten. Op weg naar New York kregen we in het vliegtuig een magnetron wrap als snack voor het landen. Die viel me zo ontzettend mee! Dus misschien deze ook een keer proberen… Als ik het zo zie zijn het kidneybonen. Daar moet je van houden inderdaad ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk