Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Dagelijkse Kost – Jeroen Meus

Dagelijkse kost Jeroen Meus

Ken je Jeroen Meus?  In Nederland is hij (nog) niet zo bekend, maar in België wel! Ze vergelijken hem daar zelfs met Jamie Oliver, dus dan moet je wel lekker kunnen koken. Ik ken Jeroen van zijn dagelijkse programma op de Belgische televisie, Dagelijkse Kost. Dit programma wordt ‘s avonds uitgezonden en de volgende werkdag herhaald, tijdens mijn lunchpauze. Als het slecht weer is, of als we geen zin hebben om te wandelen zijn we zeer trouwe kijkers van Dagelijkse Kost. Daarom wilde ik dit eerste boek dat in het Nederlands is uitgegeven graag reviewen.

Dagelijkse Kost bevat maaltijden voor alle dag, ook na een dag werken kun je deze recepten maken. Jeroen houdt niet van poespas, maar zijn recepten zijn vaak wel net even anders. Dit is een van de dingen die ik inspirerend vind aan kookboeken. De koks doen het vaak net iets anders dan hoe jij het zou doen, het geeft je nieuwe inzichten.

Dagelijkse kost Jeroen Meus 01

Dagelijkse Kost begint met een overzichtelijke inhoudsopgave. Ieder recept vind je hierin terug, wat mij betreft een pluspunt zo kan ik het boek scannen en de recepten die me nieuwsgierig maken of waar ik trek in heb die zoek ik meteen op.
Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: basisrecepten, soep, salade, vis, vegetarisch, pasta, vlees, gewoon speciaal en zoet. Het laatste hoofdstuk bevat een verklarende woordenlijst. Alle Belgische/Vlaamse woorden die wij niet kennen maar wel in het boek gebruikt worden vind je hier terug.

Dagelijkse kost Jeroen Meus 03

Het boek is erg overzichtelijk, ieder recept is verdeeld over twee pagina’s van het boek. Op de ene pagina is het recept uitgeschreven en de andere pagina is een foto van het gerecht afgebeeld. De recepten hebben allen een inleiding waarin kort wordt verteld over het gerecht. Ook worden er bij een aantal recepten extra tips of uitleg gegeven. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat gemengd gehakt, pastinaak of Parijse champignons zijn.

De recepten in dit kookboek zijn erg divers. Zo vind je recepten voor het maken van toast met champignons, rodekool met worst, witlof uit de oven, spaghetti met kip en shiitake, uiensoep en mayonaise. Naast de recepten voor dagelijkse kost vind je ook een aantal recepten die je op tafel zet als je er een speciale avond van wilt maken of als er gasten komen eten. Bijvoorbeeld scampi met tabouleh en korianderpesto, konijn met pruimen en witloofsla en een moelleux van chocolade.

Dagelijkse kost Jeroen Meus 02

Pluspunten

 • Recepten (en dus ook inspiratie) voor iedere dag, dus niet alleen voor feestjes en speciale gelegenheden. Dit boek pak je er in het weekend bij om te bedenken wat je op maandagavond gaat eten.
 • Het is een overzichtelijk boek, de recepten zijn goed terug te vinden.
 • Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om de inleiding bij de recepten te lezen.

Minpunten

 • Ik vind het jammer dat het boek niet begint met een persoonlijk inleidend stukje van Jeroen.
 • Het boek is een Nederlandse uitgave, daarom vind ik het soms storend als er Belgische woorden worden gebruikt.

Ben je opzoek naar een heerlijk kookboek voor iedere dag? Dan is Dagelijkse Kost het ideale boek voor jou. Je vind hier recepten met een twist voor voor iedere dag. Zo zet je weer eens iets anders op tafel dan dat ene recept dat je een paar keer per maand klaarmaakt. Ben je benieuwd naar Dagelijkse Kost? Bestel dit boek via bol.com

Dagelijkse Kost | Jeroen Meus| Becht’s Uitgeversmaatschappij | verkrijgbaar voor € 19,95

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

 1. Antoinette Coops 5 februari 2014 om 09:34

  Geweldig vind ik hem, maar ik wist niet dat er ook een kookboek is verschenen. Leuk!

  1. Brenda Kookt 5 februari 2014 om 09:46

   In België zijn er inmiddels meerdere kookboeken verschenen (al 5 in deze serie). Deze eerste is nu ook in Nederland uitgebracht.

 2. tamara 5 februari 2014 om 10:08

  Jeroen zijn 5 boeken zijn inderdaad super! de boeken worden enkel maar beter qua originaliteit, in het 4e boek kan je zelf een inhoudstafel vinden met alle recepten van alle boeken, er staat dan mooi bij op welke pagina in welk boek je iets terugvindt. Nederland heeft iets om naar uit te kijken ;-)

 3. Noortje Bakker 5 februari 2014 om 11:52

  Ik ben dol op hem! Vooral wanneer hij van die grappige woordjes als ”look” gebruikt. Frank doet hem dan altijd na ;)

 4. Petra 5 februari 2014 om 11:54

  Ja heerlijke gerechten. Gelukkig kunnen we Belg. tv ontvangen (en hebben die een website met recepten ;-) sst) Heb zijn champignonsoep al eens gemaakt, 1x volgens recept en 1x -champignons +courgette. Allebei heerlijk :-))

 5. Peggy Bogaerts 6 februari 2014 om 06:27

  Ha, mijn favoriete TV chef ! Als ik hem bezig zie, krijg ik telkens zin om direct zelf te beginnen koken. Super recepten, gemakkelijk én lekker. Ik zit vaak te neuzen op zijn website en er staan dan ook wel al wat dingen van hem op mijn blog. Een landgenoot waar ik fier op ben ;-). Eens gaan eten in zijn restaurant staat nog op het verlanglijstje.

 6. Astrid 7 februari 2014 om 17:19

  Ik vind hem altijd leuk, alles lijkt dan ook zo simpel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *