Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Restaurant Lounge Mij Alkmaar

Lounge Mij Alkmaar 11

Sinds ik bij Restaurant Lounge Mij in Alkmaar een amuse heb gegeten (klik) wilde ik hier zeker nog eens terugkomen. Door een druk (sociaal) leven en allerlei andere afspraken kwam het er telkens niet van. Toen ik een aanbieding van Lounge Mij tegenkwam op Groupon bedacht ik me geen moment en reserveerde ik de aanbieding voor twee personen.

De aanbieding was een 5-gangendiner voor 2 personen voor € 40,- dit is exclusief drankjes.
Bij het maken van de reservering (op een zaterdagavond) werd aangegeven dat het vooral in het weekend erg druk is i.v.m. de actie. Daarom zijn er twee rondes gecreëerd, één met een aanvang tussen 17.00 en 17.30 uur en een met een aanvang rond 20.00 en 20.30 uur. Omdat we ‘s middags in Alkmaar gingen winkelen reserveerden we voor de vroege shift van 17.00 uur.

Het restaurant

Toen we in het restaurant aankwamen was het al gezellig druk, een pluspunt zo op de vroege zaterdagavond. Het restaurant ziet er netjes uit (zelfs de toiletten zijn super mooi) ook het eten ziet top uit. De borden zijn mooi opgemaakt, ik voelde me een beetje alsof ik in een sterren restaurant zat (ook al heb ik daar nog nooit gegeten).
In het begin was ik bang dat we snel moesten eten en weggekeken zouden worden omdat na 20.00 uur de tweede shift zou komen maar dat was niet het geval. We hebben rustig gegeten, gingen na 20.30 uur weg, er zat niet te weinig tijd tussen de gangen. Het personeel had het druk maar nam de tijd voor ieder tafeltje, regelmatig kwamen ze langs om te vragen of alles naar wens was.

Op het menu

Lounge Mij Alkmaar 08

Brood met olie en aioli (dit was niet bij de prijs van het menu inbegrepen maar wel welkom na een middag shoppen)
Taartje met mousse van biologische geitenkaas met witte chocolade, pittige paprika en appelcompôte

Lounge Mij Alkmaar 09

Rundertartaar aangemaakt met zwarte truffel met krokant eitje en koekje van Alkmaarse kaas

Ravioli gevuld met biologische maïskip, met zoetzure wortellintjes en schuim van saffraan

Lounge Mij Alkmaar 10

Tournedos van diamanthaas met jus van rode wijn, rilette van sukade en rode uiencompôte

 Gebrande citrus crème brûlée met, vanille hangop en vanille roomijs

Conclusie

Ik moet bekennen dat ik met lage verwachtingen het restaurant betrad omdat ik de aanbieding te mooi vond om waar te zijn. Dit was niet terecht want we hebben heerlijk gegeten, het menu was een volwaardig 5-gangendiner.
Het brood met aioli was niet bij de prijs van het menu inbegrepen, maar na een middag shoppen wel erg welkom.
Het taartje met geitenkaasmousse was minst favoriet, vooral Joost (die niet van geitenkaas houdt) vond het niet zo lekker. Verder was  het heerlijk, we hebben ontzettend genoten. De rundertartaar en tournedos waren favoriet al was het dessert ook een topper.

Wil je een keer uitgebreid eten in Alkmaar, dan raad ik je Restaurant Lounge Mij zeker aan. Eten alsof je in een sterrenrestaurant zit voor een leuke prijs. Op de website van Lounge Mij vind je meer informatie.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Kirsten 27 februari 2014 om 15:48

    Hallo Brenda,

    Als verjaardagskado heb ik samen met mijn vrienden in restaurant-lounge-mij van een fantastisch verassings diner mogen genieten. Een sfeervol restaurant met super gemotiveerd personeel en een supergoede keuken. Een bijzondere ervaring.

    1. Brenda Kookt 27 februari 2014 om 20:05

      Wat goed dat het jullie ook zo goed bevallen is bij Lounge Mij. Ik kom er ook zeker terug :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.