Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Instagram TAG

Instagramtag01

Instagram is op dit moment mijn favoriete SocialMedia-kanaal. Ik plaats hier de meeste updates/berichten, én ik check ook regelmatig (een aantal keer per dag) wat de gebruikers die ik volg hebben gepost. Als ik ‘s morgens wakker wordt check ik bijvoorbeeld nog voordat ik mijn bed uit stap de nieuwe foto’s op Instagram. Daarom leek het me leuk de Instagram TAG eens te doen.

Een TAG is een vragenlijstje waarbij een bepaald thema centraal staat. Eerder vulde ik de Foodbloggers TAG in. Bij deze TAG staat Instagram centraal. De TAG is gemaakt door Beautylab, Pauline heeft hem inmiddels ook gedaan en nu is het mijn beurt om de vragen van deze TAG te beantwoorden.

1. Wat is je Instagram gebruikersnaam en waarom?

Mijn gebruikersnaam is de naam van mijn blog: @brendakookt. Omdat ik Instagram voornamelijk voor brendakookt-dingen (en dus foodfoto’s) gebruik heb ik voor deze gebruikersnaam gekozen.

Over de herkomst van de naam BrendaKookt: Toen ik eenmaal had bedacht dat ik een website ging aanmaken waar ik mijn recepten op zou plaatsen wilde ik zo snel mogelijk aan de slag. Eigenlijk nam ik geen tijd om een goede naam te bedenken, er moest snel iets verzinnen zodat ik kon beginnen. Omdat het ging over Brenda die kookt bedacht ik BrendaKookt.
Eigenlijk verwachtte ik dat ik het bloggen een paar weken of hooguit een aantal maanden zou volhouden. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en voor nu weet ik zeker dat ik voorlopig niet ga stoppen.

2. Hoeveel foto’s post je gemiddeld?

Gemiddeld plaats ik ongeveer 8 foto’s per week. De ene dag plaats ik er drie en soms plaats ik meerdere dagen niets. Het ligt er net aan of ik iets leuks (én lekkers!) tegenkom.
Zoals je misschien al verwacht plaats ik over het algemeen foodfoto’s of foto’s die met eten te maken hebben. De foto’s zijn een mix tussen foto’s van mijn eten, recepten die op mijn blog verschijnen, en foto’s die ik maak op evenementen en achter de schermen van Brenda Kookt.

Instagram04

3.Laat je favoriete Instagramfoto zien.

Meerdere Instagram foto’s zijn favoriet. Dit komt doordat ik nog precies weet wanneer en waarom ik bepaalde foto’s maakte én hoe het gerecht smaakte. Vooral aan de foto’s die ik in de zomer maakte zitten fijne herinneringen.

Mijn meest favoriete foto is deze foto, hij is lekker zomers. Deze foto maakte ik na de Amusetour in Enkhuizen toen we nog een ijsje gingen halen. Dat ijsje moest natuurlijk op de foto, toevallig was het schattige hondje precies op de juiste tijd op de juiste plek.

Instagram14

4.Laat de Instagramfoto zien met de meeste likes.

De foto met de meeste likes is onderstaande foto. Dit zijn de lekkere boekweitpannenkoeken die ik tijdens de detox at. Deze foto is 71 keer geliked op Instagram.
Het recept van de boekweitpannenkoekjes deel ik de komend weekend met jullie op mijn blog.

Instagram15

5.Welke apps gebruik je in combinatie met Instagram?

Meestal gebruik ik de app Photo Grid voor het maken van collage’s, voor teksten op foto’s (wat ik niet zo vaak doe) gebruik ik de app Insta Text. Sinds kort ben ik ook aan de slag met VSCO Cam, dit is een app waarmee je foto’s kunt bewerken, zo maak je zelf een filter aan die het beste bij de foto past.

6.Welke celebrities volg je?

Ik volg voornamelijk bekende koks (Jamie Oliver, Donna Hay etc.) en foodies (waaronder veel foodbloggers).
Al zie ik nu dat ik qua celebrities (bekende mensen) ook Doutzen Kroes, Lieke van Lexmond en Nicolette van Dam volg

7.Welk Instagramfilter gebruik je het meest?

Ik gebruik niet altijd een filter omdat de meeste foto’s het mooist zijn zonder filter. Vooral foodfoto’s komen vaak het mooiste uit met daglicht. Als ik wel een filter gebruik dan gebruik ik vanuit Instagram meestal de filters Valencia en Sierra.

8.Welke hashtags gebruik je het meest?

Ik ben niet zo heel erg van de #hashtags. Tijdens de detox heb ik #detox en #healthy vaak gebruikt. Daarnaast gebruik ik regelmatig #HappyLunchtime als ik een foto van mijn lunch plaats. Hier ben ik ooit eens mee begonnen en gek genoeg doe ik dit nog steeds :)

9.Laat je laatste Instavideo zien.

Dit was mijn laatste en volgens mij ook de enige Instavideo die ik tot nu toe gemaakt heb. Hier maakte ik lemon curd en het leek me leuk dit met jullie te delen. Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Instavideo 01

10.Welke dierenaccounts volg je?

Ik heb het opgezocht, en ik volg (zoals ik al vermoedde) geen dierenaccounts. Sowieso houdt ik niet van katten, ik ‘like’ daarom bijna geen kattenfoto’s. Honden kan ik wel waarderen ;)

11.Welke (grote) bedrijven volg je?

Ik volg niet zoveel bedrijven wel een aantal PR bureau’s en daarnaast voornamelijk bedrijven die iets met food doen. Ik volg onder andere Ben een Jerry’s, Jamie Magazine, Yoghurtbarn en Clipper Tea.

Ben je ook ‘fan’ van Instagram? Deel je ook veel foodfoto’s, of kijk je liever bij anderen?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Julie Hapjesprincess 17 april 2014 om 09:55

  Ik ben ook instagramfan!!!! Bedankt voor jouw apps te delen, er zitten er een paar in dat ik eens ga bekijken :)

  1. Brenda Kookt 18 april 2014 om 09:39

   Leuk! Als je zelf andere apps hebt die je gebruikt dan hoor ik het ook graag ;)

 2. Linda 17 april 2014 om 14:08

  Oh yeah, ook ik ben enorme fan van Instagram. Ik vind het zelfs een beetje verslavend worden. Ik heb dan ook besloten om na de Instagram Challenge van Pauline eens te gaan minderen. Ik ben benieuwd of het lukt

 3. Suus 17 april 2014 om 21:44

  Ja zo verslavend instagram en zo leuk om te doen. Leuke vragenlijst en antwoorden.

  Liefs Suus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *