Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Makkelijke Lemon Curd!

 


Lemon Curd. Ik ben er gek op!!! Lemon curd mag niet ontbreken
bij de high tea, op scones met clotted cream. Maar je kunt er meer mee doen. Lemon Curd is ook lekker in toetjes of cakejes.

Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om zelf Lemon Curd te maken. Maar met dit recept is het super makkelijk én super lekker!
Binnen 15 minuten heb je heerlijke zelfgemaakte Lemon Curd!

Ik koop Lemon Curd niet meer kant en klaar, ik maak het zelf! En jij vanaf nu ook!

Met dit recept maak je Lemon Curd in de magnetron. Ik moet toegeven dat ik geen fan ben van het koken in de magnetron. Maar voor deze Lemon Curd is het echt ideaal!

Tussendoor moet je af en toe wel even roeren met een vork.

Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen (na het indopen).

Lemon Curd

Ingrediënten voor 2 jampotten (ongeveer 600 ml)

  • 110 gram ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 225 gram suiker
  • 3 citroenen

Bereiding

Rasp de citroenen. Pers de citroenen uit en vang het sap op.

Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is.

Mix de eieren, suiker en citroen (rasp en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter. Mix dit door elkaar.

Zet het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pasop: HEET!)
Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen (na het indopen).

Giet de hete Lemon Curd in potjes.
Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast, gebruik het meteen in een recept, of  eet het direct op.

Tips:

  • Keer de potjes met hete Lemon Curd om zodat het vacuum trekt. Op deze manier kun je het langer bewaren. Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd
  • Is deze hoeveelheid Lemon Curd te veel? Vries het dan in! De Lemon Curd bevriest niet helemaal hard, dus je kunt de inhoud uit het bakje scheppen. Het ontdooit snel.

Bron: Smulweb

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

71 Reacties

  1. Ingrid 5 september 2015 om 12:03

    Ik heb gisteren de Lemon Curd gemaakt, au bain marie omdat ik geen magnetron meer heb. Hij is heerlijk, super goed gelukt, het duurde alleen wel wat langer dan met magnetron. Ik heb de boter gesmolten, daarna de citroenrasp, suiker en het citroensap erbij gedaan, vervolgens de eieren geklutst en er langzaam roerend bij gegoten. Daarna zo’n 15 min op een laag vuurtje roeren tot het de juiste dikte had. Na afkoelen helemaal goed! Vandaag ga ik er de Limoncello Semifreddo mee maken, ik ben benieuwd!

    Groetjes Ingrid

  2. Tanja 16 december 2015 om 07:14

    Tja, dat valt idd mee, deze lekkere curd zelf maken! En wat langer bewaren in de vriezer lijkt me ideaal, goede tip! Dit recept komt bij mijn favorieten te staan!

  3. will janssen 23 december 2015 om 16:11

    Gisteren de lemon Curd gemaakt , deze is prima gelukt en erg lekker!
    Kende het niet maar ga het nu vaker maken , bedankt voor je goede uitleg.
    Met toef slagroom ook erg lekker.

    groet, will

  4. Tanja 18 januari 2016 om 01:47

    Ik heb vandaag je Lemon Curt gemaakt en ohhh wat is dat lekker! Ik likte de schaal helemaal uit :-) Ik probeerde je recept vast uit want ik organiseer 30 januari een High Tea voor zussendag. We zijn met zijn vieren en met de handige tips van jou High Tea artikel en de recepten daar verdeelde ik recepten. Voor iedere zus een hartig hapje, een zoet hapje en een sandwich of wrap. Een zus maakt ook scones en ik de lemon curd en de clotted cream daarbij. Het was nog behoorlijk lastig, de recepten kiezen want er stond zoveel lekkers :-) Ik weet zeker dat het smullen word!

    1. Brenda Kookt 18 januari 2016 om 09:29

      Wat leuk om te horen Tanja! Succes met koken en geniet van de High tea!

  5. Henriëtte 22 februari 2016 om 06:40

    Kan ik dit recept ook maken met een natuurlijk zoetmiddel? Zo ja welke middelen kan ik dan gebruiken en welke verhouding is dan juist?

  6. Els 12 maart 2016 om 19:49

    Hoi Brenda, wanneer ik de lemon curd op het gas maak, in een pannetje met antiaanbaklaag, dan is de bereiding toch hetzelfde en moet ik er gewoon wat langer bij blijven en opletten voor aanbranden, denk ik of heb je nog een tip

  7. Ingrid 2 mei 2016 om 19:01

    Hmmm zo’n heerlijke lemon curd, al diverse malen nu gemaakt en een succes

  8. Patrick 8 april 2017 om 17:18

    Top recept. Na altijd maar au bain marie te hebben geklopt was dit koken in een magnetron een welkome afwisseling. Zo ga ik het zeker vaker doen. Bedankt.

  9. Greta Vermeire 4 december 2020 om 17:24

    Dag Brenda, even een vraagje er staat dat je citroensap, citroenrasp, eieren en suiker moet mixen maar bedoel je dat je dit mengt met de klopper of mix je gewoon alles fijn en dus de rasp inbegrepen, ik wil de ijstaart met de lemoncurd maken voor de Kerst.

    1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 08:19

      Hoi Greta, ik meng dit inderdaad met een mixer (een klopper)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *