Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Makkelijke Lemon Curd!

 


Lemon Curd. Ik ben er gek op!!! Lemon curd mag niet ontbreken
bij de high tea, op scones met clotted cream. Maar je kunt er meer mee doen. Lemon Curd is ook lekker in toetjes of cakejes.

Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om zelf Lemon Curd te maken. Maar met dit recept is het super makkelijk én super lekker!
Binnen 15 minuten heb je heerlijke zelfgemaakte Lemon Curd!

Ik koop Lemon Curd niet meer kant en klaar, ik maak het zelf! En jij vanaf nu ook!

Met dit recept maak je Lemon Curd in de magnetron. Ik moet toegeven dat ik geen fan ben van het koken in de magnetron. Maar voor deze Lemon Curd is het echt ideaal!

Tussendoor moet je af en toe wel even roeren met een vork.

Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen (na het indopen).

Lemon Curd

Ingrediënten voor 2 jampotten (ongeveer 600 ml)

  • 110 gram ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 225 gram suiker
  • 3 citroenen

Bereiding

Rasp de citroenen. Pers de citroenen uit en vang het sap op.

Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is.

Mix de eieren, suiker en citroen (rasp en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter. Mix dit door elkaar.

Zet het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pasop: HEET!)
Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen (na het indopen).

Giet de hete Lemon Curd in potjes.
Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast, gebruik het meteen in een recept, of  eet het direct op.

Tips:

  • Keer de potjes met hete Lemon Curd om zodat het vacuum trekt. Op deze manier kun je het langer bewaren. Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd
  • Is deze hoeveelheid Lemon Curd te veel? Vries het dan in! De Lemon Curd bevriest niet helemaal hard, dus je kunt de inhoud uit het bakje scheppen. Het ontdooit snel.

Bron: Smulweb

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

78 Reacties

  1. Fem 2 april 2021 om 10:42

    Gebruik je margarine of roomboter?

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 10:46

      Ik gebruik in dit geval meestal roomboter, maar margarine kan ook.

  2. Ireen 2 april 2021 om 17:47

    Voor de derde keer gemaakt..het is zeker niet teveel, hier en daar een potje uitdelen en in de vriezer bewaren gaat inderdaad heel goed.

  3. Maaike 8 april 2021 om 18:02

    Gebruikt voor de monchoutaart en echt goed gelukt en mega lekker!! Hoe lang kun je de lemoncurd in de koelkast bewaren? (geen diepvries momenteel)

  4. Lous 11 april 2021 om 10:40

    Dag Brenda. Ik maak deze curd geregeld maar ik blijf me afvragen hoeveel citroensap je nodig hebt voor dit recept. Niet alle citroenen geven evenveel sap.

    1. Brenda Hoff 13 april 2021 om 18:30

      Ik kijk in dat geval niet zo krap Lous, ik neem hoeveel er uit mijn citroenen komt. Ik probeer wel vaak grote citroenen te nemen zodat ik zoveel mogelijk sap heb :) Tip: bewaar de citroenen uit de koelkast, dan geven ze ook meer citroensap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *