Ga naar de inhoud

Eton mess met lemon curd

Eton Mess Paaskrans, een heerlijk rommeltje. Superleuk (en lekker) om als toetje te serveren. Eton mess met lemon curd. Een mengsel van slagroom, meringue en lemon curd en mango met paaseitjes.
35 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Eton mess met lemoncurd

Eton mess met lemon curd

Yum, vandaag deel ik nog een laatste paasrecept met je. Een lekker toetje om te delen. Eton mess met lemon curd.

Het is een Eton Mess Paaskrans, een heerlijk rommeltje. Superleuk (en lekker) om als toetje te serveren. Eton mess met lemon curd is een mengsel van slagroom, meringue, lemon curd en mango met paaseitjes.

Eton mess met lemoncurd

Eton Mess Paaskrans

De Eton Mess Kerstkrans was afgelopen december zo’n succes dat het me leuk leek om deze keer een paasversie van dit spectaculaire toetje te maken. De Eton Mess Paaskrans.

Deze keer ga ik voor eton mess met lemon curd. Dat maakt deze versie van het gerecht lekker fris, en zo is het helemaal in paassferen.

Het is het lekkerste om zelf meringue te maken. Dit doe je door eiwitten op te kloppen met suiker. Vervolgens droog je dit op lage temperatuur in de oven, dit duurt ongeveer 90 minuten. Al kun je het ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. 

De meringue mengen we met opgeklopte slagroom. Dit is de eton mess, wat we aanvullen met nog een aantal heerlijke ingrediënten om er een super lekker toetje van te maken.

Goed om te weten: Eton Mess is het lekkerst als het vers wordt geserveerd, dus wacht niet te lang met opdienen nadat je het hebt gemaakt.

Eton mess met lemoncurd

Eton mess met lemon curd

Voor de paasdagen heb ik deze keer een paasversie van eton mess gemaakt. De eftewel eton mess paaskrans. Een feestelijk dessert om samen van te genieten.

Het is eenvoudig om eton mess met lemon curd te maken. Verdeel de geklopte room met daarin brokken meringue in een cirkel over een plank. Verdeel hierover lemon curd, blokjes mango en blauwe bessen. En garneer met fijngesneden muntblaadjes en praline paaseitjes. 

In dit geval heb ik een rond plank met daarin een gat gebruikt. Je kunt ook een ronde plank of groot bord zonder gat gebruiken. 

De Eton Mess Paaskrans is een gerecht om te delen. Om samen met de lepel in te duiken en van te smullen. Als je daar niet van houdt kun je het ook van de plank op bordjes scheppen.

Of wil je liever eton mess in aparte porties serveren? Neem dan eens een kijkje bij dit recept voor eton mess in een glaasje. 

Ingrediënten

personen

Voor de meringue

Overige ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eton mess met lemon curd

Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Scheid het ei-wit van het ei-geel. Maak de mixer en kom vetvrij door een keukenpapiertje met citroensap erlangs te halen.
3
Stap 3
Klop de eiwitten met een mixer tot er pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker bij het eiwit en blijf tussendoor mixen.
4
Stap 4
Maak van het schuim hoopjes op de bakplaat. Hoe groter de stukken, hoe langer ze nodig hebben in de oven, dus probeer kleinere hoopjes te maken.
5
Stap 5
Bak (of droog) de meringue ongeveer 1 tot 1,5 uur in de oven. Bij mij hadden de meringue ongeveer 90 minuten nodig voor ze klaar waren. Meringue is klaar als je ze van het bakpapier af kunt trekken. De onderkant moet droog zijn (de binnenkant ook).
6
Stap 6
Laat de meringue afkoelen.

Bereiding eton mess paaskrans

1
Stap 1
Klop de slagroom lobbig, samen met 1 eetlepel suiker.
2
Stap 2
Breek de meringue in stukken. Zorg ervoor dat je fijne en grove stukken hebt (voor de structuur en smaak). Meng ¾ van de meringue door de slagroom, hou de rest apart voor de garnering.
3
Stap 3
Pak een groot bord of serveerplank. Dek de plank eventueel af met bakpapier, zodat het vocht niet in de plank trekt.
4
Stap 4
Verdeel het slagroommengsel over de plank, in de vorm van een krans. Verdeel hierover wat van de lemon curd. Verdeel hierover de blokjes mango en blauwe bessenLeg wat blaadjes munt op de krans . Garneer met de overige stukken meringue en verdeel tot slot de paaschocolade.
5
Stap 5
Serveer de eton mess kerstkrans hierna direct.

Het lekkerste is het als je de eton mess paaskrans direct voor het serveren opmaakt. De meringue kun je eerder op de dag alvast klaarmaken. De slagroom kun je ook alvast kloppen. Roer de stukken meringue voor het serveren door de slagroom en maak de krans hierna op.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's
Snelle lunchsalade met pesto en kip

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op