Eton Mess!
Eton Mess. Een mengsel van slagroom, meringue en aardbei. Een rommeltje, maar wel een erg lekker rommeltje!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBereidingswijze
Bereiding Meringue
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Scheid het ei-wit van het ei-geel.
Stap 3
Klop de eiwitten (in een vetvrije en droge kom) met een mixer tot er pieken ontstaan.
Stap 4
Voeg geleidelijk de suiker bij het eiwit en blijf tussendoor mixen.
Stap 5
Maak van het schuim hoopjes op de bakplaat (hoe groter de stukken, hoe langer ze nodig hebben in de oven).
Stap 6
Bak de meringue ongeveer een uur in de oven.
Bij mij hadden de meringue ongeveer 80 minuten nodig voor ze klaar waren. Meringue is klaar als je ze van het bakpapier af kunt trekken. De onderkant moet droog zijn (de binnenkant ook).
Stap 7
Laat de meringue afkoelen.Bereiding eton mess
Stap 1
Snijd de aardbeien in grove stukken. Hou een paar mooie aardbeitjes apart voor de garnering.Stap 2
Marineer de aardbeien in een kom met de vanillesuiker en balsamico.
Stap 3
Klop de slagroom, niet tot hij helemaal stijf is, maar wel lekker romig.Stap 4
Neem een beetje van de gemarineerde aardbeien apart. Voeg hier een beetje extra balsamico en suiker bij en pureer dit tot een vloeibaar mengsel.
Stap 5
Brokkel de meringue in stukken. Zorg ervoor dat je fijne en grove stukken hebt (voor de structuur en smaak). Meng de brokjes meringue door de slagroom, hou een beetje apart voor de garnering.
Stap 6
Verdeel de meringue met slagroom en aardbeien over een ijscoupe, glas of bord. Maak af met de apart gehouden aardbeien n achtergehouden meringue.
Eton Mess!
Hierbij zet ik het eerste nagerecht op de blog. Jaa, eindelijk! En wat voor eentje, een heuse eton mess!
Je denkt nu vast dat ik niet van de toetjes ben. Maar dat ben ik wel! Alleen thuis niet zo vaak, blijkt nu.
We nemen thuis dagelijks vla of yoghurt (lekker standaard) in het weekend soms ijs of een ander (gekocht) toetje. Als we eters hebben ga ik meestal voor brownies (ben ik gek op!) of tiramisu (ook lekker met aardbeien!). Deze twee maak ik uiteraard zelf en komen hier ook vast een keer voorbij!
Eerst gaan we voor Eton Mess. Een mengsel van slagroom, meringue en aardbei. Een rommeltje, maar wel een erg lekker rommeltje!
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in27 reacties
Daan
Hoe lang kan je dit vantevoren bereiden? Heb een familiedag en moet voor 30 mensen een toetje maken.. Dit lijkt me heerlijk.. Of heb je een ander makkelijk idee voor zoveel gasten?
Brenda Kookt
Hoi Daan, dat is een flinke groep zeg! De meringue kun je het beste in de ochtend alvast maken. De glaasjes eton mess kun je ongeveer 2 uur van te voren opmaken, de aardbeien zou ik in dat geval wel last-minuten toevoegen.
Shanice
Hey Brenda! Lang geleden! Gaat alles goed? Ik ga dit maken voor kerst :)
Ilona
Hij was heerlijk!
Eiwit over? Geen probleem! « missFromage
[...] Eton mess Rommelige dessert van meringue, fruit en room. [...]
Kerst: Top 5 zwangerproof desserts « AugurkenMetSlagroom
[...] Eton mess Deel via:TwitterFacebookPinterestTumblrE-mailPrintVind ik leuk:LikeWees de eerste die dit leuk vindt. [...]
Lidia
Hoi Brenda, Ziet er heerlijk uit! Ik wil het gaan maken met kerst. Hoeveel balsamico gebruik je bij bovenstaande hoeveelheden? Groetjes Lidia
Brenda
Ongeveer 1 1/2 eetlepel. Zodat het niet té heftig wordt, maar de balsamico wel extra smaak aan de aardbeien geeft.
Gerda
Hallo Brenda, Ik wil het toetje eton-mess met kerst maken maar heb nog een vraagje, klop je de slagroom zonder suiker omdat de meringues het geheel al zoet maken of moet je de normale hoeveelheid suiker nog toevoegen aan de slagroom. Alvast bedankt. groetjes, Gerda
Brenda
Het toetje is aardig zoet door de meringue en vanillesuiker. Daarom doe ik geen extra suiker bij de slagroom. Hij is echt lekker, ga hem zelf ook 1e kerstdag maken.
Friday Five: je favoriete recepten « Brenda Kookt!
[...] Hier lees je hoe ik mijn Eton Mess gemaakt heb. [...]
Caroline
De meringues maak ik idd zelf. Echt heel simpel! Heb het toetje al een paar keer gemaakt en het recept doorgegeven! Het wordt een klassieker.
Caroline
Heb de Eton mess bij mijn buuf gegeten. Vandaag staan de aardbeien bij ons allebei in de koelkast te marineren. Need I say more ...... Groet, Caroline
brendakookt
Hoi Caroline, leuk dat je langskomt! Hoop dat de Eton Mess gister goed smaakte! Had je de merengue ook zelf gemaakt? Laatst bij een vriendin heb ik ook Eton Mess gegeten (tijdens cycling dinner http://brendakookt.nl/2012/06/25/cycling-diner-the-report/) Ze hadden er ijs, malibu en kokos door gedaan, ook erg lekker!
Solama
Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog! Heb nog maar 2 recepten maar jij bent al een stukje verder, vooral zo door gaan. Ziet er heerlijk uit zo een "Eton Mess" ! xxx Solama
Els
Wat een lekkere toet is dit, ga het zeker eens maken.Leuk blog heb je, kom zeker vaker langs:)
brendakookt
Moet je zeker doen Els! Gezellig als je vaker langskomt!
brendakookt
'@ Caroline: Ik heb hem opgezocht, lijkt me niet verkeerd met lemoncurd! Ga ik zeker een keer maken! (ben gek op (zelfgemaakte) lemoncurd!) @ Dominique: Dat is het ook: pas maar op! (al kun jij nu natuurlijk veel hebben ;-)) @ Margo: het is inderdaad niet moeilijk om te maken. Als je gekochte merengue gebruikt is het helemaal een eitje! Goed om te horen dat de spitskool lekker was! Voor herhaling vatbaar? @ Es: Daar moet nodig verandering in komen! @ Nell: Bedankt en goed idee om te variëren. Maak je het dan ook met slagroom?
Nell
Op lak-aan-alles-dagen wordt hier vaak Eton Mess gegeten. Ook vaak met frambozen of bramen en zelfs met sinaasappels. Allemaal even lekker. Dank voor het opnemen van een link naar mijn blog! Ik zal er meteen een terugplaatsen!
'Es' (@EsFactory)
Dat is het favoriete toetjes van de Puber hier thuis. Gek genoeg 'doe ik niet aan toetjes'. Moet dat ook maar eens veranderen.
Margo Welker
ziet er weer heerlijk uit, Brenda. En zoals jij het omschrijft lijkt het allemaal heel makkelijk.... Gaan we dus ook een keer proberen! Spitskool was trouwens erg lekker!
Dominique
Oei, dat ziet er gevaarlijk lekker uit!!!
Carolines Blog
Dank voor je inzending. Eton mess is inderdaad erg lekker, ik maak het meestal met een mengsel van slagroom en Griekse yoghurt. Is ook lekker met lemoncurd (zie mijn blog) Ik ga je recept er vandaag opzetten. groeten, Caroline
brendakookt
Deal meiden! (moeten we binnenkort wel plannen dan ;-))
kim
Mmmm, die lijkt me echt superlekker !! Toetje voor de volgende ladiesnight bij jou ;) ??
Merle
Ziet er weer heerlijk uit Bren!! :-)
Brenda Kookt
Wat leuk Shanice! In NL of USA? Fijne dagen! :)