Bulgur met groene asperges

Bulgur met groene asperges txt

Na het lekkere zomerse weer van de afgelopen dagen zit ik weer helemaal aan de salades. Niet alleen als maaltijd maar juist ook bij de lunch. Weg met het brood, ik neem een lekker bakje met salade mee, lekker fris. En hierdoor eet ik ongemerkt ook meer groente dan wanneer ik een broodje kaas en pindakaas als lunch.

Deze salade van bulgur met groene asperges is lekker simpel, je hoeft op de asperges en zongedroogde tomaatjes na niets te snijden. Hierdoor ben je niet zoveel tijd kwijt met het maken van de salade. Meer tijd om in het zonnetje te zitten, of om andere dingen te doen.

Bulgur met groene asperges 01

Bulgur met groene asperges

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

  • 150 gram bulgur
  • 250 gram groene asperges
  • zongedroogde tomaten
  • 2 handen erwtjes
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Giet de bulgur in een pan en giet hier kokend water over tot de bulgur net onder staat. Plaats een deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten staan.

Verwijder de uiteinden van de asperges. Snijd de asperges in stukken. Laat de tippen iets langer, dit staat leuk voor de garnering.
Kook de asperges in 8 tot 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste paar minuten de erwtjes bij de asperges zodat ze even meekoken. Giet de asperges hierna af.

Meng het citroensap met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng de bulgur met de dressing en zongedroogde tomaatjes. Meng de aspergesen erwtjes er ook door.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk