Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Tip: De Ysbreeker

De Ysbreeker collage

Als ik kaartjes heb voor een theatervoorstelling (of iets wat er op lijkt) vind ik het altijd leuk om er een echt uitje (of dagje weg) van te maken. Het liefst ga ik ‘s middags al richting de stad om te shoppen of op het terras te zitten en daarna een lekker hapje te eten in de buurt van het theater.
Het probleem is dat een voorstelling meestal redelijk vroeg in de avond begint, rond 20.00 uur. Aangezien de meeste restaurants vanaf 19.00 uur gezellig druk worden is het soms lastig om een leuk restaurant in de buurt van het theater te vinden.

Toen we laatste in Carré naar een show van Jochem Meijer gingen wilde ik ook alvast een hapje eten in de buurt van het theater. Foodie-vriendinnetje Monique raadde me aan om eens een kijkje te nemen bij De Ysbreeker. Dus dat deden we.

De Ysbreeker 09

De Ysbreeker 08

De Ysbreeker 03

De Ysbreeker 04

De Ysbreeker 05

De Ysbreeker 02
Zoals je op de foto’s ziet zaten we heerlijk op het terras. Je kunt lekker in het zonnetje zitten, maar ook beschut onder de bomen langs de Amstel. Ook binnen kun je heerlijk zitten en ziet het er mooi en modern uit.

De kalfsbitterballen van Holtkamp konden we niet weerstaan, bijna niets is lekkerder als je op het terras geniet van een wijntje of een biertje.
De kaart is divers, maar niet standaard. Zo staat er geen saté op het menu, maar wel krab, kreeft, de Ysbreekerburger en nog veel meer lekkers. Ik ging voor de voortreffelijke parelhoen en Joost voor de perfect gegrilde kalfsribeye. Als toetje kon ik de bosbessen eton mess niet weerstaan, al kreeg ik hem niet eens op omdat het wel machtig was.

We hebben er heerlijk gezeten en gegeten, én binnen 7 minuten wandelden we bij het Koninklijk theater Carré. De Ysbreeker is wat mij betreft een echte aanrader als je een leuk restaurant zoekt in de buurt van Carré. Maar ook als je niet naar het theater gaat is De Ysbreeker een leuke tip. Je kunt hier niet alleen terecht voor diner maar ook voor een kop koffie, lunch of (hapje bij) de borrel.

Je vindt De Ysbreeker op Weesperzijde 23 in Amsterdam. Ze zijn dagelijks van 08.00 uur tot 01.00 uur geopend, vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Marieke 10 juli 2014 om 08:39

  Ik heb hier, ook op aanraden van Monique haha, gegeten voor ik naar Love Story in Carre ging. Idd leuk! De steak tartare die ik at was heerlijk!

  1. Brenda Kookt 10 juli 2014 om 11:02

   Ha, wat goed! Echt ideaal hé, en een leuke zaak!
   Ik twijfelde tussen de parelhoen en steak tartare ;)

 2. Bianca 11 juli 2014 om 13:00

  Daar heb ik ook eens fijn geluncht! Ik kom snel terug om meer te proeven want er stond veel lekkers op de kaart! Lijkt me ook een fijne werkplek!

 3. Nienke / Beatschool Den Haag 23 oktober 2017 om 20:00

  Leuk! Ik ga eind november naar Carré en zocht nog een goed restaurant waar ze ook vega opties hebben (behalve salade geitenkaas). Leuke vega kaart ook, dus ik ga reserveren :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *