Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Tip: het 5 or less kookboek

CLF 5 or less 01

Sinds gister is er een gloedje nieuw kookboek op de markt: hét Chickslovefood 5 or less-kookboek van foodiecollega’s Nina en Elise! Een tip als je opzoek bent naar lekkere en gezonde receptjes die binnen no time op tafel staan.

Als je Chickslovefood volgt dan weet je vast dat Elise en Nina iedere dinsdag een 5 or less receptje op het blog plaatsen. Een snel recept met maar 5 ingrediënten. Precies wat je nodig hebt na een dag hard werken. In het kookboek vind je de beste 5 or less recepten van het foodblog (zoals bijvoorbeeld de erwtjesspread die ik nog steeds moet maken) welke zijn aangevuld met gloednieuwe 5 or less recepten.

CLF 5 or less 03

Het boek oogt lekker fris en is ingedeeld in de hoofdstukken Ontbijt, Lunch, Diner, Borrelhapjes en als afsluiter vind je een uitstapje naar de Sinner Sunday, een dag waarop je trek hebt in iets lekkers en mag zondigen. De Sinner Sunday recepten in het boek worden allemaal gemaakt met 5 ingrediënten. Had jij verwacht dat je daar een complete snickerstaart van kan maken?

De recepten zijn zoals we van de chicks gewend zijn: gezond, simpel én lekker. En ieder recept wordt ingeleid met een persoonlijk stukje van een van de meiden, zoals we ook van de blog gewend zijn.

De vormgeving is speels en afwisselend, daar houd ik van. Meestal vind je 1 recept verdeeld over 2 pagina’s maar soms worden er drie of vier kleinere receptjes gegeven. Bijvoorbeeld 3 smoothies of 4 verschillende recepten voor hummus.

CLF 5 or less 04

Het boek is een aanrader voor iedereen die na een dag werken een simpele maar gezonde maaltijd op tafel wil zetten en wel een beetje inspiratie kan gebruiken. (hartige)Taarten, ovenschotels, wraps, pasta, salades, gerechten met couscous.. je vindt het allemaal in dit boek. Plus nog veel meer zoals ontbijtjes, lunchgerechten en natuurlijk de Sinner Sundays.

Wat sowieso op mijn to-cook lijstje staat is dé snickerstaart. Dit moet ik geproefd hebben. En ik geloof dat ik dit boek maar even in de keuken moet laten slingeren als J. kookt ;)

Chickslovefood, het 5 or less-kookboek | Nina de Bruijn, Elise Gruppen| Nieuw Amsterdam | Verkoopprijs € 18.95
Bestel het boek hier

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Nathalie 4 september 2014 om 13:41

    Dit boek staat ook zeker hoog bovenaan op mijn wishlist! :)

  2. Nina 4 september 2014 om 15:10

    Wat leuk, Bren! Thanks! Xx

  3. Marlissa 16 september 2014 om 10:43

    Ja geweldig boek! Ik heb zoveel recepten gezien die ik wil maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *