Day In Pictures: 18/9

DIP 18-9 18

Vandaag heb ik een DIP voor jullie. Een ‘Day In Pictures’. Met voornamelijk foodfoto’s natuurlijk!
Kijk mee naar mijn donderdag 18 september 2014..

DIP 18-9 01

Ik begon de dag met het pakken van een bakje lasagne uit de vriezer.
Ik eet vanavond niet thuis, J is laat. Dus nu hoeft hij het alleen op te warmen.

Voor mezelf maak ik in alle vroegte een salade voor de lunch.

DIP 18-9 02

Achter de pc eet ik mijn ontbijtje, yoghurt met granola.
Tussendoor blader ik door het nieuwe boek van Pascale Naessens, Puur Eten.

Vlak voor ik wegga maak ik het hoekkeukenkastje stuk. Oepsie!

DIP 18-9 03

Omdat ik na het werk naar Amsterdam ga pak ik de auto.
Ik rijd altijd een beetje om, maar daar krijg ik dit voor terug: een bijna lege weg.
En dat om half 8 ‘s ochtends..

Ik eet banaan

DIP 18-9 04

In de lunchpauze ga ik samen met mijn collega lekker buiten in het zonnetje zitten.
Het is echt nog zomer, heerlijk warm. Al denken de blaadjes die daar op de grond liggen er anders over.

Het is niet slim om een bietensmoothie zo op je broek te zetten. Rode vlekken…

DIP 18-9 05

Een collega voert me chocolade

En ik laat bij het afspoelen mijn Mason Jar vallen, gelukkig brengen scherven geluk.

DIP 18-9 06

Tussendoor neem ik nog crackers met pompoenhummes. Té lekker!
Dit recept deel ik volgende week met jullie.

In de auto naar Amsterdam. Ik steek mijn duim op om te zeggen dat het top is, maar eigenlijk heb ik het veel te warm om top te zijn.

DIP 18-9 07

Doordat ik weer eens een afslag heb gemist moet ik dwars door de stad.. (en heb ik alle stoplichten tegen)

Ik ga naar het Running Dinner van IQ Creative. We gaan een foodtour doen langs 4 van de restaurants van IQ Creative. Als dat geen heerlijke avond wordt..

We verzamelen bij wijnbar Vine!

DIP 18-9 17

En ja, we beginnen dus met wijn, de ‘Vyne Flight’. Een wijnproeverij met matchende hapjes.

De wijn wordt geserveerd met een bloemkoolsoepje, gemarineerde zalm en gamba.

DIP 18-9 09

De tweede locatie is niet ver, 20 meter na Vyne stappen we binnen bij Envy!
Dit is een delicatessen-concept. Omdat het een smalle zaak is, was er geen plaats meer voor een grote ruimte met koelkasten. Daarom zijn de in de muren verwerkt. En ja, deze koelkasten worden écht gebruikt.

Ik lust eigenlijk geen haring, maar de Hollandse Nieuwe van Envy wel.
Geserveerd met Noordzee krab en eiersalade.

DIP 18-9 10

Dit schilderijtje op het bord is een Steak Tartare…

En de minder mooie foto is dé hemelse truffelmayo van Envy. Yum!

DIP 18-9 11

Op naar de volgende stop

Mazzo!

DIP 18-9 12

Eerst was de tafel leeg..

.. en ineens was er heel veel lekker Italiaans eten. Pizza, pasta, gnocchi

DIP 18-9 13

Als het eten op tafel komt is het chaos met camera’s (foto by @typhoonhospitality)

Maar daarna kunnen we uitgebreid genieten van al het lekkere Italiaanse lekkers.

DIP 18-9 15

We sluiten bij Nomads af met lekkere Arabische hapjes en een buikdanseres.

DIP 18-9 16

Na de groepsfoto was het tijd om naar huis te gaan.

Na deze heerlijke dag ging bij mij het lichtje even uit.

Na vanavond kan weer een paar heerlijke restaurants toevoegen aan mijn to eat lijstje :) Bij Nomads had ik eerder gegeten, de andere drie restaurants nog niet. Als je lekker wilt borrelen in Amsterdam kan ik je Vyne zeker aanraden! Niet alleen de wijn is goed, maar ook de hapjes. Envy was mijn favoriet, hier wil ik zeker nog eens dineren. Maar ook bij Mazzo kom ik graag nog eens terug.
Meer informatie over de restaurants vind je hier

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Wauw….wat ziet dàt er zalig uit zeg!! Ik geloof graag dat je een geweldige avond gehad hebt. De foto’s zijn dus goed gelukt want het water liep me in de mond bij haast elke foto!Alleen niet bij de “Hollandse Nieuwe” want dat lust ik gewoon echt niet. Leuk hoor die DIPjes van jou, goed voor ons om ideeen op te doen èn om trek te krijgen natuurlijk. Dit mag wat mij betreft gerust vaker, hoor. Je plofte wel haast zeker aan ‘t einde van de avond? Hihihi Is eigenlijk onbelangrijk hè, als het maar lekker én gezellig was! Toch?
  Liefs en tot de volgende keer, Marja. :-)

  1. Ik ‘lust’ ook geen Hollandse Nieuwe, maar als het zo gepresenteerd wordt dan lust denk ik iedereen het denk ik. Dus misschien moet je het ook eens proberen? ;)
   Bedankt voor het compliment, er komen vast nog meer ‘DIPjes’ voorbij :)

   1. Geweldig! Ik lees en kijk ze graag en geniet stiekem een beetje mee! Lust je echt geen haring? En heb je het toch gegeten? Moedig hoor! Ik heb een keer een flinke hap genomen, want ik dacht…iedereen geniet er zò van, dat móét lekker zijn…maar ik heb echt waar de hele avond over het toilet gehangen om over te geven. Wat een rampenplan was dat zeg! Dus ik durf eigenlijk niet meer. Maar als jij zegt dat het wel lekker was ondanks dat je het niet lust…..moet ik het misschien nog een kansje geven. Nog maar wel even een par nachtjes over slapen! En we zijn net terug uit Florida, dus de uit eten centjes zijn even op nu! Ik heb me helemaal klem gekocht daar! En gegeten natuurlijk! lol. Tot de volgende keer, Brenda.
    Liefs, Marja. :-).

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk