Gezonde Pizzarondjes
Bewaren
..die lekker snel klaar zijn!
Bij het uitzoeken van mijn Snap Shots van de afgelopen maand kwam ik deze foto van de pizzarondjes tegen die ik laatst heb gegeten. Ik heb geen goede foto’s met mijn spiegelreflex gemaakt, en daarom heb ik het recept niet met jullie gedeeld. Maar eigenlijk is dat zonde. De rondjes waren zoo lekker… die moeten jullie ook maken!
Het fijne is dat je met dit ‘receptje’ (of eigenlijk deze tip) veel kanten op kunt. En daarbij is het ideaal als je lekker makkelijk wilt doen of restjes uit de koelkast wilt opmaken. En daarbij is het niet eens ontzettend ongezond. Snacken, maar dan een beetje healthy. Een ideaal weekend receptje.
Gezonde pizzarondjes
Ingrediënten:
- groenten voor de bodem (ik nam courgette, aubergine en zoete aardappel)
- eventueel een tomatensausje (neem bijvoorbeeld zo’n blikje tomatenpuree aangelengd met een beetje water of crème fraîche)
- een topping die jij lekker vind
- kaas om het af te maken (bijvoorbeeld mozzarella of geraspte kaas)
De combinaties die ik maakte:
- courgette met tomatensaus, champignons en mozzarella
- courgette en aubergine met tomatensaus, tonijn (uit blik) en mozzarella
- zoete aardappel met geitenkaas en pijnboompitjes (aanrader!)
- zoete aardappel met tomatensaus en chorizo
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snijd de groenten in plakjes (dit gaat heel goed met een mandoline) en leg dit naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Maak de tomatensaus door een blikje tomatenpuree te mengen met een beetje water (niet te veel) en warm dit even op.
Beleg de plakjes groenten met tomatensaus. Verdeel de andere toppings zoals champignons, chorizo, tonijn etc. over de plakjes groenten.
Beleg de pizzarondjes tot slot met mozzarella, geitenkaas of geraspte kaas. Strooi eventueel nog een paar pijnboompitjes over de pizza rondjes.
Bak de pizza rondjes 15 tot 20 minuten in de oven.