Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Nieuwe FoodHotspots: Markthal & De Foodhallen

Foodhotspots 01

Als ik op vakantie ben dan vind ik het heerlijk om een foodcourt te bezoeken. Een foodcourt staat voor mij voor struinen langs standjes met verse mooie producten, gevarieerd en lekker eten en gezelligheid. In Nederland mistte ik nog een echte indoor foodmarkt. Gelukkig komt daar nu verandering in, en goed ook!

In Rotterdam is afgelopen week de Markthal geopend, en in Amsterdam worden deze maand De Foodhallen geopend. Twee concepten waar foodies hun hart kunnen ophalen.

Markthal Rotterdam

Afgelopen woensdag is de Markthal in Rotterdam geopend door Koningin Maxima. Zeven dagen per week vind je op deze markt dagverse producten, lekkere snacks en heel veel kookinspiratie. De hal is een verscheidenheid aan keukens, culturen en ondernemers.

Op de markt kun je je dagelijkse boodschappen halen maar bij de 96 versunits vind je ook producten die je in een gewone supermarkt niet vindt. Zo vind je in de Markthal speciale droge worsten uit Zuid-Frankrijk, bijzondere producten in de Aziatische supermarkt Wah Nam Hong, en dagverse vis van Goeree Overflakkee bij Buutegeweun. Natuurlijk is een Rotterdamse markthal niet compleet zonder Rotterdamse iconen als Dudok of Bran Ladage.

Als je geen zin hebt om te koken kun je ook in de markthal terecht. In het complex vind je namelijk ook 8 verschillende restaurants en 20 winkels.

Markthal Rotterdam

In de Markthal vind je ook de Wereld van Smaak. Dit is een onafhankelijke coöperatie waarin diverse commerciële partijen deelnemen. Doel is te inspireren en stimuleren om iedereen bewust te laten kiezen voor eten dat bij je past. Voor vandaag én morgen. Het is een interactief podium dat ruimte biedt aan alle vers-sectoren: groente en fruit, vlees, vis, brood, banket, zuivel, kruiden & specerijen en aanverwante bedrijven. Ze delen kennis, inspiratie en kunde met elkaar en de bezoekers van de Wereld van de Smaak. Je kunt hier beleven, ervaren en kennis delen over vers, gezond én lekker eten.

De Markthal is zeven dagen per week geopend, op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Vrijdagavond is het koopavond, de Markthal is dan tot 21.00 uur geopend. De restaurants die in het complex gevestigd zijn, zijn langer geopend. Meer informatie over de Markthal vind je op de website.

De Foodhallen Amsterdam

In Amsterdam opent 21 oktober De Foodhallen hun deuren. Dit is een indoor foodcourt gevestigd in complex De Hallen. De Hallen bevind zich in een historisch pand, een voormalige tramremise, aan het Bellamyplein in de Amsterdamse Kinkerbuurt. Inmiddels is het complex van 16.000 vierkante meter volledig gerenoveerd en hebben diverse ondernemingen zich in het complex gevestigd. Zo vind je er een hotel, kantoren, De Filmhallen, Bibliotheek De Hallen en House of Denim. En binnenkort dus ook foodcourt De Foodhallen!

De Foodhallen 01

De Foodhallen in Amsterdam is een foodmarket waar je ter plekke geniet van goed eten en drinken. In de hal staan diverse stands waar 20 tot 25 (lokale) horeca ondernemers hun culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Hier eet je geen voor, hoofd of nagerecht aan een gedekte tafel, maar wandel je met een wijntje rond de verschillende ‘stalletjes’.

Een greep uit de horeca ondernemers die je in De Foodhallen kunt verwachten:

 • Aberdeen Angus beef burger van de burgerzaak The Butcher
 • Een project van Marcus Polman en Jord Althuizen: The Rough Kitchen, met alles van lekkere rasvarkentjes, inclusief de prijswinnende pulled pork sandwich
 • Vissoep van Robert Kranenborg en Richard van Oostenbrugge onder de naam Le Big Fish
 • Frozen yoghurt van het internationale merk Yogen Früz
 • Friska serveert verse, biologische (sushi)rollen met een twist.
 • Kaas van Caulils.
 • Legendarische pizza van Pink Flamingo
 • Hotdogs van Bulls and Dogs
 • Kwaliteit entrecôte van L’Entrecôte mobiel
 • Vietnamese hapjes van VietView
 • Culinaire bitterballen in De Ballenbar
 • Vegetarische hapjes van Green Brothers
 • Temaki sushi van Meneer Temaki
 • Mumbai streetfood van Shirkhan
 • Ambachtelijk brood van BBROOD
 • Hummus en falafel van Maza
 • Spaanse delicatessen van Jabugo Bar Iberico
 • Nieuw-Zeelandse/Australische pie van Wild Moa Pies

Restaurants

Naast de foodhallen zijn er ook twee andere horecaconcepten in De Hallen gevestigd: brasserie Halte 3 en restaurant Meat West.

Brasserie Halte 3 is de ideale plek voor een heerlijke espresso met een stukje taart of een uitgebreide lunch. In de sfeervolle en ‘vintage chique’ ruimte zal er een kaart worden aangeboden met klassieke en vernieuwende gerechten voor zowel ontbijt en lunch als borrel en diner. Met een zonovergoten terras is het ook meteen de ideale plek voor een hapje en drankje in de zon.

Meat West is de ‘place-to‐eat’ in Amsterdam West. In het subtiel ingerichte restaurant worden de beste vlees en grill technieken toegepast. De ‘stoere’ kaart met een bijzondere samenstelling van vleesgerechten maakt dit een heerlijke plek voor een borrel en diner.

Ga voor meer informatie over De Foodhallen naar de website.

Bezoeken

Binnen een maand tijd openen deze twee supertoffe concepten hun deuren, een hele goede ontwikkeling op foodgebied als je het mij vraagt. Naar allebei de concepten ben ik mega nieuwsgierig. Ik kan niet wachten om een bezoek te brengen aan de Markthal in Rotterdam! Binnenkort plan ik zeker een tripje naar het zuiden, ik verwacht dat ik me hier met gemak een dag kan vermaken.
Ook De Foodhallen kunnen op een bezoek van mij rekenen. Bij De Foodhallen denk ik meteen aan de Chelsea Foodmarket in New York, dat was zo heerlijk dat ik dit zeker ook in Amsterdam wil ervaren.

Ben je ook zo gek op foodmarkten en staat jouw bezoek aan een van deze twee al gepland?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Emily van Kampen 7 oktober 2014 om 14:28

  Ik ben toevallig gisteren voor het eerst naar de Markthal geweest en ik ben er helemaal weg van. De Foodhallen wil ik ook heel graag een bezoekje brengen, dat concept spreekt me erg aan!

  1. Brenda Kookt 7 oktober 2014 om 18:53

   Wat tof dat je al bij de Markthal bent geweest! Heb je veel geshopt? Of meer je ogen uitgekeken? :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *