Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Brenda tipt: Kooknieuws #4

Kooknieuws nr 4

Ik ontvang persberichten over van alles dat met food te maken heeft.  In deze rubriek komen de leukste en lekkerste dingen voorbij. Vandaag aflevering #4 met nieuwe Clipper thee, bijzondere drop, een nieuwe foodbox en vis uit blik.

Kooknieuws Clipper

Clipper Tea

Clipper presenteert drie nieuwe smaakvarianten: Green Chai Tea, Green Tea Raspberry & Mint en Elderflower & Strawberry. Ik hou dvan kruidentheetjes en deze drie vallen allemaal bij mij in de smaak, niet alleen om de mooie verpakking ;)

 • Green Chai Tea – de ultieme comfort tea. De typische warme Indische kruidenmelange van kaneel, kardemom, kruidnagel en sinaasappelschil geeft de biologische groene thee een heerlijk gloeiend kruidige smaak. Daar krijg je het geheid warm van, al is het twintig onder nul.
 • Elderflower & Strawberry Infusion – een feest voor al je zintuigen. De vlierbloesem en de aardbeien zorgen voor een sterk parfum, de hibiscus zorgt voor een mooie dieprode kleur en de combinatie van rooibos, zoethout en een beetje rozenbottel maakt het fluweelzacht om te drinken
 • Green Raspberry & Mint – een subtiel gelaagde thee. In de eerste fase proef je vooral de frambozen, dan de groene thee, en in de afdronk blijft vooral de frisse pepermunt achter. Dat maakt het een lichte en interessante thee die niet snel verveelt. Typisch zo één die je de hele dag wel kunt drinken. Green Raspberry & Mint is ook lekker als ijsthee, met ijsklontjes en een beetje verse citroen.

Clipper Tea is te koop bij alle grote retailers en Etos – 20 zakjes thee vanaf € 2,39

Kooknieuws MEENK Dropchocoladeballen

MEENK Dropchocoladeballen

Ben je gek van drop én chocolade? Dan hoef je vanaf nu niet meer te kiezen! MEENK lanceert een voor Nederland nieuwe luxe lekkernij me een bijzondere twist: en zacht oer-Hollandse dropje met een laagje Belgische melkchocolade.

De twee lekkernijen worden samengevoegd doordat de dropjes worden overgoten met Belgische chocolade en zo een verrassende combinatie vormen. De dropchocoladeballen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, voor de introductie van de dropchocoladeballen heeft MEENK drie varianten ontwikkeld:

 • Drop + Chocolade: een zoet dropje met een laagje Belgische melkchocolade
 • Drop + Chocolade + Krokant laagje: een zout dropje, ondergedompeld in Belgische melkchocolade met een krokant suikerlaagje als finishing touch
 • Drop + Chocolade + Salmiak: een zoet dropje, omhuld met Belgische melkchocolade en vervolgens bestrooid met een snufje salmiakpoeder

De dropchocoladeballen van MEENK zijn verkrijgbaar bij delicatessewinkels, drogisterijen, supermarkten en de betere snoepwinkels. Adviesprijs is €2,99 (150 gram).

Kooknieuws Bar Hudson

Hudson Bar & Kitchen Zoetermeer

Sinds ik vorig jaar in New York  ben geweest ben ik fan. Fan van alles dat met New York te maken heeft. Daarom heb ik sinds deze maand een nieuw restaurant op mijn to visit lijstje gezet: Hudson Bar & Kitchen in Zoetermeer.

Begin deze maand is Hudson Bar & Kitchen in Zoetermeer geopend. Hier vind je de juicy burgers, hotdogs en andere very American dishes die je ook in de hippe restaurants in New York vindt. Hudson Bar & Kitchen beloofd een ware culinaire ontdekkingstocht door de Verenigde Staten.

Hudson Bar & Kitchen presenteert vers gemaakte, eerlijke gerechten uit de Amerikaanse keuken. Onder andere echte rundvlees burgers, maar ook Hudson’s Classics zoals de Chef’s Classic Chili Con Carne en All American Ribs met een Coca Cola BBQ glazuur.  En hotdogs.

Hudson Bar & Kitchen Zoetermeer is gevestigd op Hugo de Grootlaan 2.

Kooknieuws Bites we Love

Bites We Love

Vorige week is een nieuwe foodbox gelanceerd: Bites We Love! Bites We Love is een wekelijkse foodbox gevuld met bites, snacks voor tussendoor. De bites zijn onderverdeeld in de profielen Pure, Power en Pleasure en worden samengesteld uit noten, gedroogd fruit en superfoods.

Nadat je je keuze hebt gemaakt ontvang je voor € 4,95 per week, iedere week een doosje met 4 bites op de mat. Er zijn op dit moment in totaal meer dan veertig verschillende variaties, dus welke mix je krijgt blijft een verrassing.

Bites We Love , €4,95 inclusief verzending per week

Kooknieuws Vis uit Blik 02

Vis uit blik – Bart van Olphen

Vis-expert Bart van Olphen brengt in zijn nieuwste visboek een ode aan duurzaam gevangen vis-uit-blik. Vis uit blik laat je kennismaken met de verrassende culinaire mogelijkheden van deze klassieker uit de voorraadkast. Naast heel veel kookplezier biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen.

Naast het verhaal over en achter de visproducten komen er in het boek ook volop recepten aan bod. Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht. Vijfenzestig verrassend lekkere en eenvoudige gerechten waarbij verse ingrediënten worden gecombineerd met onder andere tonijn, zalm, krab, garnalen, makreel en sardines uit blik.

Met dit boek wil Bart laten zien dat goede vis uit blik minstens net zo lekker is als vers.

Naast zijn boek maakt Bart van Olphen ook filmpjes over duurzame vis. In BartsFishTales op Instagram maakt Bart in 15 seconden de de lekkerste visgerechten. Ook is hij sinds kort te zien op het Food Tube van Jamie Oliver.

Vis uit blik| Bart van Olphen | Kosmos Uitgevers | verkrijgbaar voor  € 16.99

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Maaike 14 oktober 2014 om 14:11

  Vis uit blik lijkt me een erg leuk boek, in ieder geval wat anders dan de meeste kookboeken.

 2. Marja 14 oktober 2014 om 18:44

  Oh…die drop mrt chocolade en salmiak! Dat lijkt me een geweldige combi zeg! Alle 3 zijn ze favoriet als snackje bij ons dus gecombineerd moet dan wel helemaal super zijn! En die theetjes spreken me ook alle 3 heel erg aan! Ik hou erg van thee met een smaakje, dus ze zullen alle 3 wel in de smaak vallen. Alleen hoop ik dat de hibiscus niet te veel overheerst want hibiscusthee vind ik net of je parfum aan het drinken bent! Of toiletverfrisser. Yakkie. Maar dit is een combi, dus dat zal wel veel beter zijn!
  Ze zijn altijd leuk die foodnieuwtjes van jou. En Amerikaanse gerechten? Kun je me onder begraven! Heerlijk . Die lust ik wel een aantal keer per week.
  Bedankt voor het foodnieuws Brenda, je brengt een mens op nieuwe ideeen.
  Groetjes en tot de volgende keer!. :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *