Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots Cranberryweek Vlieland #1

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 18

Vorige week vertelde ik jullie over ‘het rode goud’ van Vlieland, de cranberry (klik om het artikel te lezen). Vandaag is het tijd voor de cranberry Snap Shots!

Twee weken geleden mocht ik op uitnodiging van Beleef Friesland naar Vlieland om de Cranberryweek te ervaren. Van 15 tot en met 21 oktober werd namelijk de eerste Cranberryweek georganiseerd op Vlieland. Een week waarbij alles op Vlieland in het teken van de cranberry stond.

Via deze Snap Shots diary laat ik jullie meegenieten van de heerlijke cranberrytrip op Vlieland.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 01

Het cranberryfeest begon al op de boot. Vriendinnetje Inge (mijn reisgenootje dit weekend) haalde cranberrythee met gevulde koeken. Al denk ik dat deze cranberry’s niet van Vlieland komen ;)

Op Vlieland (Vlie voor insiders) werden we ontvangen door Bas. Bas nam ons direct mee op een proeverij langs verschillende winkeltjes in de Dorpsstraat. Na de kaas met mosterd gingen we meteen aan de wijn.. Proost! Op een heerlijk cranberry-weekend!

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 02

Na het proeven gingen we op de fiets door naar Lange Paal. Daar wachtte Anke van Staatsbosbeheer ons op. Ze had een mooie route voor de GP-BES tour uitgezet.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 03

De route ging dwars door het cranberryveld. Check de regenboog op de foto die ons reismaatje Wendy (blogger van FrancescaKookt) maakte.

Volgens de GP-BES liepen we nog goed..

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 04

De eerste cranberry’s die ik in het wild spotte! Het was wel even zoeken om ze te vinden, het cranberryseizoen was dit jaar namelijk niet zo goed.

Inge en ik hadden bedacht dat we uitgebreid zouden lunchen bij een van de restaurants in het dorp, maar daar hadden we door de GP-BES tour geen tijd meer voor. Gelukkig smaakte de verse broodjes die we bij de bakker in de Dorpsstraat kochten ook niet verkeerd.. #smullen

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 05

Door naar de workshop cranberryjam maken bij de Noordwester, het informatiecentrum van het eiland.

Het recept was easy peasy. Voor twee potjes jam neem je 300 gram cranberry’s, 300 gram suiker en een beetje water. Extra tip (van mij ;)) vervang water door sinaasappelsap en voeg een kaneelstokje toe.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 06

Jam in the making!

Na de jamworkshop liepen we even langs bij Chocolaterie De Engel. Hier worden huisgemaakte Vlielandse bonbons verkocht. De cranberrybonbons mochten we proeven én dat laten we ons geen tweede keer zeggen.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 07

We checkte in bij Westcord Strandhotel Seeduyn. Dit is het enige hotel dat op Vlieland aan het strand ligt. En dit was ons heerlijke balkon. In de zomer is het hier genieten, nu stond er iets te veel wind.

Dus kozen we ervoor om uit de wind, maar in de zon op het terras van het strandpaviljoen te zitten. Ook niet verkeerd hoor, zeker niet met een wijntje en nacho’s binnen handbereik..

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 08

Na het relaxen aan het strand was er tijd om te relaxen op de kamer voor we ons klaarmaakten voor het diner.
In veel restaurants werd een speciaal cranberrymenu geserveerd, zo ook bij het a la carte restaurant van Hotel Seeduyn.

Het cranberrymenu werd afgetrapt met een macaron met cranberrycompote en gekonfijt livar varken. Daarbij dronken we (uiteraard) een glaasje cranberrywijn.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 09

Als hoofdgerecht werd er een tamme eendenfilet geserveerd met gedroogde vijg, abrikoos en een jus van cranberry. Het was erg lekker, maar ik moest wel een beetje wennen aan een zoet voor- én hoofdgerecht.

..en een lekker zoet toetje valt bijna altijd in de smaak. Deze deze paddenstoel van chocolade- en cranberrymousse met kletskop en cranberryschuim/milkshake.

Na het diner hebben we op de kamer gekletst en tv gekeken. We hadden geen puf meer om het nachtleven op Vlieland voor jullie testen ;)

Omdat dit artikel inmiddels aardig lang is geworden deel ik de Snap Shots van onze tweede dag op Vlieland aanstaande donderdag.

Ben je wel eens op Vlieland geweest? Heb je ook zo genoten?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Anne 4 november 2014 om 08:14

  Ik ben nog nooit op Vlieland geweest, maar krijg meteen zin om te gaan (en dan een heel zoet driegangen-cranberry-menu te eten!) Hoe is cranberrywijn eigenlijk?

  1. Brenda Kookt 4 november 2014 om 20:11

   Ik vond de cranberrywijn ook best wel zoet. Persoonlijk ben ik erg van de droge wijn dus moest wel even wennen.

 2. kelly 4 november 2014 om 08:21

  Wat een mooie foto’s! Gelijk zin in zo’n trip! Wel genoeg cranberry voor het aankomende half jaar denk ik? ;)

  1. Brenda Kookt 4 november 2014 om 08:49

   In de auto grapten we al dat we in ieder geval niet met blaasontsteking thuis zouden komen ;)

 3. Tewa 4 november 2014 om 18:12

  Zou geen cranberry meer kunnen zien, hahha! Volgens mij is Vlieland wel een supereiland. Benieuwd naar je deel 2. groetjes Tewa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *