Foodtips #1

foodtips 02

Deze keer geen kooknieuws, maar foodtips! De kooknieuws rubriek is bij deze overgegaan in de Foodtips rubriek. Dit omdat het niet alleen kooknieuwtjes zijn die ik deel, maar van alles met eten. Food dus. En het zijn tips. Dus ik ga nu voor Foodtips.

Met deze rubriek ben ik het afgelopen jaar niet bepaald constant geweest. Maar ik hoop dat jullie het me vergeven en het niet te verwarrend vinden allemaal.

Op naar de orde van de dag, ik heb weer een een paar leuke tips die ik met jullie wil delen!

Copas kalkoen

COPAS Kalkoen van Boers & Boers

Bij deze een dikke vet tip voor iedereen die met de kerstdagen en kalkoen op tafel wil zetten.

Boers & Boers biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid om ook in Nederland een COPAS kalkoen te bestellen.  De bijzondere COPAS kalkoenen worden gehouden op het landgoed van de Engelse familie Copas, die al ruim 50 jaar met veel passie de allerbeste kalkoenen van Engeland op de markt brengt.

Om het gemakkelijk te maken, is de kalkoen al helemaal ontbeend en gevuld met kalkoengehakt, paprika, kastanjechampignons, abrikozen, appeltjes en natuurlijk cranberries, afgemaakt met een lekker bosuitje en room.

Ga voor meer informatie, en het bestellen van de kalkoen naar www.boersenboers.nl.

 

Brodericks_550x450px

Brodericks cookiebars

Dit zijn van die dingen waar ik ontzettend blij van word: candybars, of eigenlijk cookiebars! De cookiebars van Brodericks Brothers zijn vanaf nu namelijk ook verkrijgbaar in Nederland!

De ‘cookiebars’ van het Ierse merk Broderick zijn ambachtelijke zoetigheden volgens eigen recept. De hoofdingrediënten: Ierse boter, Belgische chocolade en eigengemaakte karamel. Dat kan niet fout zijn toch?

De cookiebars van Brodericks Brothers zijn verkrijgbaar in de varianten:

  • Caramental – zachte reep van karamel en chocolade met een knapperige koeklaag
  • Road rocking choc block – vulling van marshmallows en stukjes koek omhuld door melkchocolade
  • Tiff Toff in de Tuffen – chocoladereep met knapperige stukjes koek

Brodericks cookiebars zijn onder andere verkrijgbaar bij AH To Go. Verkoopprijs vanaf € 1,50 Meer informatie: www.brodericksbrothers.com

 

Betjeman & Barton

Betjeman & Barton wintercollectie

Met kerst komen veel merken met prachtige nieuwe collecties. Ook het Parijse theehuis Betjeman & Barton heeft (zoals ieder jaar) de nieuwe wintercollectie gepresenteerd. En die is ontzettend mooi, deze theedozen wil je onder de kerstboom hebben liggen.

Christmas Tea – De Christmas Tea van Betjeman & Barton is al sinds 1956 een succes! De samenstelling van de Christmas Tea is al die tijd hetzelfde gebleven. Zwarte thee uit China en Sri Lanka met karamel, ananas, sinaasappel en marasquin (een likeur op basis van de marasca kers). Ieder jaar wordt de thee in een nieuw stijlvol blik gepresenteerd, een blik dat mooi onder de kerstboom past. (middelste foto)

White Winter – De witte Earl Grey thee heeft Betjeman & Barton in een blik van sneeuwwit bont gestoken. Deze wil je hebben toch? De thee bestaat uit witte donzige bladeren van Pai Mu Tan (China) en is geparfumeerd met een klassiek aroma van bergamot uit Calabrië.

Als laatste winteritem presenteert Betjeman & Barton een bibéron geïnspireerd op het Chinese Nieuwjaar. Op het blik staat het Chinese karakter Fú, wat fortuin, geluk, goed geluk betekent, een typische Chinese Nieuwjaarswens. De Nederlandse ‘grande dame du thé’ Marion van den Blik koos twee bijzondere Chinese theesoorten voor het blik:
– Mao Feng First Flush 2014 – een groene thee met een zachte smaak, is een beetje zoet en ruikt heerlijk naar de lente
– Grand Szechwan – een thee voor kenners, die zeggen dat je hem op zijn best in de middag kunt drinken. Als hij is gezet, is hij oranjerood van kleur en heeft hij een complexe smaak met een zachtzoete afdronk.

Ga voor meer informatie, en de webshop naar: http://www.barton-webshop.nl

 

Foody

 Foody.nl

Foody.nl is hét nieuwe platform voor je dagelijks culinaire inspiratie. Je vindt op 1 plek de lekkerste recepten van Nederlandse foodbloggers. Op Foody.nl kun je inspiratie te doen en je favoriete foodblogs volgen, ook BrendaKookt.nl :)

Inmiddels staan er ruim 4.000 recepten van de deelnemende foodblogs online. Je kunt er terecht voor een snelle hap, vegan gerecht, heerlijke taarten, maar ook voor unieke recepten voor als je iets speciaals op tafel wilt zetten. Je kunt zoeken op soort gerecht en keuken, maar ook op ingrediënten, bereidingstijd of specifieke foodblogger.

Wanneer je als gebruiker een account aanmaakt, selecteert Foody.nl de recepten die het best passen bij jouw (smaak)voorkeur. Ook kun je eigen lijsten met recepten die je graag wilt bewaren samenstellen en deze gemakkelijk delen met je vrienden.

Neem dus snel een kijkje op foody.nl

chia

Mr Kitchen’s Chia♥Fruit

Jam, maar dan zonder suiker. Dat is de Chia♥Fruit van Mister Kitchens. Een superspread met chiazaad in plaats van toegevoegde suikers.

Chiazaad vervangt de gelerende functie van suiker. Daarnaast is het gezond (bevat veel vezels en anti oxidanten) en ze geven een extra ´bite´ aan de jam.

Persoonlijk ben ik niet  (meer) van de superfoods, maar als ik ergens een potje Chia♥Fruit  tegenkom gaat hij zeker mee naar huis.

Chia♥Fruit  is verkrijgbaar bij Jumbo, binnenkort waarschijnlijk ook bij Albert Heijn

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Hmmm, de cookiebars en de theetjes spreken mij heel erg aan! Kun je de theetjes alleen in de webshop kopen Brenda? Of komen ze ook in een of andere supermarkt? Vooral de 1e thee die je beschrijft lijkt me heerlijk! En de jammetjes gaan er ook wel in! Maar kalkoen? Sorry…..maar dat hoef ik niet! Laat hem maar lopen. En Foody.nl lijkt me erg handig, maar hebben ze ook een appje? Dat zou helemaal superhandig zijn!
    Bedankt voor deze “tour” Brenda en tot de volgende keer!
    Groetjes, Marja… :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk