DIP: 13/12 Taste of Christmas

 

DIP Taste of Christmas 13-12 23

Afgelopen zaterdag had ik een super leuke dag! Ik ging naar Taste of Christmas waar ik ook voor publiek mocht koken. Ik heb lekker veel foto’s gemaakt zodat ik eindelijk weer eens een DIP, ‘Day In Pictures’, voor jullie kon maken. Kijk mee naar mijn zaterdag 13 december 2014…

DIP Taste of Christmas 13-12 01

Het is zaterdag en de wekker van Joost gaat. Veel te vroeg natuurlijk voor een zaterdag..

Voor Joost weggaat wens hij me succes en vraagt wat ik verwacht vandaag. Ik antwoord dat ik  lang niet zoveel mensen als gister verwacht. Ik pak mijn telefoon om de foto die Pauline me gister stuurde te laten zien. Volle bak!

DIP Taste of Christmas 13-12 02

Een grote fout want nu lees ik ook meteen mijn berichtjes en check ik Instagram. Ik kan dus niet meer slapen. Tot dit tijdstip lees ik van alles op mijn telefoon. Bij het mooie ronde getal van 08.00 uur ga ik uit bed.

Ik ben klaar voor de dag!
DIP Taste of Christmas 13-12 03

Havermout – breakfast essentials

Ik voeg nog rozijntjes bij de havermout en eet het lekker op bij de kerstboom #gezellig

DIP Taste of Christmas 13-12 04

Daarna neem ik plaats in mijn kantoor ;)

Ik plaats het filmpje van de chocolade boltaart online, verwerk e-mail en werk aan de site.

DIP Taste of Christmas 13-12 05

Ik print…

En zet de braadpan met daarin hachee van gisteren in de schuur. In de koelkast heb ik geen plek meer en zo blijft het lekker koel.

DIP Taste of Christmas 13-12 06

Ik pak nog een pakketje van gister uit. Dit zijn de nieuwe producten van Nadia en Merijn: Souq! Souq is een lijn met kruiden-, smaakmakers- en ingrediënten van lokalen leveranciers en kleine corporaties uit Libanon en Palestina. Onder andere za’atar, sumak zijn vertegenwoordigd.

Dit printable die ik op de website van Angelina downloadde stop ik in een lijstje

DIP Taste of Christmas 13-12 07

Ik weet dat er op Taste genoeg te eten zal zijn. Toch neem ik voor de zekerheid nog twee crackers, ik moet namelijk nog 1,5 uur rijden.

Voor ik het huis uit ga besef ik dat ik vanmorgen nog niets gedronken heb. Dat gebeurt me dus iedere keer… ik neem snel een glas water.

DIP Taste of Christmas 13-12 08

De navigatie is er klaar voor, op naar Utrecht!

Maar eerst pik ik deze ladies op! Inge, Maaike en Renee gaan vandaag gezellig mee! Let’s go!
(p.s. deze foto is eigenlijk van de terugweg, maar dat weten jullie niet)

DIP Taste of Christmas 13-12 09

Daar zijn we.. op Taste! De binnenkomst in de jaarbeurs ziet er al top uit!

DIP Taste of Christmas 13-12 10

Ik heb geen tijd om eerst om me heen te kijken, we gaan meteen naar het AEG Taste Theater!

Nu is de zaal nog leeg…
DIP Taste of Christmas 13-12 11

Samen met Pauline en Sabine ga ik een kookdemo geven. Mét microfoontjes, als echte profs.

De ingrediënten van mijn gerechtje, de zalm bonbon staan er klaar voor!
tip: het filmpje waarin we de trio van zalm bereiden staat ook al online (klik)

DIP Taste of Christmas 13-12 12

En.. actie! Alain Caron is de presentator en ‘praat alles aan elkaar’. We maken eerst een praatje voor de keuken. Daarna worden er drie mensen uit het publiek gekozen die met ons mee koken.

DIP Taste of Christmas 13-12 13

Ik was zo lekker (en geconcentreerd) aan het koken dat ik niet eens hoorde dat Alain me een vraag stelde… oeps!

Zoals je ziet zat de zaal vol. Dat had ik dus echt niet verwacht.
Het was super leuk om te doen! Wel spannend en even wennen in het begin, maar als je er in zit gaat het wel lekker. En het was leuk!!

DIP Taste of Christmas 13-12 14

Het werk zit er op! Samen met mijn vriendinnen ga ik lekker Taste over! Kookdemo’s geven maakt hongerig, dus we gaan eerst even eten ;)

De polentafrieten met citrus en truffelmayo van Restaurant Lute smaken weer heerlijk!

DIP Taste of Christmas 13-12 15

We doen een rondje over de fodmarkt. Ik koop nootjes en we proeven chocolademelk

DIP Taste of Christmas 13-12 16

De hal ziet er ontzettend sfeervol uit, dat hebben ze heel goed gedaan. Het is écht kerst! Met sleetjes, kampvuurtjes en al.

DIP Taste of Christmas 13-12 17

Het is weer tijd om te eten. We gaan voor de tortilla’s. Deze grote porties delen we wel hoor ;)

DIP Taste of Christmas 13-12 18
We sluiten de middag af met een crêpe met nutella en banaan. Niet verkeerd hé?

DIP Taste of Christmas 13-12 19

Einde van de middag ben ik weer thuis. Met de buit van vandaag.

DIP Taste of Christmas 13-12 20

Daarna gaan we weer door, op de fiets deze keer.

We gaan namelijk borrelen en lekker eten bij vrienden. Ik mag voor het eerst aan de slag met de pizzarette. Dat is een soort gourmetten, maar dan met pizza’s.

DIP Taste of Christmas 13-12 21

Wat is dat leuk om te doen, en lekker! Met een pizza kun je zoveel meer dan een pizza hawaï of salami maken. Deze met carpaccio en gerookte zalm waren mijn favorietjes.

DIP Taste of Christmas 13-12 22

Als we thuiskomen zet ik het artikel voor de volgende dag klaar

En daarna gaan we naar bed! Op naar dromenland..

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze dag in foto’s te zien. Ik vond het ontzettend leuk, heb er echt van genoten. Je kunt je vast voorstellen dat ik zondag niet zoveel gegeten heb ;)

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

 ———————————————

Meer kerstinspiratie vind je op deze pagina.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
 1. Gezellig!! Zo ziet de dag eruit…druk, lang…maar heel gezellig!
  En wat zien die polentafrieten er overheerlijk uit!! Dat pakketje met die smaakmakeres en ingredienten uit Libanon en Palestina van Souq…waar is die lijn te koop???

 2. Brenda,
  Dank je wel voor leuke verslag. Ik heb genoten van al je informatie en je foto’s. Mhmm, lekkere hapjes die dag en wat fijn dat je in goed gezelschap verkeerde. Ik kan me zo voorstellen dat dit een fenomenale dag voor je vriendinnen en voor jou was. Alvast gezellige, creatief en culinaire feestdagen toegewenst.

 3. Hej Brenda! Leuk verslag, ik vond dat jullie het heel erg leuk hebben gedaan! Wat heb je allemaal gekocht en waar? Ik was nog bij een leuk kraampje voor het theater, Waldo’s Chocolate wow dat waren echt super lekkere taartjes daar en de brownie vond ik ook precies goed (dat heb ik niet vaak haha) en de truffelmayo zat ook een keer in de Food we Love box.. Je raad het al, die heb ik dus ook meegenomen..
  Leuk om jullie eens in het echt bezig te zien! Tot een volgende keer! groetjes Mirjam.

  1. Hi Mirjam, wat was het leuk hé? De perfecte brownie van Waldo’s Chocolate ging ook met mij mee naar huis :) Bij Dille en Kamille kocht ik servetten en een rasp, de truffelmayo kocht ik samen met basilicummayo en currymayo en ik heb ook groene pistachenootjes gekocht.

   1. Ooh wat leuk, die rasp wil ik ook nog graag hebben! Goeie tip! Als het volgend jaar weer is, zijn wij er weer bij, om helemaal in de kerstsfeer te komen.
    Ik had Waldo’s Chocolate even opgezocht en hij staat ook in Arnhem op de Sonsbeekmarkt, daar ga ik van het weekend eens kijken, zag er erg leuk uit! Dan kan ik mooi de laatste kerstinkopen doen… en brownie natuurlijk ; ) (maar die houd ik lekker voor mezelf haha)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk