Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

DIP: Dagje Rotterdam

DIP Rotterdam 17

Sinds een paar maanden is in Rotterdam de Markthal geopend, een grote foodcourt die je kunt vergelijken met internationale markten. Dat is je vast niet ontgaan. Natuurlijk wilde ik de Markthal ook bezoeken, alleen ligt Rotterdam voor mij niet bepaald om de hoek. Daarom besloot ik er tijdens de kerstvakantie een lekker dagje uit van te maken, een nachtje weg zelfs!

Omdat ik naast de Markthal nog genoeg tijd had om andere food hotspots te bezoeken vroeg ik hulp via twitter. En die kreeg ik, heel veel tips zelfs! Er is genoeg lekkers te vinden in Rotterdam! Kijk mee naar de ‘DIP’  (Day in Pictures) van mijn dagje Rotterdam.

DIP Rotterdam 01

Nadat we in bij Hotel van der Valk Blijdorp hebben ingecheckt en onze spullen hebben gedropt pakken we direct de bus naar de Markthal. De reden waarom ik naar Rotterdam wilde. Of moest. ;)

Het gebouw is immens, het is alles wat ik er van verwachtte. Volgens mij zei ik ‘wauw’  toen ik de hal binnenstapte..

DIP Rotterdam 02

We werden verwelkomt met oliebollen ;) maar natuurlijk zijn er in de hal ook veel delicatessen en andere culinaire lekkernijen te vinden. Vis, vlees, groente, brood, noten, zoetigheid, van eigen bodem, buitenlands, exotisch.. het is er allemaal.

In de Markthal koop je voornamelijk producten en ingrediënten maar ook is er genoeg te vinden om meteen op te eten.

DIP Rotterdam 03

Kijk mij big smilen! Ik vond het helemaal top in de Markthal. Het was jammer dat we de hele dag nog op pad gingen en ik hierdoor niet zoveel mee kon nemen.

Wel namen we deze schattige en lekkere donuts mee. Om meteen op te eten.

DIP Rotterdam 04

Naast de markthal was de ‘echte’ markt opgebouwd. Ook zijn er supermarkten gevestigd. Bij de markthal kun je dus echt alles krijgen.

We gingen nog even langs Foodelicious, een heerlijke delicatessenzaak. Ook dit is vlakbij de markthal. Hier deed ik ook vooral aan kijken kijken en niet kopen. In winkels als deze kan ik me uren vermaken..

DIP Rotterdam 05

‘oke’

Na een tip van Lin (DailyLin) besloten we te lunchen bij Memory Lane, 10 minuutjes lopen van de Markthal.

DIP Rotterdam 06

Een heerlijke zaak. Geen standaard lunchzaak, maar dat vind ik just leuk. J. moest er wel een beetje aan wennen ;) Ze serveren niet de standaard broodjes kaas, carpaccio en tonijn zeg maar.

DIP Rotterdam 07

Ik ging voor de oeufs cocotte met mozzarella en truffel. Joost ging voor de wildstoof. We hebben lekker gesmikkeld.

Ik had hier de hele middag nog kunnen zitten met mijn kruidentheetje, maar we zijn niet iedere dag in Rotterdam…

DIP Rotterdam 08

Dus gingen we de stad in!

DIP Rotterdam 09

En we konden het niet laten om als echte toeristen nog even de Euromast op te gaan.

DIP Rotterdam 10

Om op te warmen had ik graag een warme chocomel in de Euromast gedronken maar daar waren alle tafeltjes bezet. (als je in de Euromast wilt eten of borrelen raad ik je aan te reserveren)

Daarom gingen we langs Koekela, deze tip is op Twitter heel veel genoemd dus die kon ik echt niet overslaan. Omdat we niet konden kiezen gingen we voor een proeverijtje. Brownies, koekjes, cake, mueslirepen, lemonbars… yummy  yummy! Het was wel een beetje veel, maar ik vind het toch zonde om niet alles op te eten… we hebben er van genoten!

We gingen door naar de volgende stop: Ter Marsch & Co in de Witte de Withstraat!

DIP Rotterdam 11

Na een borrel was het tijd voor een burger. Bij Ter Marsch & Co serveren ze namelijk de beste burgers van Rotterdam. En dat hebben we geweten.

DIP Rotterdam 12

Ik ging voor de Ter Marsch Grande, de grootste burger met alles er op. Dit is een Scottisch Agnus beef met jonge sla, tomaat, augurk, gegrilde Spaanse ui, panchetta, boerenkaas en truffelmayo. De burgers zijn mega lekker, wel zat er op die van mij een beetje veel truffelmayonaise. De prijs/kwaliteit verhouding is super goed, mijn burger kostte € 12,50.

Na de burger beproefden we ons geluk in Holland Casino. Ik heb hier geen foto’s gemaakt, maar was blij dat ik al meer dan voldoende gegeten had vandaag. Het eten zag er niet zo lekker uit.

DIP Rotterdam 13

De volgende ochtend werd ik wakker met een kopje thee in bed. Met als uitzicht de skyline van Rotterdam.

DIP Rotterdam 14

We sloten ons avontuur in Rotterdam af met een uitgebreid ontbijt. I love ontbijten in hotels. De eerste ronde ging ik voor yoghurt met perzik, gedroogde banaan en cruesli. De tweede ronde voor brood met roerei en bacon. Ik kon niet kiezen tussen poffertjes en pancakes dus besloot ze allebei te nemen.

Dit was ons dagje in Rotterdam. We hebben het heerlijk gehad. Op mijn lijstje stonden nog meer hotspots die ik wilde bezoeken, maar daar kwamen we niet aan toe. Op een gegeven moment heeft een mens toch echt genoeg gegeten ;) 

Voor meer Rotterdam tips verwijs ik je naar dit en dit artikel met restauranttips van Lin. 

Wat zijn jouw favoriete plekken in Rotterdam? En ben je al in de Markthal geweest? 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

22 Reacties

 1. Sarah 9 januari 2015 om 09:19

  Super leuk! De plekjes ken ik ook alleen daily min ben ik niet geweest en die burgers zagen er heerlijk uit (burger craving laatste tijd hier)

 2. Markthal 9 januari 2015 om 11:00

  Hi Brenda,

  Wat een leuk stukje over “ons”. :o). Fijn dat je genoten hebt van je dagje Rotterdam. Volgende keer de Markthal als laatste bezoeken zodat je met volle tassen naar huis kunt. ;o)

  Groeten,
  Markthal team
  Sanderijn

 3. Yvonne Meijer 9 januari 2015 om 11:13

  Super leuke ervaring om naar de markthal te gaan! Ik ben er afgelopen week geweest en heb mijn ogen uit gekeken. En bovendien heerlijke olijven, vlees en nog veel meer lekkers mogen proeven!

 4. Lin 9 januari 2015 om 14:01

  Lief van je mention! En fijn dat je hebt genoten van ‘mijn’ stad.

  1. Brenda Kookt 11 januari 2015 om 11:36

   Zeker weten Lin, bedankt voor je tips! Als ik nog eens naar Rotterdam ga weet ik waar ik moet kijken :)

 5. Marieke 18 januari 2015 om 11:27

  Leuk om te lezen Brenda! Rotterdam is een heerlijke stad, ben blij dat ik er woon! :D

  1. Brenda Kookt 19 januari 2015 om 06:48

   Hé Marieke, wat leuk dat je dit artikel hebt teruggelezen! We hebben ons uitstekend vermaakt in Rotterdam :) We komen zeker terug!

 6. Wilbert Arti 10 juli 2015 om 15:36

  Leuk artikel met heel veel eten! De foodhallen zijn wat dat betreft echt een aanwinst voor de stad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *