Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Viva Arabia – Nadia en Merijn

Nadia en Merijn - Viva Arabia 01

Soms moet ik een beetje uit mijn comfort zone komen om andere gerechten en smaken te proberen. Ik vind het leuk om me soms te wagen aan het onbekende. Daarom wilde ik heel graag dit boek reviewen. Wie weet kan zo niet alleen ik, maar ook jullie uit je comfortzone stappen. Of misschien ben je juist wel fan van Arabische gerechten? Dan komt dit boek ook zeker van pas.

Nadia en Merijn ken je vast van 24 Kitchen (Grenzeloos koken), de Viva en de Delicious. En natuurlijk van hun kookboeken. De Arabische keuken is dé grote passie van de dames. In Viva Arabia nemen Nadia en Merijn ons mee op ontdekkingsreis naar de Mediterrane. In dit boek staan Méditeraanse gerechten met een Arabisch tintje centraal.

Nadia en Merijn - Viva Arabia 03

Viva Arabia bevat meer dan 160 ‘Easy to make’  recepten en is ingedeeld in 12 hoofdstukken. Denk aan hoofdstukken als ‘Sauzen en marinades’, ‘ Pasta, pizza en brood’, ‘ Soepen’, ‘Lams-, geiten- en rundvlees’, ‘Vis’, ‘Zoet’ en ‘Drankjes’. Het hoofdstuk met de meeste recepten is het hoofdstuk ‘Groente’. Zo vind je recepten voor andijvie en wortelsalade maar ook voor onbekendere groenten als meiknollen en koolrabi.

In de andere hoofdstukken komen bekende gerechten voorbij met een (klein) Arabisch tintje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Arabische tint heftiger had verwacht. Voor iemand die nog niet zo vaak Arabisch heeft gekookt is dit boek eigenlijk ideaal. Niet té onbekend, maar wel genoeg zodat je kunt experimenteren.

Een greep uit de gerechten: tarte tatin, pizza, risotto, shakshukha, spaghetti en tortilla’s. Allemaal bekende gerechten,  maar dan net even anders dan je gewend bent. Maar natuurlijk vind je in het boek ook verschillende recepten voor Arabische gerechten als hummus, kebab en tajine.

De gerechten van Nadia en Merijn zijn boordevol smaak. In de inleiding wordt niet voor niets beschreven dat ze geen snufjes maar eetlepels kruiden gebruiken. Fijn dat veel Arabische kruiden en ingrediënten tegenwoordig ook in de grotere supermarkten verkrijgbaar zijn. Je hoeft dus niet per se stad en land af om ingrediënten te verzamelen.

Nadia en Merijn - Viva Arabia 02

Nadia en Merijn - Viva Arabia 04

Viva Arabia is een aanrader als je eens wat anders wilt, maar niet te ingewikkeld wilt doen. Verwacht geen ingewikkelde Arabische gerechten maar wel bekende gerechten met Arabische twist.

Viva Arabia | Merijn Tol en Nadia Zerouali | Kosmos Uitgevers| verkrijgbaar voor € 25,00

Bestel het boek hier via Bol

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. kelly 22 januari 2015 om 08:46

  Lijkt me erg leuk!! Ik kook regelmatig uit de Arabische keuken. Zoals Flatbread, heerlijk arabisch brood dat je bakt in een hele hete pan.. en Tajine gerechten. Ik vind het heerlijk!! Ook kiezen we vaak voor deze keuken als we uit eten gaan. Echte aanrader is Sultan Lounge in Rotterdam!!

 2. Sarah 22 januari 2015 om 08:49

  Wat een leuk kookboek hier zou ik wel wat recepten uit willen proberen!

 3. Marja 22 januari 2015 om 23:31

  Goh, …wat leuk dat het toch betrekkelijk makkelijk is. Dat maakt het aantrekkelijk om te willen proberen en te zien of het hier in huis in de smaak valt. Ik wilde altijd al eens iets van Nadia en Merijn proberen. Nu heb ik wel een paar recepten van 24kitchen, maar daar zie je ze al heeeeeeeeeeeeeel lang niet meer, helaas! Ze worden wel gemist hoor. In ieder geval door mij. Ik heb wel een paar zoete gerechtjes van ze gemaakt en die waren voortreffelijk! Ik moet maareen hint geven aan mijn man……voor valentijn misschien? Wie weet….
  Groetjes en tot de volgende keer Brenda enneh…..de prijs is op 13-01 bezorgd en is helemaal geweldig! Sorry voor de late reactie, maar ik was hardstikke ziek toen ze het kwamen brengen.Ik heb het gister nog gebruikt en het werkt super. Wat een geweldig fijne beslagkom! Nogmaals heel erg bedankt!
  Liefs, Marja. :-D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *