Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

24Kitchen&Cottages (interview met Rudolph)

24Kitchen&Cottages 01

Dé kookzender van Nederland, 24Kitchen, organiseert dit voorjaar voor het eerst een compleet culinair weekend voor iedereen die van eten en koken houdt. 24Kitchen&Cottages!

17 tot en met 20 april wordt bungalowpark Center Parcs De Eemhof in Zeewolde omgetoverd tot culinair walhalla. Tijdens het 24Kitchen&Cottages weekend staan samen genieten van lekker eten, koken en entertainment centraal.

Ik ben er in april bij en als voorproefje mocht ik bellen met Rudolph van Veen. Ik stelde hem een aantal vragen over dit unieke weekend. Lees snel verder!

24Kitchen&Cottages 02

Ontstaan van 24Kitchen&Cottages

2 jaar geleden toen 24Kitchen een jaar bestond is er een eerste 24Kitchen evenement in de Heineken Music Hall georganiseerd, 24Kitchen on Stage. Dit was een kooktheatershow waar de fans van 24Kitchen de chefs in een andere setting konden zien. Een stuk persoonlijker dan op de televisie of op de website. Dit smaakte naar meer!

Rudolph gaat zelf al een aantal jaar naar kook- en patisserieforums in de wereld. Tijdens deze forums verblijf je meerdere dagen in een hotel waar verschillende workshops en seminars worden georganiseerd. Dit is niet alleen leerzaam maar ook gezellig. Een ideale kans om anderen met dezelfde interesse te leren kennen. Op de een of andere manier wilde hij dit naar Nederland halen.

Hieruit is 24Kitchen&Cottages ontstaan. Het is ontzettend Nederlands om met z’n allen (familie, vrienden of collega’s) een weekend naar Center Parcs te gaan. Een culinair weekend Center Parcs met 24Kitchen is het antwoord hierop.

Programma

Het programma van 24Kitchen&Cottages is heel divers. De Nederlandse chefs van de kookzender hebben allemaal een rol in het programma. Een greep uit het aanbod van evenementen: workshops, kookcolleges, een delicatessenmarkt en live cooking.

Rudolph geeft aan dat het programma steeds uitgebreider wordt, op de website is het complete programma te bekijken. Het is uniek, en alleen voor de mensen die het weekend aanwezig zijn. Rudolph gaat zelf een kookcollege geven over alles met chocolade. Ook zijn er onderdelen waar de bezoekers mee mogen koken. Op deze workshops kunnen bezoekers zich via de website van 24Kitchen&Cottages inschrijven.

Het fijne van dit culinaire weekend is dat je het verblijf kunt aanpassen aan je eigen behoeften. Je bepaalt zelf aan welke onderdelen je wel en niet deelneemt. Rudolph geeft als voorbeeld: Twee leden van het gezin willen graag meedoen aan een kookworkshop, en de anderen niet. De twee kunnen een kookworkshop volgen terwijl de anderen lekker bij het zwembad relaxen. Zo ben je met zijn allen een weekendje weg maar doe je je eigen ding.

Rudolph kijkt zelf het meeste uit naar het geheel. Het contact met de kijkers, maar ook met de 24Kitchen collega’s. Tussen de opnames van 24Kitchen door zien ze elkaar niet zo vaak daarom is het juist leuk om dit weekend samen te zijn.

Restaurants

De verschillende restaurants op het bungalowpark worden ook betrokken bij het 24Kitchen thema. Qua restaurantkeuze is er op het park voor ieder wat wils, bijvoorbeeld een luxe restaurant, brasserie, buffet etc. De chefs van 24Kitchen worden gematcht aan de restaurants. In de restaurants wordt de signature dish van de chefs aan het menu toegevoegd.

Naast 24Kitchen&Cottages stelde ik Rudolph een paar extra vragen over andere ‘kookdingen’

Kiezen

Ik heb Rudolph gevraagd wat hij het leukste vindt, koken of de patteserie kant. Rudolph kan (en hoeft gelukkig) niet kiezen tussen deze twee. Koken is iets voor elke dag en dat kan uitgebreid maar ook heel snel. Bakken is meer een traktatie of voor het weekend. Je eet niet iedere dag een taart. Bakken voelt wat dat betreft meer als een hobby, iets extra feestelijks.

Favoriete gerecht

Één favoriete gerecht kan Rudolph niet opnoemen. Wel weet hij heel goed wat hij het leukste vindt aan het koken. Dit is het maken van een menu. De weg naar het etentje toe is al een feest, de voorpret. Dat je een heel programma maakt, dat maakt koken leuk! Koken doe je niet voor jezelf. Het is het leukste om de gezichten van je gasten te zien als ze je eten opeten.

Nieuw kookboek

Ik vroeg Rudolph wat hij door de weeks thuis kookt, en toen gaf hij mij een primeur. In april komt namelijk zijn nieuwe kookboek uit: Rudolph Kookt, met als ondertitel: ‘De makkelijkste recepten voor iedereen’.

Dit is hét kookboek dat Rudolph altijd al heeft willen maken. Een boek die je je zoon of dochter meegeeft als ze op zichzelf gaan wonen. Een basis kookboek met gewone mensen eten zoals Rudolph het noemt. Geen poeha maar gewone gerechten. Denk aan de lekkerste ovenschotels, wokschotels en maaltijdsoepen. Het boek bevat 150 makkelijke recepten uit Rudolph zijn eigen keuken. Dit zijn de gerechten die hij thuis ook kookt, en serveert als hij bezoek krijgt. Geen sterrenrestaurant menu maar eten voor alle dag.

 

In dit artikel mist een foto van mij met Rudolph. Eigenlijk hoort dat bij een interview toch? De foto ontbreekt omdat we telefonisch hebben gesproken, maar ik beloof dat ik in april tijdens 24Kitchen&Cottages voor die foto ga zorgen.

Ga voor het complete programma van 24Kitchen&Cottages, en meer informatie naar de website.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Reacties

 1. kelly 10 februari 2015 om 07:22

  Leuk!! En benieuwd naar zijn boek! Alvast veel plezier toegewenst daar!

  1. Brenda Kookt 10 februari 2015 om 08:38

   Dank je wel Kelly! Ben erg benieuwd naar het weekend :) Vorige week wilde ik een reactie achterlaten op jouw blog, maar dat lukte niet.. Groetjes, Brenda

 2. Hazel 10 februari 2015 om 16:53

  Ohhh… wat was ik graag een kijkje gaan nemen!
  Helaas komt het qua timing niet zo erg handig uit. Ga je als pers of als bezoeker?
  Hoe dan ook wordt het vast een heerlijk weekend!! Ik geniet straks online wel mee ;-)

 3. Leonie 10 februari 2015 om 19:51

  Leuk, wij hebben een huisje geboekt met 3 vriendinnen. We hopen dat Rudolph bij ons komt koken in het huisje! Tot in April…

  1. Brenda Kookt 10 februari 2015 om 20:16

   Hé, wat leuk Leonie! We komen elkaar vast ergens tegen :)

 4. Kiki 10 februari 2015 om 20:26

  Mijn kookvriendinnen en ik hebben ook al kaartjes. Leuk om dit artikel te lezen. We kunnen niet wachten! Tot in april!

 5. Chris Poppuliers 10 februari 2015 om 22:00

  Gaaf stuk Brenda! Heb mijn kookvrienden gevraagd van ons dispuut en al 7 mensen gaan mee. Dus wij gaan ook 2 huisjes huren en vooral lekker eten en inspiratie opdoen voor ons shared diner in september!

 6. Marja 11 februari 2015 om 01:08

  In de HMH ben ik er ook bij geweest en ik moet zeggen dat ik enorm genoten heb! Het was zo’n leuke avond, geweldig gewoon! En dan nu het weekend….lijkt me ook super leuk, -lekker en -gezellig, maar een weekend ( en zéker Center Parks!!! ) is toch wel aanzienlijk duurder dan een avondje! En dat kan ik gwoon, helaas, niet missen! Leuk georganiseerd hoor, eht waar, maar het is weer iets dat alleen voor mensen met geld weggelegd is! Kijk wist ik dit ruim een jaar geleden, dan had ik nog kunnen proberen om het bij elkaar te sparen. Ja toch? Maar op zo’n kort termijn, zoveel geld….dat kan ik niet missen helaas! Een avondje is nog te bekostigenen dat wisten we zelfs langer van te voren dan nu een heel weekend! Raar hoor! Jan met de pet mag er niet bij zijn denk ik. Die gaan ook nooit naar Center Parks, vanwege de idioot hoge prijzen! En daar hadden ze blijkbaar al op gerekend! Ik krijg er een beetje een rare smask van in mijn mond. :-(

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *