Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Havermoutje Kookboek (review, recept + win!)

Havermoutje 01

Vandaag heb ik een drie-in-eentje voor jullie. Ik geef je een snelle review van het boek Havermoutje, het recept dat ik als eerste uit dit boek gemaakt heb en als kers op de taart geef ik ook nog 3 boeken weg! Ik zou zeggen, lees snel verder!

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok zijn al jaren dol op havermout. Tijdens hun eerste date werd er zelfs havermout gegeten. Thuis experimenteerden ze door in hun Havermoutlab, de keuken ;) Steeds meer familieleden, vrienden en collega’s vroegen om recepten waarna werd besloten op Instagram onder de naam @havermoutje recepten te delen. Later kwam er een website, en nu een heus Havermoutje kookboek met 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek!

Havermoutje 05

Havermoutje 04

Het boek is helemaal in de stijl van het Instagramprofiel en de website, helemaal Havermoutje. De recepten zijn onderverdeeld in 5 categorieën, namelijk basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner. Voor met havermout wordt geëxperimenteerd wordt de basis uitgelegd, havermout voor dummies. Alles wat je moet weten over havermout staat hier beschreven. Daarna worden een aantal basisrecepten gegeven. Niet alleen om havermout te maken maar ook om zelf amandelmelk, havermelk en notenmelk te maken.

Daarna is het tijd voor de echte havermoutrecepten. Recepten voor ‘gewone’ havermoutpap bij het ontbijt worden opgevolgd door haverbroodjes, haverpannenkoeken, havercakejes, havermoutbonbons, paaseitjes, pepernoten, chips… noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met havermout.

Het havermoutje kookboek is een aanrader als je meer met havermout wilt doen dan het maken van saaie havermoutpap, als je lekker wilt experimenteren!

Havermoutje 02

Door naar het eerste recept dat ik heb gemaakt uit het Havermoutje kookboek. Ik weet het wel uit te kiezen hoor, mezelf verwennen doe ik namelijk graag. Ik heb de havermout snickers van pagina 152 gemaakt. Het recept is voor 10 repen, echter kon ik er maar 4 maken. Dit komt waarschijnlijk doordat ik geen Aspikan dadels heb gebruikt. Mijn repen waren daardoor extra nutty en chocoladeachtig. Mij hoor je niet klagen.. ;)

Healthy Havermout Snickers

Ingrediënten voor 10 repen:

 • 1,5 eetlepel havermout
 • 10 Asphikan dadels
 • 10 walnoten
 • 10 pinda’s
 • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding:

Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Doe de havermout met de dadels in een kom en prak het geheel tot een stevig mengsel ontstaat. Hak de walnoten en de pinda’s grof en meng dit door de dadelmengsel.

Rol het deeg met de deegroller uit op een vel bakpapier tot een plak van ongeveer 2 cm overhoudt.

Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd het hierna in repen. Bewaar de havermout snickers in bakpapier zodat ze niet aan elkaar blijven kleven.

Havermoutje 03

Win!

Ik kan me voorstellen dat dit voor jullie het leukste gedeelte van het artikel is. Ik mag namelijk 2 Havermoutje Kookboeken weggeven! Transformeer jij je keuken straks ook tot een waar havermoutlab?

Doe het volgende om kans te maken op het kookboek:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht: wat zou jij met havermout willen maken?
 • Like de Facebook-pagina van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen,

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

171 Reacties

 1. Giverny 17 februari 2015 om 10:28

  Ik eet elke morgen havermout maar wil hier graag wat meer variatie in stoppen en ik wil graag wat meer tussendoortjes uitproberen koekjes, repen,… En dit allemaal met havermout want ik hou er zo ontzettend veel van! Geen dag zonder! :)

 2. Maaike 17 februari 2015 om 11:38

  Wat een geweldig boek! Ik zou graag een snack met havermout willen maken, om zonder schuldgevoel de cravings naar zoetigheid bij de koffie om 8 uur ‘s avonds te vervullen!

 3. Ellie Norden 17 februari 2015 om 12:05

  Jeetje!! Nooit geweten dat je zoveel kunt doen met havermout.
  Tot nu toe beperkt het zich tot het ontbijt en af en toe een muffin.
  Maar dat je er ook burgers mee kan maken? Nee, dat was voor mij onbekend.
  Ik zou dan ook graag die burger willen maken.
  En bovenal meer ideeen op willen doen.
  Havermout is een perfecte vervanger voor granen die wat minder goed voor me zijn.
  Ik zie ernaar uit :-)

 4. Heleen 17 februari 2015 om 13:02

  Op het nippertje doe ik graag nog mee! Die snickerrepen doen me het water al in de mond lopen… Verder ben ik nog geen volwaardig #havermouttrutje. Ik ontbijt vaak met havermoutpap, maar ik las ondertussen al zoveel reviews over dit leuke boek dat ik mijn havermoutkennis maar al te graag wil uitbreiden. Ik durf het bedrag aan (kook)boeken van het afgelopen jaar niet optellen, dus dit boek winnen zou fantastisch zijn!

 5. Lucinda 17 februari 2015 om 13:33

  Iedere keer begin ik weer te kwijlen als ik dit boek zie. Ik vind mijn havermout met appeltjes uit de oven al redelijk gedurfd, maar zij brengen het niveau flink omhoog!
  Het eerste wat ik zou gaan maken is de worteltjescake met haver en pistache. Ik ben gek op worteltjescake en mijn zussen lachen er vaak om. De combinatie van kruiden en zompige wortels. Mjammie! De combinatie met haver en pistache ken ik nog niet, en zou echt weer een vernieuwing zijn.

 6. Silvia 17 februari 2015 om 15:15

  Paaseitjes en Pepernoten van havermout? Dat klinkt verrukkelijk, ik maak er altijd dikke pap van met krenten. Ik ben zelf namelijk niet zo heel erg avontuurlijk in de keuken. Daar breng ik graag verandering in met een oud en vertrouwd ingredient in de hoofdrol. Die pannenkoeken lokken me ook wel, hihi. Wat zou ik graag met dit kookboek in de hand, de mouwen op stropen en aan de slag gaan!!!

 7. Wendy 17 februari 2015 om 16:48

  Ik zou heel graag een aantal dingen willen maken met Havermout! Moeilijk kiezen…Zo’n gezond product vraagt natuurlijk om experimenten alleen ben ik daar nog niet zo’n held in helaas :-(
  Ik zou graag willen : een soort lasagne met veel groentes en havermout, kwarkbrood, sportrepen voor mijn marathon training en nog veel meer!

 8. Janine 17 februari 2015 om 20:05

  Ah wat wil ik dit boek graag winnen zeg. Lijkt me helemaal fantastisch. Dus nog maar eens een winactie proberen. Ik zou graag eens havermout in een pasta recept verwerken, dit lijkt me een uitdaging omdat ik dit nog nooit heb gedaan. Of bijvoorbeeld zelf pasta maken met havermout/havermeel als bestandmiddel. Nou eigenlijk zou ik alles met havermout willen eten. Dit vult zo en mijn hele spijsvertering houdt zo van mij wanneer ik dit eet :-)

 9. frederique 19 februari 2015 om 10:26

  Wauw super leuk dat je dit boek kunt winnen! Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek.
  Ik ben goed op weg naar een gezonder leven, ik probeer al zo af en toe wat gezonde recepten waarvan de meeste toch niet zo mijn ding zijn, maar op havermout ben ik toch wel ontzettend gek en eet het zeker 5x per week, helaas niet veel variatie dus dit boek zou echt perfect van pas komen. Ik zag dit boek al langs komen op instagram en was er erg nieuwsgierig naar, ik heb wat reviews gelezen en ow wat hoop ik graag dat ik dit boek win! Wat een super boek, prachtige stijl en heerlijke recepten. Als ik zou kiezen welk recept ik zou moeten kiezen, zou ik het niet weten!