Havermoutje Kookboek (review, recept + win!)

Havermoutje 01

Vandaag heb ik een drie-in-eentje voor jullie. Ik geef je een snelle review van het boek Havermoutje, het recept dat ik als eerste uit dit boek gemaakt heb en als kers op de taart geef ik ook nog 3 boeken weg! Ik zou zeggen, lees snel verder!

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok zijn al jaren dol op havermout. Tijdens hun eerste date werd er zelfs havermout gegeten. Thuis experimenteerden ze door in hun Havermoutlab, de keuken ;) Steeds meer familieleden, vrienden en collega’s vroegen om recepten waarna werd besloten op Instagram onder de naam @havermoutje recepten te delen. Later kwam er een website, en nu een heus Havermoutje kookboek met 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek!

Havermoutje 05

Havermoutje 04

Het boek is helemaal in de stijl van het Instagramprofiel en de website, helemaal Havermoutje. De recepten zijn onderverdeeld in 5 categorieën, namelijk basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner. Voor met havermout wordt geëxperimenteerd wordt de basis uitgelegd, havermout voor dummies. Alles wat je moet weten over havermout staat hier beschreven. Daarna worden een aantal basisrecepten gegeven. Niet alleen om havermout te maken maar ook om zelf amandelmelk, havermelk en notenmelk te maken.

Daarna is het tijd voor de echte havermoutrecepten. Recepten voor ‘gewone’ havermoutpap bij het ontbijt worden opgevolgd door haverbroodjes, haverpannenkoeken, havercakejes, havermoutbonbons, paaseitjes, pepernoten, chips… noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met havermout.

Het havermoutje kookboek is een aanrader als je meer met havermout wilt doen dan het maken van saaie havermoutpap, als je lekker wilt experimenteren!

Havermoutje 02

Door naar het eerste recept dat ik heb gemaakt uit het Havermoutje kookboek. Ik weet het wel uit te kiezen hoor, mezelf verwennen doe ik namelijk graag. Ik heb de havermout snickers van pagina 152 gemaakt. Het recept is voor 10 repen, echter kon ik er maar 4 maken. Dit komt waarschijnlijk doordat ik geen Aspikan dadels heb gebruikt. Mijn repen waren daardoor extra nutty en chocoladeachtig. Mij hoor je niet klagen.. ;)

Healthy Havermout Snickers

Ingrediënten voor 10 repen:

 • 1,5 eetlepel havermout
 • 10 Asphikan dadels
 • 10 walnoten
 • 10 pinda’s
 • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding:

Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Doe de havermout met de dadels in een kom en prak het geheel tot een stevig mengsel ontstaat. Hak de walnoten en de pinda’s grof en meng dit door de dadelmengsel.

Rol het deeg met de deegroller uit op een vel bakpapier tot een plak van ongeveer 2 cm overhoudt.

Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd het hierna in repen. Bewaar de havermout snickers in bakpapier zodat ze niet aan elkaar blijven kleven.

Havermoutje 03

Win!

Ik kan me voorstellen dat dit voor jullie het leukste gedeelte van het artikel is. Ik mag namelijk 2 Havermoutje Kookboeken weggeven! Transformeer jij je keuken straks ook tot een waar havermoutlab?

Doe het volgende om kans te maken op het kookboek:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht: wat zou jij met havermout willen maken?
 • Like de Facebook-pagina van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen,


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
171 comments
 1. Hoi Brenda,

  Ik zou graag een heerlijk hoofdgerecht met havermout willen maken.

  groetjes,
  Mari

 2. Super I’m in! Het lijkt me een heeeerlijk boek. Het ontbijt is mijn favo maaltijd van de dag en ik eet altijd havermout. Ook als ik te vroeg op kantoor moet zijn stop ik bij die ene toko waar ze warme oats hebben. Ik eet nu vaak dezelfde maar het lijkt me fijn te variëren en andere dingen te maken. Leuk weer!

 3. Lijkt me inderdaad een boek vol inspiratie over wat te doen met havermout buiten het klassieke ontbijtkommetje.
  Dit boek zou ik wel in mjn kast willen hebben. Kan alleen je Facebook pagina niet likken want heb zelf geen Facebook.

  fijne dag iedereen

 4. Ik zou van havermout een heerlijke rode vruchtentaart maken in mijn hartvormig bakblik voor Valentijn. Zodat ook mijn vriend kan genieten van hoeveel lekkers er met havermout gemaakt kan worden.

 5. Het is nu misschien heel vroeg om te zeggen, maar ik zou wel heel graag paaseitjes willen maken met havermout! Dat lijkt me een topcombinatie! Ik hoop het boek graag op mijn mat te zien vallen ;-) !

 6. Jaaaahh..mij lijkt dit zo’n leuk boek. Ik en mijn man man eten elke dag wel iets met havermout! Ik heb ook al aardig wat recepten uitgeprobeerd!! Zelfs door de appecrumble altijd een schep havermout! Net wat krokanter! Ik vind die snickers van jou er ontzettend lekker uitzien, maar een havermoutburger???…Die moet ik zeker uitproberen! Ik doe mee!!

 7. Wow wat een leuke actie!! En wat een toeval (als toeval bestaat!?!)…wil heel graag(vanwege diverse redenen) geen tarwe meer eten. En als vervanger stond havermout. En dacht ownee elke ochtend saai havermout. Maar als ik dit kookboek zie….wow wat een mogelijkheden!! Dus wil diverse recepten proberen….

  1. als je soms eens iets anders wilt eten bij het ontbijt.
   Eat Natural heeft ook een glutenvrije serie ontbijtproducten die je ook ‘uit het handje’ kunt eten en door de havermoutpap, yoghurt, kwark of over ijs is ook heel erg lekker.

 8. Hoi Brenda,

  Ik volg je al een hele tijd en heb al een aantal van je recepten uitgeprobeerd. Superleuk om eens buiten mijn ´comfort zone´ te koken!

  Dat geldt natuurlijk ook voor koken (en bakken ;) ) met havermout: wij komen nog niet verder dan de pap en havermout met yoghurt. Ik had geen idee dat je met dit ingredient zoveel ánders kunt! Hoog tijd dus om daar eens wat aan te doen, dusse.. mag zo’n boek mijn kant op?

  Waar ik ook wel heel benieuwd naar ben: een heerlijke soep met havermout (als écht bestanddeel, niet enkel om de boel wat op te leuken). Geen idee of die erin staat, maar soep is wel iets dat hier veel wordt gegeten, dus dat zou gaaf zijn om mee te beginnen!

 9. Het lijkt mij heerlijk om eens een cheesecake met havermout bodem te maken! Een lekkere crunchy bodem is me tot op heden nog niet gelukt! Het lijkt mij een fantastisch boek die een al zo oud product weer helemaal in een modern daglicht zet.

 10. Super tof! Havermout en ik zijn meant to be, als water bij de wijn, mayo bij de patat en als Brenda kookt en Els! Met dit boek zullen we samen iedereen laten zien hoe geweldig havermout is, van ontbijt tot diner , van brood tot verjaardagshapje!

 11. Wat leuk! Ik eet elke dag havermout als ontbijt, maar veel verder dan dat en een bakseltje hier en daar kom ik niet. Dus ik zou heel graag een keer een hartig gerecht met havermout willen maken, een diner gerecht bijvoorbeeld :)

 12. O, ik houd van havermout ik zo lekker gaan voor de tussendoortjes, alhoewel ontbijten met havermout ook zo fijn is :). Na ja, wat is niet lekker met havermout kan je beter vragen… Ik vind hun stijl ook zo gaaf, ben benieuwd naar t boek!

 13. Wat een heerlijk boek! Ben er zo benieuwd naar. Ik ontbijt iedere ochtend met havermout, verveelt nooit! Zou vooral een keer havermout bij het avondeten willen gebruiken, bijvoorbeeld havermout pizza of havermout deeg voor een quiche

 14. wat een leuk en lekker kookboek. dat zou ik graag in mijn collectie hebben. ben nu bezig om speciale kookboeken te verzamelen omdat ik een glutenallergie heb en nu anders moet gaan eten. dus met dit boek zou je mij heel erg blij maken

 15. Elke morgen begin ik met een bordje warme havermout: heerlijk!
  Het lijkt me leuk om ook andere baksels te maken met havermout: pannenkoeken, koekjes, broodjes en misschien muffins.

  Groetjes

 16. Dat is toevallig, ik ben ook havermout aan het ontdekken. En wij zijn helemaal gek op dit recept van Muesli brokkenkoek. De koek is ontstaan door een beetje lezen op internet en daarvandaan mijn eigen recept ontwikkelt.
  Het recept:
  Ingrediënten:
  130 gram havervlokken
  65 gram zaden en pitten (ik gebruik vaak zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, enz, maar noten zouden ook goed kunnen)
  40 gram rozijnen
  40 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes
  1 eetlepel kaneel
  80 gram honing
  2 eetlepels water
  2 eetlepels olie (ik gebruik kokosolie)
  2 theelepels citroensap

  De laatste 4 ingrediënten zacht verwarmen in een pan, zodat het allemaal oplost/mengt, niet koken!
  Dan de rest bijvoegen.
  Goed roeren, zodat alles goed gemengd is.
  Doe het in een met bakpapier bekleed bakblik, zorg dat de laag ongeveer 1 cm dik wordt.
  20 tot 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  Het moet lichtbruin worden. Als het is afgekoeld kan je er lekker stukjes afbreken.
  Gezond en lekker!!

  Veel meer heb ik nog niet met havermout gemaakt, dus het boek zou zeer welkom zijn. Want ik ben gek op kookboeken; lekker lezen op de bank, inspiratie opdoen, en gezellig de keuken in!
  groeten Manon

 17. Hallo!

  Ik stond gisteren nog met dit boek in mijn handen en ben verliefd!! Zulke leuke recepten, nooit gedacht dat je zo veel kan met havermout! Was al trots op mijn mugcakes :p! Dit boek zou mijn plank met boeken over gezonde maar lekkere gerechten zeker goed aanvullen.

  Ik wil graag een pizza maken met havermout bodem. Staat al op het recepten lijstje :)!

  Liefs

 18. Lijkt me een leuk boek! Havermout staat standaard op mijn boodschappenlijstje voor mijn dagelijkse ontbijtje de havermoutpap maar ik ben zeker benieuwd wat ik nog meer met havermout kan maken!

 19. Super! Ik ben gek op havermout, maar zoveel ideeën als het boek heb ik absoluut niet. Dus zou doe recepten graag willen proberen, vooral een brood met havermout lijkt me heerlijk!
  Ik ben gek op overnight Oats met kaneel,peer, kokosschaafsel en amandelen.

 20. Wat heerlijk! Ik ben dol op havermout, vooral het ‘appeltaartje’ zoals dat hier thuis wordt genoemd. Echt een verwenontbijtje.

  Maar, havermout wordt hier thuis voornamelijk gegeten als ontbijt of verwerkt in lekkere, gezonde tussendoortjes. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal nog meer mogelijk is… Ik zou wel iets hartigs met havermout willen maken. Havermoutchips lijkt me perfect om mee te beginnen, ik ben namelijk dol op chips!

 21. ik had gisteren ook al over dit boek gelezen en dacht toen ook al: ik wil, ik wil, ik wil! Helaas heeft een hint geven aan vriendlief over valentijnskadootje nul komma nul zin, aangezien hij uit principe nooit iets koop waar ik om vraag (iets met ‘het moet een verrassing blijven…’ flauwekul!).
  maar ik ben er vorig jaar achter gekomen dat ik blijkbaar intolerant ben voor tarwe…. En sowieso reageren mijn darmen niet zo goed op dierlijke eiwitten (dus: zuivel max 4 x per week, kip 2x, rund 1x, liever geitenprodukten dan koemelkproducten, maar beter geen zachte kazen, etc). Voor iemand die 2x per dag een flinke bak kwark weg werkte is dat best wel een omschakeling. Dus ik sta te springen om andere ontbijttips. en lekkere baksels met havermout ipv tarwe kan ik ook wel gebruiken!

 22. Leuke actie, ik doe mee! Ik zou een keer een hartig gerecht met havermout willen maken. Ik heb tot nu toe alleen zoete havermout ontbijtjes gemaakt, maar een havermout risotto lijkt me ook heel lekker:) Ik heb verder alles gedaan wat je moest doen.

 23. Hoi Brenda,
  Dat is smullen met een verantwoord koekje
  heb vorige week een banaan geprakt met havermout
  en honing ook dat was een koekje voor mij
  graag houd ik mij aanbevolen voor zn mooi boek!

 24. Super leuk! Ik ben zo havermout dummie haha. Ik weet dat het goed voor je is en van de week heb ik het ook weer met mijn trainer/voedingsadviseur gehad dat ik havermout aan mijn eetpatroon moet toevoegen door het vele trainen voor onder andere de marathon. Maar hoe en hoe maak je lekkere gerechten met havermout? Ik heb geen idee! Daarom doe ik mee met deze leuke actie:)

 25. Ik doe graag mee met deze winactie! Ik maak elke dag wel gebruik van havermout, als ontbijt/lunch of tussendoortje. Zelf heb ik echter geen inspiratie om havermout te verwerken in mijn avondeten, daarom lijkt dit boek me een super inspiratiebron. Bijvoorbeeld ben ik heel nieuwsgierig naar de havermoutburger van op de foto hierboven! Liefs

 26. Burgers, soep en pizza’s !! I love them all..
  Als dat met havermout gemaakt kan worden, zou ik daar heel blij van worden :)
  Daarom ben ik super benieuwd naar het boek en de vele variaties die je met havermout kan maken !

 27. Een lekkere havermouttaart lijkt me geweldig. Ik zou graag eens in het boek snuffelen om ideetjes op te doen.

 28. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe ze havermout en chips gecombineerd hebben(; lijkt me leuk om een keer te proberen!

 29. Hoi Brenda!

  Ben dol op havermout, ik eet het elke morgen. Ik zou bijvoorbeeld graag een havermoutbrood willen bakken.

  Groetjes Leanne

 30. Hoi Brenda!

  Ontbijten doe ik iedere dag met havermout. Ik zou graag leren hoe ik het kan verwerken in meerdere producten, zoals crackers en brood!

  Groetjes Leanne

 31. Hoi Brenda,

  het lijkt me een super leuk boek!! Ik maak smorgens altijd een kommetje havermout als ontbijt, maar het lijkt me erg leuk om ook lunch en diner gerechten te kunnen maken van haver.

  Groetjes

 32. hoi Brenda, superieur boek lijkt me! Ik vraag me af of je ook iets van ovenshotel of lasagne van havermout kan maken!? Dat zou mijn uitdaging zijn! Groetjes, Patty

  1. haha, ik bedoelde SUPER LEUK boek, computer heeft er SUPERIEUR van gemaakt, wat het vast ook is! ;)

 33. Wow! I’m in… Ik maak regelmatig dingen met havermout erin. Ik blijf alleen een beetje hangen in dezelfde recepten. Ik en m’n moeder proberen de laatste tijd steeds meer tarwe te vermijden, dit boek zou een enorme leuke toevoeging zijn op onze collectie gezonde recepten… Ook gelijk een cadeautje voor m’n ma natuurlijk;)

 34. Deze zin is helemaal op mij van toepassing: ‘het havermoutje kookboek is een aanrader als je meer met havermout wilt doen dan het maken van saaie havermoutpap.’ Dat is namelijk het enige wat ik er mee maak. Oh en as we speak heb ik net mijn bakje op :) Heerlijk. I loveee oats!

  Ik zou er graag lekkere reepjes voor tussendoor mee willen maken of taartjes, altijd goed!

  Wat mij ook leuk lijkt aan dit boek is dat er veel wordt gewerkt met notenmelk e.d. Kan namelijk geen gewone melk verdragen dus heel fijn dat je dan zelf niet na hoeft te denken hoe je alles moet vervangen!

 35. Waar ik zelf stapelgek ben op havermout, is mijn vriend -zo lijkt het- bang voor havermout en eet hij nog amper een hap ervan met me mee.
  Mij lijkt het mooi om iets van havermout klaar te maken zonder dat hij het doorheeft en hem dan de uitspraak te ontlokken ‘schat, wat heb je dit weer heerlijk klaargemaakt’.

 36. Zou graag andere recepten willen maken met havermout .
  Gebruik nu allen havermout als ontbijt en maak havermoutrepen als tussendoortje en ik mag graag nieuwe recepten uitproberen.

 37. momenteel ben ik volop aan het experimenteren met granola en zelfgemaakte cruesli. Heel graag wil ik de repen uitproberen. Ik ben diabeet en ik heb bijna altijd een reep bij me voor snelle koolhydraten. Nu lijkt het mij een geweldig idee om deze repen zelf op mijn afgestemde behoefte te maken

 38. O leuk, dit boek wil ik graag winnen. Dan spit ik m als havermout rookie eerst stiekem even zelf door en geef m dan cadeau aan mijn moeder die elke morgen met veel plezier havermout eet, maar vast wat gevarieerder wil omgaan met haar havermout!

 39. Aangezien ik de laatste tien kg er maar niet afkrijg na ruim 50 kg bedacht ik me dat ik misschien toch anders moet gaan eten
  Havermout. ..inspiratie gezocht!!!!

  *hoop!!!*

 40. Dat is een toffe actie! Ik ontbijt elke dag met een bordje warme havermoutpap met amandelmelk, kaneel en fruit. De hartige varianten ken ik niet en wil ze graag eens uitproberen. Ik ga alvast bij de brievenbus zitten :-)

 41. Oh wat lijkt mij die snicker reep lekker; )

  Verder zag ik havermout pannenkoeken voorbij komen waar ik mijn kinderen natuurlijk heel blij mee kan maken!

  Ik ben geen liefhebber van havermoutpap maar wie weet wel van al die andere lekker klinkende jummie dingen…

 42. havermoutpap, heerlijk. Weet je dat Schotland jaarlijks een porridge kampioen kiest en je roert met een spurtle ( ik heb er eentje, maar weet niet of de schrijfwijze juist is ) Dus wil ik wel graag zo’n boek winnen om meer van dat heerlijke spul te verwerken in andere smakelijke hapjes!

 43. In 1957 ben ik, als 10 jarige, 6 weken naar een vakantiekolonie geweest. Dit was voor 6 weken. De havermoutpap die we daar iedere ochtend kregen en die opgegeten moest worden, hebben niet zulke fijne herinneringen achtergelaten bij me. Maar ik begin havermout steeds meer te waarderen, mede doordat je er ook zoveel mee kunt doen. Daarom lijkt me dit boek zo fijn, om met de recepten die hier instaan aan de slag te kunnen gaan. Zodat ik nu optimaal van havermout kan gaan genieten.En de slechte herinneringen helemaal achter me te kunnen laten.

 44. Het liefst maak ik er een ontbijt van, elke dag weer wat anders. Koeken en repen maak ik ook wel.
  Ik ben heel benieuwd wat er verder nog voor recente het boek staan van andere lekkere dingen.

 45. Hi Brenda,

  Ik zou graag vaker havermout willen eten.
  Helaas heb ik een beugel en heb ik vaak last van mijn tanden. Ik vind het dan moeilijk om dingen te maken die ik kan eten en beland dan vaak op kwark – kwark – soep.
  Zelf ben ik niet zo bekend met havermout, maar ben er zeker nieuwsgierig zijn.
  Dit boek zou een uitkomst zijn voor die dagen dat ik weinig kan eten, maar zeker ook voor die dagen dat ik veel kan eten, want jemig wat zien die repen er lekker uit!

  Lieve groetjes,
  Leandra

 46. Ik ben gek op gerechten met havermout! Laatst nog die heerlijk havermout appeltaart gebakken!

  Eigenlijk zou ik weleens een pizaa met havermout willen bereiden…

 47. Ik zou graag een paar gezonde Snacks voor mijn 18-jarige zoon maken. Ondanks dat hij een fanatieke sporter is en hier heel verantwoord mee bezig is, vind ik nog steeds dat hij niet gezond genoeg eet. Wil hem graag overtuigen dat gezond en voedzaam ook lekker kan zijn.

 48. Ja, dit boekje wilde ik kopen voor gezonde tussendoortjes! Winnen zou helemaal super zijn :)

 49. Ik hou wel van lekkere dingen bakken en heb al een paar receptjes met havermout geprobeerd, erg lekker. Maar daar kunnen nog zeker meer lekker recepten bij en wat leuke ontbijt of juist verrassende andere ideeën zijn ook niet mis;)

 50. Het lijkt me echt een super leuk boek! Ik zou havermout willen proberen bij mijn avondeten in de vorm van een burger of in combinatie met groente.

 51. Ik ben helemaal nog niet echt bekend met havermout. Heb een keertje granola gemaakt.
  Het lijkt me dat ook super leuk om veel meer te proberen met havermout en dit kookboek zou me hier zeker mee helpen.

 52. Dit boek lijkt me geweldig! Vooral die hamburger ziet er meesterlijk lekker uit.. Ik weet wel wat er bovenaan mijn lijstje staat.. ;)

 53. Oehh superleuk dit boek. Ik ben helemaal fan van havermout! Altijd een vast onderdeel van mijn bananenpannenkoekjes en bananabread. Ik vind het altijd lastig om gezonde snacks te vinden/maken. Daarom zou ik heel graag meer recepten willen hebben voor snacks met havermout! Maar die burger ziet er ook niet verkeerd uit ;).

 54. Oh, ik zou nog zoveel met havermout willen maken. Ik ben ooit begonnen aan de ontbijtjes die je vaak voorbij ziet komen in de vorm van pap, maar dat was niet echt wat voor mij.. Hoewel jou ontbijtjes er vaak goed uitzien! Ik heb ooit muffins gemaakt met havermout en ook koekjes en dat viel goed in de smaak, maar voor de variatie zou ik wel wat hartigs willen maken. Nu ben ik supernieuwsgierig naar hoofdgerechten met havermout zoals een burger of misschien wel een ovenschotel?

  Nouja, in ieder geval.. Het is bijna carnaval en kan wel wat gezonds gebruiken de aankomende tijd haha! dus zou superblij zijn met dit boekje:)

  Leuke review!

 55. Ik zou dolgraag nog wat bewuster
  Willen worden van gezond, maar toch lekker eten. Maak steeds vaker sauzen zelf. En probeer ook in de winkels te kijken naar wat “gezond” is. Als eerste zou ik diverse repen met fruit willen proberen. Verder zou ik graag een gezonde(re) cupcake met havermout willen maken.
  t

 56. Mijn favoriete start van de dag is havermout. Ik maak er ook af en toe koekjes van met mijn dochters. Dus een leuke variatie op de heerlijke koekjes zou ik wel een keer willen proberen!

 57. Tot voor kort gruwelijkte Ik van havermout (helemaal van de pap). Inmiddels ben ik verslaafd aan de zelfgemaakte granola en maak ik regelmatig een mug cake waar ikhavermout aan toevoeg.
  Ben benieuwd wat er nog meer mee te maken is, want ik ben het echt aan het ontdekken.

 58. Leuk die wil ik wel winnen. Zal dan ook als eerste de snickers testen want die lijkt me zo jammie. Ben sinds paar weken aan het lijnen Door bewuster te eten. En op deze manier toch nog lekker verantwoord blijven smullen Hoe leuk is dat!

 59. Ik zou niet weten wat ik ervan moet maken! Heb het in huis gehaald omdat ik heb gelezen dat het een goed ontbijt is. Maar ik eet het als pap met suiker erdoor, wat weer minder goed is… Dus wat havermout kook/bak inspiratie is van harte welkom! .

 60. Wat een leuke actie! Ik ben veslaafd aan de overnight-oats als ontbijt en zou heel graag een keer wat anders willen maken met havermout!

 61. Beste Brenda,zou graag mijn eigen Granola maken,al eens geprobeerd maar daar was de smaak niet zo lekker van,heb er toen kokos in gedaan en in denk dat er toen een niet lekker smaakje aan is gekomen.Dus in dit boek staan denk ik best lekkere recepten om mijn granola te maken.Hoop dat ik win.Groetjes lies

 62. Hoi Brenda,

  Als beginneling in de havermoutwereld dacht ik dat je alleen maar als ontbijt kon eten met fruit en eventueel noten. Nu ik je artikel lees en zie dat er meer mogelijk is ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de hoofdgerechten en toetjes. Vlees, groenten en chocola zijn combinaties waar ik meer van zou willen weten. Mocht ik het kookboek niet winnen dan hoop ik dat jij in de toekomst dit soort combinaties publiceert!

  groetjes Marja
  Groetjes Marja

 63. Wat ik van havermout wil maken? Ik hoop dat het boek mij voldoende antwoorden op deze vraag geeft. Ik ben ontzettend benieuwd!! Het zou een top cadeau zijn, want wat ik ben de 17e nog jarig ook! ;-) Gr. Mirjam

 64. wat een super leuke winactie :-) ik zou een lekkere gezonde cake willen maken met havermout, gevuld met allemaal lekkere dingetjes! Uiteraard had ik je Facebook pagina al geliked! Super leuke site heb je ook!

 65. pannekoeken van havermout mmmm
  150 gr havermout
  200 gr volle melk of 100ml sojamelk en 1 dl water als je het supergezond wil doen en 2 eieren mengen en minstens een half uur laten staan .Daarna bak je er pannekoeken van ….die zijn lekker met …………Alles !

 66. Wat lijkt me dit een geweldig en inspirerend boek! als chocoholic zou ik graag de ultieme havermoutbonbons willen maken…..!☺

 67. Hoi Brenda,

  Volgens mij wordt havermout meestal met iets zoets gecombineerd. Heel lekker natuurlijk. Maar met havermout een hartige warme maaltijd te maken is niet zo gewoon. Een leuk recept hiervoor zou ik graag willen uitproberen.

  Groejes Elice

 68. Dit kookboek ziet er super goed uit. Variaties met een product vind ik en mijn gezin super leuk om uit te proberen. De havermout pannenkoeken, snickers en hamburgers ben ik zeer benieuwd naar. In de zomer al een keer smoothie met havermout gemaakt en dat beviel goed.

 69. Oh dat lijkt me een leuk boek. Eet ongeveer drie keer in de week havermout als ontbijt en bak ook wel eens havermout koekjes, maar ben heel benieuwd wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Die wortelcakjes zien er al heerlijk uit.

 70. Ehhh alles? Ben echt een havermout-junkie inmiddels.
  Maar als ik dan moet kiezen zou ik voor de Snickers gaan, om mijn mr. te laten proeven dat ze met havermout ook lekker zijn

 71. Een hartig gerecht met havermout lijkt mij wel wat. De zoete variant(en) ken ik wel een aantal, maar havermout in hartige gerechten heb ik nog nooit geprobeerd.

 72. Oh wat een leuk kookboek! Pas sinds kort ontdekt dat je zoveel kan maken met havermout. Mij lijkt het heerlijk om een heerlijke hoofdmaaltijd op tafel te zetten met havermout!
  En ik ga natuurlijk die snickerrepen maken :)))

 73. Ik zou graag meer met havermout willen maken. Ik kom nu eigenlijk niet verder dan het meest simpele recept ooit: overnight oats. Maar zeker in de koudere maanden, kan ik wel wat extra inspiratie gebruiken want ik ben gek op havermout. Vullend en supergezond! Dit zou een ontzettend fijn en zeer welkom verjaardagscadeau zijn (ben de 26e jarig ;)

 74. Ik ontbijt iedere ochtend al met havermout. Hmmm. Ook maak ik iedere kerst kleine balletjes (soort bonbons worden t) van oa havermout en cacao. Goddelijk. Mij lijkt t echter ook leuk om eens n hoofdgerecht met havermout te maken. Die afgebeelde burger klinkt al erg lekker. Ben benieuwd wat er nog meer kan… Duimen dus!

 75. Ah ik wil dit boek zoooo graag!!!! Dagelijks ontbijt ik met havermoutpap, maar een beetje variatie met mijn havermout zou wel erg leuk zijn. Ik zou graag de burgers willen proberen. Daarnaast wil ik graag lekkere tussendoortjes maken om mee te kunnen nemen naar de uni!!! Wie zegt dat studenten niet gezond kunnen eten? Ik ben benieuwd! :-)

 76. Havermout ik sta er mee op en het liefst zou ik ermee naar bed gaan,
  6x per dag eten, 6x per dag havermout? misschien veel misschien ook niet als ik dit boek zou hebben.
  Oftwel ik zou een overheerlijk noten-bananen-havermout brood maken dat ik kan delen met iedereen die ik lief heb, en natuurlijk de pindakaas pot, die mag niet ontbreken!

 77. Brenda Bakt graag lekkere koekjes, & gebakjes en met Havermout, chocolade, fruit een heerlijke verassing!

 78. Perentaartjes met havermoutcrumble naar mijn eigen recept.

  Verwarm de oven voor tot 190 graden en leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat. Leg hierop 4 ontdooide plakjes roomboter bladerdeeg . Kerf met een puntig mesje een lijntje langs de randen van het deeg van 1 cm breed. Zorg ervoor dat je het deeg niet dóórsnijdt. Klop een eidooier los met 1 el poedersuiker en smeer hiermee de 1 cm-brede randen deeg in. Prik het deegvlak tussen de randen een paar keer met een vork in. Schil 3 rijpe handperen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de blokjes peer met 2 el geroosterde pijnboompitten en 1 tthl kaneel en verdeel dit over het ingeprikte bladerdeeg. Meng 60 gram havermout met 30 gram bloem en 40 gram bruine basterdsuiker. Rasp hierboven 50 gram ijskoude boterin vlokjes , meng alles goed door elkaar en strooi het over de peren. Schuif de bakplaat midden in de voorverwarde oven en bak de taartjes in 25 minuten gaar.

 79. Ik zou graag inspiratie opdoen middels ‘t receptenboek. Vind havermout heerlijk en de “klassieke” recepten heb ik allemaal wel geprobeerd. Wil nu graag spannende combinaties met havermout te ontdekken :-).

 80. Ik ben juist altijd op zoek naar nieuwe recepten met havermout!! Ik maak als tussendoortje vaak haverrepen en ontbijt met havermout appel en kaneel.. ik zou graag dit boek willen winnen voor heel véél nieuwe havermoutrecepten!

 81. Zou dolgraag de carrosserie cake maken met havermout! Dol op carrosserie cake en benieuwd naar deze variant!

 82. Ik doe super graag mee met deze actie. Ik ben erg fan van havermout. Ik probeer de laatste tijd wat gezonder te eten en eet dan ook vaak ‘s ochtends een heerlijk havermoutpapje (of een groene smoothie ;)). Ik heb ook al een aantal keer zelf gezonde tussendoortjes gemaakt: Havermoutrepen/mueslirepen/koekjes met havermout.

  Ik heb havermout echter nog nooit echt gebruikt in mijn avondeten of lunch. Eigenlijk alleen als ontbijt en tussendoortje. Ik ben met name benieuwd naar de gerechten voor het avond-eten, zoals bijvoorbeeld de Havermoutburger. Het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen en zo meer te kunnen experimenteren met Havermout. Heb al veel gehoord en gelezen over dit boek en hoor alleen maar positieve verhalen =)

 83. Wat een fantastisch boek! Ik eet iedere morgen havermout als ontbijt. Maar iets als lunch met havermout, kan ook prima..
  Groetjes, Maria

 84. Jeetje weer zo een leuk artikel! Ik vind de manier waarop je schrijft echt heel erg leuk! Ik ben zelf dol op koken en heb al een aantal gerechten van je uitgeprobeerd! Dankjewel daarvoor :-) Welk gerecht zou ik van havermout willen maken uhmm ze allemaal haha maar dan wel één voor één anders wordt het zo een zooitje haha. Ik heb vorig jaar een kookboekje gekregen van een vriendin voor sinterklaas met alleen recepten voor quiches, super leuk om er af en toe eentje te maken! Hoor mijn vriend ook niet klagen haha :-P

 85. Wat ik met havermout zou maken:
  -ontbijt: overnight oats met appel/
  – tussendoor: havermoutrepen
  – hartig: groenten (zoals courgette) met havermoutcrumblejasje
  – Zoet: havermouttaart of applecrumble met havermout

  Nog meer inspiratie zou geweldig zijN!

 86. Lekkere recepten. Die havermout reep ga ik proberen zelfde als de pannenkoeken. Ik denk dat mijn kids het ook heerlijk gaan vinden.

 87. Heel nieuwsgierig naar dit boek en heb nog geen idee wat ik zou willen maken, ik heb nog niet zoveel ervaring met havermout. Maar ik heb wel al havermout gekocht.

 88. Hai Brenda,
  Geweldig een kookboek met lekkere recepten met havermout. Ben dol op havermout voor ontbijt en ik maak soms van die krokante repen met allerlei soorten fruit en noten. Daar houdt het een beetje op. Wil heel graag meer recepten. Mede dankzij de havermout (in combinatie met sporten!!) ben ik de afgelopen 9 maand maar liefst 21 kilo afgevallen. Van maat 50 naar maat 40. Ben ook dol op jou site voor steeds weer nieuwe creaties en lekkernijen. Blijf ervan genieten.
  Veel liefs, Mariëlle

 89. Bedankt voor dit recept. Ik wil heel graag dat boek winnen. Havermout is gezond maar ik ben nog op zoek naar lekkere recepten waarmee ik kan varieren.

 90. Ik heb laatst pannenkoekjes gebakken van havermout. Maar andere gerechten lijken mij ook erg lekker en leuk om te maken..

 91. Jaaaa, zie ik nu havermout pasta staan? Misschien krijg ik mijn Italiaanse vriendje dan eindelijk aan de havermout. Zijn vader is nog erger dan mijn vriend en wil zelfs geen havermoutkoekjes eten…. Dus dan kan ik gezellig samen met zijn moeder koken en onze mannen misleiden. Klinkt als een goede reden waarom dat zou mogen! :)

 92. Met havermout zou ik graag een keer zelf een hartige taart(bodem) willen maken
  want dat zal vast lekker smaken.
  Graag maak ik kans op dit mooie, gezonde havermoutboek.
  en hoef ik niet meer naar lekkere en verantwoorde recepten met havermout op zoek.
  Dan weet ik zeker dat ik de heerlijkste gerechten met havermout op tafel zet
  en beleven mijn gasten veel eetpret!

 93. Ooh dit boek lijkt me zo geweldig! Ik heb er al zoveel goeds over gehoord en gelezen. Wat ik met havermout zou willen maken? Ik laat me graag verrassen door de recepten in dit boek. <3 Je Facebook pagina like ik al met mijn blog Facebook account.

 94. Dat lijkt mij een heel leuk boek! Helaas kom ik nu vaak niet verder dan havermoutpap of recepten met een combinatie van havermout met banaan… Ik ben ook benieuwd of er goede recepten in staan die je ook voor een jong kindje kunt maken.

 95. Ik ben binnenkort jarig en ik wil een heerlijke koek gaan bakken voor mijn collega’s. Het zou dan erg leuk zijn om een recept uit dit boek te maken.

 96. Leuk! Ik wil heel graag meedoen om lekker snacks met havermout voor mijn vader te maken en hem te laten zien dat havermout echt niet zo vies is als hij denkt, haha :)!

  Liefs,
  Alissa

 97. Wauw wat een fijne review. Ik twijfelde zelf al heel lang om dit boek te kopen maar dit is natuurlijk helemaal ideaal. Ik ben sinds ik een half jaar in Amerika met weinig geld rond moest komen helemaal gek geworden op havermout als zowel ontbijt, lunch als avondeten. Ik vond het heerlijk om mijn havermoutontbijtje te maken als avondeten na een drukke stagedag. Het lijkt me heel leuk om wat meer te kunnen variëren door middel van dit boek. Ik zou heel graag meer havermout tussendoortjes willen maken. Lekker vullend en voedend!

 98. Dit lijkt mij echt een geweldig boek! Ik zou graag havermoutrepen of koekjes willen maken zodat ik deze mee kan nemen naar m’n werk. Dan heb ik een lekker en gezond tussendoortje! Goedkoper en je weet precies wat voor ingrediënten erin zitten en daar hou ik van ;)

 99. Ik zou heel graag meer variatie voor de kids met havermout willen. De standaard pap gaat er helaas niet in, maar volgens mij zijn er heel veel meer mogelijkheden om met havermout een feestje van het ontbijt te maken.
  Gr. Carola

 100. Mijn opa in Enkhuizen at vroeger tussen de middag een bordje warme havermoutpap, door oma zelf gemaakt. Als ik uit school kwam mocht ik ook een klein bordje pap met wat suiker van opa. Eenmaal op mezelf wonend nam ik nog vaak een bordje havermout en dacht met liefde terug aan mijn lieve opa en oma. Tegenwoordig zie ik zoveel fijne recepten voorbij komen met havermout, wil nog van alles uit proberen en later mijn kleinkinderen kennis laten maken met dit gezonde ingrediënt.. Kan ik zo’n mooi kookboek goed bij gebruiken! Dus ik doe graag mee met de win-actie.

 101. Brenda, wat een gave actie. Heb het boek al doorgebladerd en ben al helemaal fan. Hij staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje en ik ga duimen. Ga zo door met je leuke blog. Ik blijf je volgen!

  1. Wat zou ik met havermout willen maken?? De wortelcakejes met haver en pistache zien er wel erg goed uit!!

 102. Owh dit lijkt me echt een grandioos boek!!! Ik wil ook wel een havermoutlab van mn keuken maken. Haver zo lekker veelzijdig en betaalbaar, ik ben fan!
  Die wortelcakejes met haver en pistache klinken verrukkelijk, maar ik zou wel eens een brood willen maken van havermout. Al zien jouw bereide repen er ook niet verkeerd uit ;)

 103. Hoi Brenda,
  Ik zou graag meer variatie krijgen in de recepten met havermout. Nu liggen er standaard appel havermoutkoeken van Pauline in de vriezer en kook ik iedere dag appel havermoutpap (die variatie is dus echt wel nodig!) misschien dat er een leuk recept bij zit wat lijkt op ontbijtkoek, als ik dat ruik kan ik geen nee zeggen tegen een stukje…

 104. Oh, dat ziet er echt super lekker uit.
  Ik ben ook gek op snickers :D
  maarja ik mag niet zo veel suikers meer en dergelijke, dus dit zou echt het ideale boek voor mij zijn om toch nog wat lekkers te kunnen maken.

 105. Winnen is natuurlijk altijd heel erg leuk…
  Dus om een kans te maken dit dit prachtige boek te kunnen winnen doe ik natuurlijk mee, omdat ik elke dag als ontbijt wel havermout eet , en het mij leuk lijkt om hier meer variatie in te kunnen brengen ,en om aan de weet te komen wat we er nog meer voor lekkers mee kunnen maken ,zou dit boek voor mij ideaal zijn :D

  Groetjes Evert

 106. Iedere keer neem ik me voor om iets met havermout te maken, maar dan ontbreekt het me aan inspiratie. Ik doe graag mee aan de actie en zou zo blij zijn als Havermoutje bij mij op de deurmat valt!

 107. Een lekker ontbijt voor vriendlief, die na lang zeuren en dingen uit proberen, nòg niet wil ontbijten (koffie is genoeg volgens hem).

 108. Oh, ik zou echt heel graag Havermoutje willen winnen! Ik zou graag willen ontbijten met lekkere en gezonde havermoutontbijtjes, maar ben op het gebied van havermout behoorlijk inspiratieloos en kom dan ook niet verder dan de zakjes van Qauker. Dus help mij aan fijne havermout inspiratie, red mijn ontbijtjes en maak m’n dag!

 109. Een havermoutkutje word ik ook wel eens genoemd. Ik ben namelijk gek op havermout! Ik begin elke ochtend met een bakje warme havermout en krijg zeker ook van jouw site veel inspiratie voor toppings. Maar ik maak ook havermoutkoekjes, havermoutcake en havermout wraps. Dit recepten boek zou fantastisch zijn voor meer inspiratie voor recepten, om nog meer de diverse kanten van havermout te ontdekken!

 110. Ik luste noooooit havermout. Nou dat dacht ik, nu vind ik het heerlijk en zeker dankzij al jou lekkere recepten. Ik kan ook niet wachten om al die recepten uit het havermoutje kookboek te proberen:)

 111. Als ik inspiratie zou kunnen halen uit het te winnen boek…???? Graag!!!
  Vandaag pas je site ontdekt! Ben zeer benieuwd!
  Grts en kook ze met liefde!

 112. Hoi Brenda,

  Ik wil graag de havermout bonbons maken en naar de andere recepten ben ik ook erg benieuwd. Wellicht kan ik mijn eigen recept voor haverpannenkoekjes ook verbeteren met dit boek :) Ik zweer bij dagelijks havermout eten, mijn eczeem is al stukken verbeterd hierdoor!

  Groetjes Margreet

 113. Die healthy havermout Snickers zien er superlekker uit, dus deze wil ik wel eens uitproberen!

 114. De snickers klinken heerlijk, moet ik echt ook eens proberen. Ik gebruik tot nu toe havermout alleen om havermout pap te maken, zoals mijn moeder dat altijd deed. => Het is tijd voor verandering! Misschien geroosterd als een crumbly topping over de appelmoes. Of als een vegetarische burger… Ja dat lijkt me wel wat. Verdere inspiratie heb ik helaas niet, dus ik maak heeeeeeeeel graag kans op dit leuke boek! Wie weet word ik dan super creatief in de keuken met havermout :D Fingers crossed…..

 115. Ik maak zelf al vaak gezonde zoete dingen met havermout. Zoals muffins of koekjes. Ook eet ik iedere dag havermoutpap of granola gemaakt van havermout. Ik ben in het boek vooral benieuwd naar de hartige recepten, omdat ik daar nog niet veel ervaring mee heb.

 116. Hoi Brenda, ik eet al jaren havermout(op verschillende manieren) als ontbijt. Ik zou heel graag eens de appel-peren havercrumble maken. Dit kun je als ontbijt maar ook als lunch of als tussendoortje eten. Het lijkt heerlijk! Groetjes Marja en succes met de actie !

 117. Vanwege een (medisch) dieet eet ik op het moment volgens een streng regime. Nu mag ik havermout wel maar heb ik nog weinig succes met mijn baksels.. Ik ben benieuwd in ieder geval naar dit prachtige boek!

 118. Leuke winactie en bedankt voor de review! Al tijdje erg benieuwd naar dit boek, vooral naar de havermoutbroodjes en natuurlijk alle zoetigheden met havermout! Ik ben een fan van havermout, maar aan de pap kan ik maar niet wennen. Dus dit boek zou perfect zijn voor flink wat extra inspiratie

 119. Ik maak nu alleen ‘s ochtends een schaaltje havermoutpap met appel en kaneel klaar. Zou dolgraag wat meer inspiratie krijgen voor wat meer variatie. Moet met dit boek zeker lukken! Ik ga duimen!

 120. Het wordt tijd dat ik iets creatiever wordt dan havermout in de ochtend met banaan, framboosjes en paranoten! Misschien deze snickerrepen of de homemade crackers!

 121. Zou graag de havermoutpannekoekjes willen proberen. We hebben twee kindjes met een chronische darmaandoening. (Waar ze wel oud mee kunnen worden maar rekening houden met de voeding voorkomt buikpijn)Van gewone pannekoeken krijgen ze buikpijn.

 122. Sinds een tijdje ontbijt ik vaak met overnight oats. Voor deze hype at ik eigenlijk nooit havermout. Op jouw site heb ik al veel lekkere gerechten met havermout gevonden. Ik ben benieuwd naar meer ontbijtvariaties, de pannenkoeken lijken me ook lekker!

 123. Hoi Brenda,

  Soms verras ik mezelf. Ik hou echt van havermoutpap.. dat vind ik helemaal geen saai ontbijt Brenda! Maar wat ook lekker is is havermout met stukjes banaan door de yoghurt als ontbijt..

  Vanochtend verraste ik mezelf.. Ik had voor ik ging slapen havermout met een scheutje sinaasappelsap, een beetje citroensap, 30 gram banaan en 10 gram rozijntjes in de week gezet, met nog iets water toegevoegd.. En dat mengsel roerde ik vanochtend door mijn yoghurt.
  Heerlijk! Ik kon er de hele ochtend tegen!

  Wat hebben veel mensen zich ingetekend om het boek te winnen.. Je bent echt heel populair.. Hoeveel volgers heb je inmiddels?

  Groetjes van Nienke

 124. Wat ziet het boek er leuk uit, echt een mooi design.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n hele grote havermout fan ben, maar dat ik er wel mee blijf experimenteren om te kijken of ik recepten kan vinden met havermout die ik toch erg lekker vind! De ‘appeltaartjes met havermout’ vind ik bijvoorbeeld wel erg lekker, dus ik hoop in dit boek nog veel meer ontbijt-, lunch-, en snackrecepten te vinden met havermout!

 125. Jaaa waauw! Dit boek wil ik zo graag! Ik zoek nieuwe ontbijt inspiratie en dergelijke. Verder moet ik even op de centen letten nu ik een huisje ga kopen met mijn vriend. Perfect boek voor op de boekenplank in de keuken en mijn vriend te verwennen met heerlijke maaltijden! Topactie! Liefs

 126. Wat een super leuke winactie we zijn hier dol op havermout en ben sinds kort veel bewuster en gezonder gaan koken zou behalve havermoutpap wel eens iets anders willen proberen.
  Ben ook dol op jou recepten vooral de championsoep en stoofpotje mmmm

 127. Op de valreep! Ik zou het heel graag willen winnen,ben nog een beetje zoekende naar recepten ,dus zou hier in ons gezin zeker van pas komen!

 128. Ik heb net je blog ontdekt, wat super leuk!
  En wat een leuke recepten, ga vanavond gelijk iets proberen! =)
  Dit boek zou ik heel graag willen winnen omdat ik sinds kort havermout ontdekt heb en ik ben er gek op! Ik zou heel graag meer ontbijt ideetjes willen, nog meer goede reden om vroeg je bed uit te komen. ;-)
  Maar ik zou het ook heel leuk vinden om een keer iets in het avond eten met havermout te proberen, meerdere redenen dus om mee te doen met deze winactie.

 129. Hoi Brenda, ik zou het boek graag winnen zodat ik mijn vrienden en familie kan laten zien dat er zoveel lekkers en gezonds te maken valt dan alleen die havermoutpap die ze mij elke ochtend zien eten

 130. Op de valreep…op zoek naar een recept voor havermoutkoekjes en ik kom op jou site terecht. De koekjes gaan straks in de oven maar ik doe graag mee met de winactie voor het boek Havermoutje! Vroeger walgde ik van havermout…de lucht alleen al.. Maar nu…i love it!!!
  Als ontbijt, koekjes, muffins…maar veel verder kom ik nog niet. Ik zou graag een (deel van de ) avond maaltijd ermee willen maken, en dan zo dat mijn zoontje van 7 jaar er ook van smult!
  Fingers crossed… :-)
  En nu..snel verder snuffelen op je site, wat een lekkere recepten allemaal!

 131. Hallo Brenda, ik gebruik havermout maar heel sporadisch in de keuken. Om havermoutpap van te koken & ik strooi het bovenop de broden die ik bak, gewoon omdat het er extra leuk uitziet. Ik ben super benieuwd naar dit kookboek dat ongetwijfelt gevarieerder is dan ik zelf had kunnen dromen. Groetjes, Kirsten

 132. Ik ben vooral heel benieuwd naar het expirementern met de lunch en dinergerechten! Die havermoutburger, wauw!

 133. Wat ik wil maken met havermout!?!? Wat niet!!! Ben echt fan van havermout en lijkt me dan ook ideaal om iedere maaltijd van de dag in het teken te laten staan van havermout….mmmmmm…nu al aan het watertanden…

 134. Ik eet elke morgen havermout maar wil hier graag wat meer variatie in stoppen en ik wil graag wat meer tussendoortjes uitproberen koekjes, repen,… En dit allemaal met havermout want ik hou er zo ontzettend veel van! Geen dag zonder! :)

 135. Wat een geweldig boek! Ik zou graag een snack met havermout willen maken, om zonder schuldgevoel de cravings naar zoetigheid bij de koffie om 8 uur ‘s avonds te vervullen!

 136. Jeetje!! Nooit geweten dat je zoveel kunt doen met havermout.
  Tot nu toe beperkt het zich tot het ontbijt en af en toe een muffin.
  Maar dat je er ook burgers mee kan maken? Nee, dat was voor mij onbekend.
  Ik zou dan ook graag die burger willen maken.
  En bovenal meer ideeen op willen doen.
  Havermout is een perfecte vervanger voor granen die wat minder goed voor me zijn.
  Ik zie ernaar uit :-)

 137. Op het nippertje doe ik graag nog mee! Die snickerrepen doen me het water al in de mond lopen… Verder ben ik nog geen volwaardig #havermouttrutje. Ik ontbijt vaak met havermoutpap, maar ik las ondertussen al zoveel reviews over dit leuke boek dat ik mijn havermoutkennis maar al te graag wil uitbreiden. Ik durf het bedrag aan (kook)boeken van het afgelopen jaar niet optellen, dus dit boek winnen zou fantastisch zijn!

 138. Iedere keer begin ik weer te kwijlen als ik dit boek zie. Ik vind mijn havermout met appeltjes uit de oven al redelijk gedurfd, maar zij brengen het niveau flink omhoog!
  Het eerste wat ik zou gaan maken is de worteltjescake met haver en pistache. Ik ben gek op worteltjescake en mijn zussen lachen er vaak om. De combinatie van kruiden en zompige wortels. Mjammie! De combinatie met haver en pistache ken ik nog niet, en zou echt weer een vernieuwing zijn.

 139. Paaseitjes en Pepernoten van havermout? Dat klinkt verrukkelijk, ik maak er altijd dikke pap van met krenten. Ik ben zelf namelijk niet zo heel erg avontuurlijk in de keuken. Daar breng ik graag verandering in met een oud en vertrouwd ingredient in de hoofdrol. Die pannenkoeken lokken me ook wel, hihi. Wat zou ik graag met dit kookboek in de hand, de mouwen op stropen en aan de slag gaan!!!

 140. Ik zou heel graag een aantal dingen willen maken met Havermout! Moeilijk kiezen…Zo’n gezond product vraagt natuurlijk om experimenten alleen ben ik daar nog niet zo’n held in helaas :-(
  Ik zou graag willen : een soort lasagne met veel groentes en havermout, kwarkbrood, sportrepen voor mijn marathon training en nog veel meer!

 141. Ah wat wil ik dit boek graag winnen zeg. Lijkt me helemaal fantastisch. Dus nog maar eens een winactie proberen. Ik zou graag eens havermout in een pasta recept verwerken, dit lijkt me een uitdaging omdat ik dit nog nooit heb gedaan. Of bijvoorbeeld zelf pasta maken met havermout/havermeel als bestandmiddel. Nou eigenlijk zou ik alles met havermout willen eten. Dit vult zo en mijn hele spijsvertering houdt zo van mij wanneer ik dit eet :-)

 142. Wauw super leuk dat je dit boek kunt winnen! Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek.
  Ik ben goed op weg naar een gezonder leven, ik probeer al zo af en toe wat gezonde recepten waarvan de meeste toch niet zo mijn ding zijn, maar op havermout ben ik toch wel ontzettend gek en eet het zeker 5x per week, helaas niet veel variatie dus dit boek zou echt perfect van pas komen. Ik zag dit boek al langs komen op instagram en was er erg nieuwsgierig naar, ik heb wat reviews gelezen en ow wat hoop ik graag dat ik dit boek win! Wat een super boek, prachtige stijl en heerlijke recepten. Als ik zou kiezen welk recept ik zou moeten kiezen, zou ik het niet weten!

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk