Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Food Tips #2

Foodtips 02

Ik ben gek op nieuwtjes en ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. In deze rubriek komen de leukste en lekkerste foodnieuwtjes voorbij, de Food Tips!

De afgelopen weken heb ik weer leuke Food Tips voor jullie verzameld. Wacht dacht je van de eerste Hoornsche Foodmarket, verantwoord eten met Jip en Jij, hét nieuwe kookboek van Uit Paulines Keuken, gezellig borrelen bij de Amusetour én de nieuwe snacks van Mora? Lees snel verder om alles te weten te komen over deze lekkere foodnieuwtjes!

Foodtips 02

Hoornsche Foodmarket

Foodmarkten zijn helemaal ‘ in’. Alle grote steden hebben een foodmarket en nu trekken de foodmarkten ook langzaam aan naar de kleinere steden. Zo ook naar Hoorn! Tijdens het Paasweekend wordt de eerste Hoornsche Foodmarket georganiseerd.

Lokale ondernemers organiseren in de voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg de Hoornsche Foodmarket. De markt belooft een lekkere en gezellige happening te worden met verschillende kramen en trucks met lekkerijen. Wacht dacht je van Chileense empanada’s, Franse crêpes, Hollandse oesters, culinaire hotdogs American style en nog veel meer?

Terwijl je geniet van al het lekkers dat de foodmarket te bieden verzorgen bands uit West-Friesland de muziek. Naast food komen er diverse andere dingen aan bod zoals mode, kunst, vintage en duurzame biologische producten van ambachtslieden.

De Hoornsche Foodmarket wordt gehouden in de Ideefabriek, de voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg in Hoorn. De market is 5 en 6 april geopend tussen 12.00 en 20.00 uur, entree is gratis. Klik hier voor meer informatie over de Hoornsche Foodmarket.

Foodtips 03

Jip en Jij

Kennen jullie Jip en Jij al? Bij Jip en Jij vind je gezonde lekkernijen van eerlijke producten en pure voedingsstoffen. Ook voor koolhydraatarme- en glutenvrije producten ben je bij Jip en Jij aan het juiste adres.

Ik ontving een goodiebag met daarin producten om te ontbijten, lunchen, tussendoortjes én een avondmaaltijd. In de goodiebag vond ik Zippy Muesli, Skinny Happy Berry Cookies, Koolhydraatarme kaascrackers, en een skinny meelmix om zelf pizza te maken.

De meelmix heb ik nog niet gebruikt, de andere producten waren op voor ik er erg in had. Vooral de koolhydraatarme kaascrackers vond ik erg lekker.

In de webshop verkoopt Jip en Jij ook koolhydraatarme pasta en gezonde knabbelnootjes en kun je een complete Healthbox bestellen. Ideaal als je puur en gezond wilt eten. Neem snel een kijkje in de webshop van Jip en Jij. 

Foodtips 05

Tip: Uit Paulines Keuken – Kookboek

Hebben jullie al gezien dat het kookboek van mijn foodievriendinnetje Pauline al uit is? Het boek ‘Uit Paulines Keuken’ heeft de ondertitel ‘Live, Love, Eat’ en is vanaf gister verkrijgbaar!

De recepten van Pauline zijn lekker, basic en snel maar niet standaard. Naast recepten geeft Pauline in het boek tips voor het organiseren van een ultieme dinnerparty en fancy hotspots die je niet mag missen. Ook vind je in dit kookboek niet alleen gezonde recepten, ook minder gezonde gerechten schijnen goed vertegenwoordigd te zijn.

Natuurlijk ben ik heel erg nieuwsgierig naar dit kookboek. Volgens mij is het een boek waar je echt mee aan de slag kunt, geen boek dat alleen maar in de kast ligt ;) Ik heb het nog niet in huis, maar dat gaat niet lang duren. Toch wilde ik jullie dit kookboek alvast tippen, leuk voor jezelf maar ook een leuke kadotip!

Uit Paulines Keuken | Pauline Weuring| Prometheus Bert Bakker | verkrijgbaar voor € 19.95
Bestel het boek hier via Bol

Foodtips 04

Amusetour

Wil je een wijntje drinken, lekker eten en een gezellige dag hebben, maar niet standaard in een restaurant zitten? Dan heb ik een hele leuke tip voor je: loop mee met een amusetour!

Tijdens de amusetour loop je een route langs verschillende restaurants, bij ieder restaurant staat er een heerlijke wijn en amuse voor je klaar. Ook erg leuk om met een groep vrienden te doen. In verschillende steden worden amusetours georganiseerd, dit staat garant voor een heerlijke en gezellige middag.

Bergen trapt dit amuseseizoen af. Deze eerste amusetour van dit jaar vindt zondag 22 maart plaats. Klik hier voor meer informatie over deze amusetour, en de tours die in andere steden worden georganiseerd.

Lees hier mijn ervaringen met de amusetour terug. 

Foodtips 06

Chick ins

Mora heeft een nieuwe snack ontwikkeld, de Chick-Ins. Denk aan een bitterbal, maar dan een kipnugget met daarin een sausje.

Het schijnt dat we gek zijn op dipsausjes, maar het dippen niet zo hygiënisch vinden. De Chick-Ins zijn de oplossing hiervoor. Wel een sausje, maar niet dippen.

De Chick-Ins zijn krokante kiphapjes met een hart van saus, verkrijgbaar in drie smaakvarianten. Saté, sweet chilli en mozzarella basilicum.

Aangezien ik gek op snacks ben, ben ik ook erg nieuwsgierig naar deze nieuwe snacks. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de mozzarella basilicum variant, en mijn vriend zit juist om de andere twee smaken te springen.

Mora Chick-Ins zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij alle grote supermarkten.

Wat zijn het weer een heerlijke foodnieuwtjes hé? De Hoornsche Foodmarket ga ik zeker bezoeken, ben er benieuwd naar de skinny meelmix van Jip en Jij, en natuurlijk ook naar het nieuwe boek van Pauline! Ik heb al meerdere amusetours meegedaan maar denk dat ik ook dit jaar weer bij een van de tours aansluit.
En die Chick-Ins heb ik via de post ontvangen en liggen inmiddels dus in de vriezer. Niet voor lang! 
Welke van deze tips gaat op jouw lijstje? 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Comments

 1. kelly 26 februari 2015 at 07:27

  Zo’n amusetour..wat een leuk idee!! Eens kijken wat een beetje in de buurt is van mij!!

  Reply
  1. Brenda Kookt 26 februari 2015 at 08:51

   Zeker weten Kelly, het is iedere keer weer lekker, leuk en gezellig :) Inmiddels wordt de amusetour in veel plaatsen georganiseerd, dus vast ook bij jou in de buurt.

   Reply
 2. Annemieke Robert 26 februari 2015 at 08:42

  Dat gaat een heel druk Paasweekend worden vrees ik…eerst al naar het Culy festival en dan ook nog dit leuke nieuws over Hoorn. Yeah!

  Reply
  1. Brenda Kookt 26 februari 2015 at 08:51

   Ja, wel hé? Voor mij ook! En dan is het bij ons in de streek ook nog kermis dat weekend… ;)

   Reply
 3. Pure Ilonca 26 februari 2015 at 09:52

  Wat leuk dat er een foodmarket komt in Hoorn! Ik zet hem in mijn agenda :-)

  Reply
 4. Sarah 26 februari 2015 at 10:14

  Wat leuk de foodmarket daar wil ik wel naar toe!

  Reply
 5. Els 28 februari 2015 at 06:58

  Zo’n amuse tour lijkt me echt super leuk en die hapjes van mora gaan ook hier geprobeerd worden

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: