Food Tips #3

Foodtips 02Ik ben gek op nieuwtjes en ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. In deze rubriek komen de leukste en lekkerste foodnieuwtjes voorbij, de Food Tips!

Het is alweer een tijdje geleden, dus de hoogste tijd om de nieuwe food tips met jullie te delen! Vandaag komen er langs: bijzondere zeewier pasta, dé lekkerste donkere chocolade waar anderen vanaf moeten blijven, een handig nieuwtje van Dopper, rauwe honing én een super tip voor de zomer.

 

I Sea Pasta

 I sea pasta!

Pasta, maar dan geen echte pasta. Dat is de Seaweed pasta van Seemore…

Eind 2013 liep Seemore een bijzonder zeewier tegen het lijf, Himanthalia. Het had zich zo goed vermomd als tagliatelle dat ze niet door hadden dat ze zeewier aten. En dat bracht ze op de simpele, inspirerende gedachte: Wat als we zeewier ook echt als pasta gaan eten? Het idee voor I Sea Pasta was geboren, pasta van zeewier.

Er is een crowdfundingcampagne gestart om I Sea Pasta beschikbaar en betaalbaar te maken. Ga voor meer informatie en om de crowdfunding te steunen naar de website van Seamore, of om direct te steunen naar OnePlanetCrowd.

Ik vind het een super mooi initiatief en heb inmiddels een proefpakketje van I Sea Pasta in huis. Door de vakantie en het tripje naar Vietnam is het er helaas nog niet van gekomen om hiermee te koken. En stiekem vind ik het ook nog een beetje eng, maar ik ga het binnenkort zeker proberen.

Hands off my chocolate

Hands Off My ChocolateSeriously Dark

Tip voor alle liefhebbers van donkere chocolade: Hands Off My Chocolate introduceert de lekkerste 85% cacao-chocoladereep:  Seriously Dark.

In een blinde smaaktest, waarbij verschillende 85% cacao-chocolades werden getest, kwam deze reep verreweg als beste uit de bus. De smaak is extra bijzonder omdat de reep slechts 11 gram suiker per 100 gram chocolade bevat. Dat maakt Hands Of My Chocolate niet alleen het leukste en lekkerste chocolademerk, maar ook nog eens het meest guilt-free. Less sugar, less guilt.

Het suikerpercentage van Seriously Dark is opvallend omdat het veel lager is dan de standaard melk- en pure chocolades. Het percentage is zelfs lager dan bij de meeste andere repen met een dergelijk hoog cacaogehalte.

De Hands off my chocolate repen zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen en op Schiphol airport.

Dopper sportfles

De Dopper Sport Cap’

Dopper introduceert een nieuwe dop: de ‘Sport Cap’. De Sport Cap heeft een flexibele tuit die het gemakkelijk maakt om tijdens het sporten te drinken. De Dopper Sport Cap slaat twee vliegen in één klap; sporten wordt nét dat beetje aantrekkelijker en met de aanschaf van een Dopper help je het milieu beschermen en drinkwater te verschaffen aan mensen die het hard nodig hebben.

De nieuwe cap heeft dezelfde vorm als de dop die de Dopper zo herkenbaar maakt, maar door deze van een flexibel materiaal te maken kan je de dop omklappen om zo de bidon dop gemakkelijk te gebruiken. Dopper wil bewustwording creëren over de impact van single-use plastic afval en daarom is deze nieuwe dop ook gewoon op je huidige Dopper te gebruiken. Dus geen extra fles in je kast, maar alleen een extra dop waardoor je Dopper fles multi-inzetbaar wordt.

De Dopper Sport Cap is verkrijgbaar via o.a. de Dopper webshop voor € 5,50.

 

Honey and more

Rauwe honing van Honey & More

Een tip voor iedereen die opzoek is naar rauwe honing, de honing van Honey & More!

De rauwe honingen van Honey & More is rauwe (vaak biologische) honing uit verschillende windstreken. Alle honingen hebben een eigen unieke kleur, geur en smaak. Van zoet, tot pittig – zelfs aardse smaken vallen te ontdekken in de honingsoorten van Honey & More. Via deze website zijn alle hongingen van Honey & More te bekijken.

Ik heb de Honey & More Junglehoning Ethiopië mogen proeven. Deze unieke honing is heerlijk in dressings, op geitenkaas (mijn favoriet), in de thee of gewoon puur.

De rauwe honingen en bijenpollen van Honey & More zijn te verkrijgen via Biocare Online

Karvan Cévitam GO

Karvan Cévitam GO

We eindigen deze food tips met een heerlijke tip voor de zomer. Karvan Cévitam kennen we van de grote flessen limonade, maar nu is er iets nieuws: Karvan Cévitam GO!

KC GO is een extra geconcentreerde siroop in een handig meeneemflesje die je zo in je tas stopt en waarmee je altijd en overal een fruitig smaakje aan je water kunt geven. De verpakking is klein en stop je zo in de tas. Door de anti-lek en -knoeidop hoef je niet bang te zijn dat je hele tas onder de plak zit.

Het flesje van Karvan Cévitam GO is klein, het zit boordevol smaak. Met één flesje kun je ongeveer 6 liter water op smaak brengen. Een glas KC GO bevat niet meer dan vijf calorieën.

Karvan Cévitam GO is verkrijgbaar voor 2,99 in de volgende smaken: Strawberry, Ice Tea Lemon, Cactus Lime, Red Fruit en Lemon.

 

Wat een lekkere foodnieuwtjes weer hé? Ik ben heel benieuwd naar de I sea pasta, deze ga ik binnenkort zeker bereiden. Van de Hands off my chocolate Seriously Dark reep heb ik inmiddels genoeg geproefd om te kunnen concluderen dat ik fan ben. De dopper Flex Cap lijkt me ideaal tijdens het sporten en de Karvan Cévitam GO vind ik een echte uitkomst. Ik drink veel water, maar soms heb ik er wel eens genoeg van. Zeker op warme dagen. Een flesje Karvan Cévitam GO in de tas lijkt me ideaal, ik heb nu ook een flesje mee naar Vietnam! 

Welke van deze tips gaat op jouw lijstje? 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. Oo..die chocola is zoo lekker! Kocht hem inderdaad altijd bij de Abert Heij bijos inhet dorp, maar was ineens uit de schappen… vervangen voor Tony’s chocolade repen. Jammer, want vind deze veel lekkerder!

  2. Goh, nog nooit van dat chocolademerk gehoord en ook nog nooit in de schappen zien liggen (hier in Groningen), maar ben nu wel benieuwd!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk