Uitslagen Enquete

Enquete Brenda Kookt 2015 de resultaten

Laatst heb ik jullie gevraagd een enquête in te vullen. Bijna 400 van jullie hebben de moeite genomen om de enquête in te vullen. Super bedankt, ik waardeer het ontzettend. In dit artikel deel ik de resultaten van de enquête met jullie.

Ik hoop dat ik aan de hand van mijn eigen speerpunten en jullie feedback het komende jaar weer een hele mooie kan laten zijn voor Brenda Kookt. Zodat we samen kunnen genieten van al het lekkers.

Geslacht en leeftijd

Zoals verwacht zijn de meeste van jullie vrouw. Slechts 3,6 % van de enquête is ingevuld door een man. De grootste groep bezoekers zit tussen de 20 en 30 jaar (36%) maar qua leeftijd komt er van alles voorbij op Brenda Kookt, en dat vind ik juist super leuk. Van 15 jaar tot 40 en 50+.

Bezoeken en reacties

Ik vond het opvallend dat 42% via een andere blog bij Brenda Kookt terecht is gekomen. 20% kent Brenda Kookt via social media of een zoekmachine en 15% via vrienden of kennissen.

De meeste van jullie (35%) bezoekt Brenda Kookt iedere dag, maar ook veel van jullie komen een paar keer per week langs (47%). 60% daarvan komt op willekeurige momenten en daarbij bezoekt 20% Brenda Kookt meestal in de ochtend.

65% van jullie laat nooit een reactie achter. Juist daarom vind ik het super tof dat jullie de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen. Ik wist natuurlijk wel dat heel weinig mensen een reactie achterlaten. Dat vind ik niet erg. Maar stiekem zou ik het wel leuk vinden om meer reacties te krijgen op berichten, om meer van jullie te horen.

Artikelen en recepten

Enquete uitslag Brenda Kookt 01

Ik was heel erg benieuwd welke artikelen jullie het leukste vinden om te lezen. Wat ik vermoedde klopt. Jullie gaan massaal voor de recepten. Dat vinden jullie het aller leukste om te lezen.

Enquete uitslag Brenda Kookt 02

Ook wilde ik graag weten welke artikelen jullie minder willen zien. Wat vinden jullie niet leuk? De meeste van jullie (72%!) willen niets minder zien dan nu het geval is. Dat doet me goed, blijkbaar is de indeling van artikelen zoals hij nu is goed voor de meeste van jullie.

13% van de bezoekers zou minder verslagen van evenementen willen zien, vergeleken het begin van mijn blogtijd doe ik dat nu al veel minder. Maar als er iets leuks voorbij is gekomen, zoals mijn trip naar Vietnam van vorige week vind ik het toch super leuk om dit met jullie te kunnen delen.

Enquete uitslag Brenda Kookt 03

Het is duidelijk: jullie willen graag gezonde recepten zien, en makkelijke maaltijden. Hier ga ik de komende periode zeker weer mee aan de slag.

Leuk: de meeste van jullie koken zo nu en dan van Brenda Kookt. Sommige bezoekers zelfs zeer regelmatig. 6% van jullie hebben nog nooit een recept van Brenda Kookt gekookt. Ik zou zeggen, doe het eens. De receptendatabase is inmiddels zo groot, er zit vast wat lekkers voor je tussen.

Tevredenheid

Ik eindigde de enquête met een aantal onderwerpen waarop je kon aangeven in welke mate je tevreden was. Over de lay-out, indeling van het blog, mijn schrijfstijl, kennis van zaken, kwaliteit van de foto’s en afwisseling in de verschillende blogposts is gemiddeld 60% tevreden en 25% zeer tevreden. Ik stond versteld van deze hoge cijfers, fijn dat jullie Brenda Kookt waarderen zoals het nu is.

Ongeveer 12 personen waren over alles ontevreden. Toch gaven deze bezoekers me bij het laatste onderdeel een 8, 9 of zelfs 10 als algeheel cijfer. Ik vermoed dat deze bezoekers niet goed gelezen hebben en per ongeluk bij alles zeer ontevreden hebben ingevuld.

Met video’s ben ik nog niet zo lang bezig. Ik moet (en wil) me hier nog in ontwikkelen. Sommige van jullie vinden de video’s super leuk, anderen kijken het liever niet. Zelf wil ik een mooie mix vinden tussen video’s en geschreven artikelen. Bijvoorbeeld 1 dag in de week een video en de andere dagen ‘gewoon’ een geschreven artikel.

Tot slot stelde ik deze vraag:

Enquete uitslag Brenda Kookt 04

Jullie zijn over het algemeen super tevreden en dat vind ik super leuk :) Al blijven er natuurlijk altijd punten om aan te werken.

Opmerkingen, complimenten en feedback

Onderaan de enquête was er ruimte om een reactie of aanvulling achter te laten. Hier hebben jullie goed gebruik van gemaakt, er zijn maar liefst 120 reacties achter gelaten. Er waren heel veel lieve reacties over dat het top gaat en dat ik zo door moet gaan. Sommige van jullie missen zelfs een blogpost op zaterdag, en ook zijn er bezoekers die minimaal 3 keer in de week van mijn blog koken en wachten op een kookboek van Brenda Kookt. Wauw, wat een compliment, dat is echt super leuk om te horen.

Naast de complimenten zaten er ook goede feedback punten bij de reacties. Een aantal licht ik er hieronder uit, ik geef hier mijn opmerking bij:

“Handigere zoekfunctie om recepten te zoeken op de telefoon”
Dit is onlangs aangepast. Rechtsboven is de zoekbalk in de mobiele versie ook zichtbaar. In deze zoekbalk kun je de naam van het gerecht of een van de ingrediënten intypen. Via ‘menu’ kun je ook de receptenindex raadplegen.

“Ik mis de calorieën en hoeveelheid vet bij de recepten”
Zelf houd ik geen calorieën en hoeveelheden vet bij, hier ben ik niet in gespecialiseerd. Misschien kun je met een andere tool of app de hoeveelheid calorieën bij de recepten berekenen.

“De kleurstelling van de links is niet voor iedereen goed zichtbaar”
Dit is een opmerking die ik vaker heb gehoord. Zelf heb ik hier geen last van, waarschijnlijk ligt het aan de instellingen van het beeldscherm. Maar ik ga er nog eens naar kijken of we dit kunnen aanpassen zodat het goed leesbaar is, én ook bij het design van mijn website past.

“Het mailtje dat in de inbox komt is erg saai”
Hier ben ik het roerend mee eens. Dit wordt een van de speerpunten waar ik de komende tijd aan ga werken.

“Ik zou je recepten graag via de website op willen slaan”
Dit zou een hele handige functie zijn, echter is het op dit moment nog niet mogelijk om recepten op te slaan. Ik houd het wel in mijn achterhoofd, wie weet wordt deze functie nog toegevoegd aan mijn blog.

“Zoeken op de site is soms lastig in verband met de namen van de gerechten”
In het begin van mijn blog was de naam van het recept soms wat ingewikkelder, bijvoorbeeld de last-minute appeltaartjes. Tegenwoordig houd ik hier rekening mee en hebben de recepten namen die meer voor de hand liggen. Als je in de receptenindex een recept niet kunt vinden kun je ook een naam van het gerecht of een van de ingrediënten in het zoekveld typen. Het zoekveld vind je bovenaan de site en ook nog een keer in de rechter sidebar.

Speerpunten

Er zijn een aantal speerpunten waar ik me op wil focussen de komende periode, namelijk de volgende dingen:

Ik wil mijn YouTube kanaal verder ontwikkelen, ik heb hier nog geen ideale modus in gevonden. Wel vind ik het steeds leuker om filmpjes te maken en ben ik langzaam ‘mijn stjil’ aan het vinden.

De mailupdates (nieuwsbrief) wil ik gaan aanpassen. Het programma waar ik nu meer werk is erg simpel, er zijn weinig functies die ik zelf kan aanpassen. Hier gaat verandering in komen zodat de updates er aantrekkelijker uitzien en jullie er meer aan hebben.

Ik wil meer oog hebben voor de afwerking van mijn blogs. Soms slippen er onnodig veel spelfoutjes doorheen. Hier wordt aan gewerkt.

Tot slot ga ik verder met het creëren van leuke interessante content en lekkere recepten. Want dat is ten slotte waarvoor jullie BrendaKookt.nl bezoeken.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

10 Comments

 1. Philippine 16 april 2015 at 07:33

  ha lieve Brenda! Wat een super mooie uitkomst en erg tof om te lezen. You rock girl, ga zo door!

  Reply
 2. Emily van Kampen 16 april 2015 at 07:44

  Het klinkt alsof je heel veel aan de enquête hebt gehad. Het lijkt mij best spannend om op die manier de meningen van je lezers te vragen, maar volgens mij is iedereen heel erg positief en heb je tegelijkertijd goede feedback gekregen. Heel prettig om te zien hoe betrokken iedereen is!

  Reply
 3. Angelina 16 april 2015 at 16:48

  Superleuk om de resultaten te lezen, heel tof!! En net wat Philippine zei: Ga zo door meis!!

  Reply
 4. natasja 16 april 2015 at 18:09

  Jeetje bren,

  wat veel reacties en wat leuk om de uitslag van de enquete te lezen.
  Heel veel succes het komende jaar!!

  Reply
 5. Marja 17 april 2015 at 02:02

  Jeetje wat leuk voor je Brenda dat je zulke positieve feedback hebt gekregen op je enquette. Ik zou het geloof ik doodeng vinden om via een enquette de mening van je lezers te vragen, maar jij doet dat gewoon even. Des te leuker dat je zulke goede rapportcijfers had!
  Ga vooral zo door Brenda en ik blijf komen om je lastste nieuwtjes op kook-, bak-, en foodgebied te lezen. Ik vind het heerlijk, dagelijks even de blogs langs om het laastste nieuws te lezen. Veel succes en maak er weer een knallend jaar van!
  Liefs, Marja. . :-D

  Reply
 6. Tineke 17 april 2015 at 07:43

  ik geloof dat ik de enquete heb gemist, Maar ik wilde je ook even laten weten dat ik dik tevreden met met je website en alle lekkere recepten!

  Reply
 7. Simone 17 april 2015 at 08:15

  Ah goed bezig Brenda! Leuk om de resultaten te lezen!

  Reply

Geef een reactie