Snap Shots Vietnam #2

Snap Shots Vietnam 0216

Vorige week deelde ik de eerste snap shots van mijn trip naar Vietnam met jullie, vandaag laat ik je het tweede en laatste deel zien.

Na negatieve berichten over Panga gingen we met een groep bloggers op pad om de productie van de panga van Queens Vis te ervaren. Samen met bloggers FrancescaSabinePhillippineSimone en Jelmer ging ik dit panga avontuur aan. Na deze snap shots zal ik ook nog een informatief artikel over mijn ervaringen met de panga in Vietnam delen. Maar eerst gaan we voor de snap shots.

Klik hier om deel 1 van de Vietnam Snap Shots te bekijken.

Snap Shots Vietnam 0201

Deze tweede dag gingen we vroeg op pad. Het was ruim 4 uur rijden naar de fabriek van Vin Hoan. Voor ik de bus in stapte ontbeet ik in het hotel met yoghurt en fruit.

Omdat dit de laatste dag in Vietnam is maak ik onderweg extra veel foto’s van het uitzicht, dit was lekker afwisselend. We reden van de stad naar het platteland en langs verschillende dorpjes.

Snap Shots Vietnam 0202

Bijzonder om midden in het landschap graven tegen te komen. In Vietnam wordt je op het land van familie ‘begraven’. Al staat de kist wel boven de grond in een tombe.

Onderweg maakte we een tussenstop bij een Vietnamese eettent (sorry kom even niet op het juiste woord). Hier werd een echt Vietnamees ontbijt geserveerd. Rijst met varkensvlees en een gebakken eitje.

Snap Shots Vietnam 0203

Het niet zo sfeervolle restaurant waar we aten. Het leek wel een beetje op een kantine.

Na het eten weer hup, snel de bus in. We hadden nog een paar uurtjes rijden te gaan.

Snap Shots Vietnam 0204

Onderweg genoot ik van het Vietnamese landschap. Al heb ik inmiddels gehoord dat het in het noorden nog veel mooier is.

Snap Shots Vietnam 0205

Ik had nog zo’n lief klein schattig lekker banaantje meegenomen voor onderweg.. ik kan er niet tegen als ik geen eten bij me heb als ik op reis ga ;)

Snap Shots Vietnam 0206

Bij de fabriek werden we met een warm welkom plus spandoek ontvangen :)

Telkens we bij de fabriek van het ene gebouwtje naar het andere gebouwtje liepen kregen we een stro hoed op.

Snap Shots Vietnam 0207

Ook vandaag kregen we meerdere keren pakken aan en werden we gedesinfecteerd.

Het verwerken van de panga is mensenwerk. Dat maakt deze foto wel duidelijk toch? In deze fabriek van Vin Hoan zijn dagelijks meer dan 1000 mensen aan het werk. Overal waar je kijkt zie mensen werken, en ze werken aardig door.

Snap Shots Vietnam 0208

Even op de foto met de panga van Queens Vis.

Hier zie je hoe de filets uit de vis worden gesneden.

Snap Shots Vietnam 0209

Na het bezoek aan de fabriek werd er een heerlijke lunch geserveerd. Veel vis, groenten en natuurlijk de panga van Queens Vis. Deze gepaneerde panga is mijn favoriet uit het assortiment.

Snap Shots Vietnam 0210

Na de lunch keken we buiten hoe de panga vanaf de boot werd binnengebracht – foto door Simones Kitchen

Snap Shots Vietnam 0211

Ik moet eerlijk zeggen dat dit de enige plek was waar het naar vis stonk. Dit kwam doordat het afvalvis hier ook naar buiten werd gebracht vanuit de fabriek.

Snap Shots Vietnam 0212

Daarna gingen we door, naar de boot – foto door Simones Kitchen

Snap Shots Vietnam 0213

Na 20 minuutjes varen waren we bij de pangakwekerij.

Happy faces, we ging aardig snel over het water ;)

Snap Shots Vietnam 0214

De panga’s worden gekweekt in bassins, naast de Mekong river. We konden nog net zien hoe de panga’s werden gevoerd vanaf het drijvende vlot. (in een volgend informatief artikel vertel ik jullie hier meer over)

Het was een beetje akward dat mijn stro hoed in het bassin viel toen ik een foto van het voeren wilde maken. Gelukkig was Jelmer daar om hem uit het water te redden ;)

Deze tweede foto is hét plaatje van Vietnam. Prachtig toch? En precies wat je van Vietnam verwacht.

Snap Shots Vietnam 0215

Na deze lange dag bij de fabriek mochten we het busje weer in. Op naar Ho Chi Minh City, zo’n 4 uur rijden. Om 21.30 uur waren we weer in de stad. In een hotel konden we ons snel even opfrissen om daarna aan de 13 urige vlucht naar Dubai en vervolgens naar Amsterdam te beginnen.

Onze 48 uur in Vietnam was een hele belevenis. Ik hoop dat ik jullie dat heb kunnen laten zien, en dat jullie het toch leuk vonden om te zien wat we in Vietnam allemaal beleefd hebben. Bij thuiskomst besefte ik pas hoe intens het was en hoeveel ik had gezien. Ik had wel een paar daagjes nodig om bij te komen :)

Mijn visie op diepvriesvis en pangs is door deze reis in positieve zin beïnvloed. Over de panga kweek en verwerking van de vis in deze fabriek zal ik volgende week een informatief artikel plaatsen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Heb je ook gezien hoe ontzettend vervuild het water is waar de vissen in worden gekweekt? Hoe goed ze de vis ook in de fabriek verwerken, het lijkt me toch dat die vervuiling al in de vis zelf zit.

    1. Hoi Janine, deze panga werd niet in de rivier maar in bassins gekweekt. Het water moet aan strenge eisen voldoen en wordt dagelijks in de gaten gehouden. In een volgend informatief artikel zal ik hier meer informatie over geven. Dit artikel verschijnt volgende week online.

  2. De Mekong rivier is gewoon een open riool en daarom zal ik nooit Panga vis eten uit Vietnam !!
    Ik hoop dat jullie als bloggers zijnde je heel goed hebt verdiept in de kweek en voeding van deze visjes. Jullie hebben toch een verantwoordelijkheid naar je lezers toe !!!

    1. Hoi Sineke, ik bgrjip je zorgen. De panga wordt echter niet in de rivier gekweekt, maar in bassins. Het water wordt goed in de gaten gehouden, ook weten de kwekers precies wat voor voer de gekweekte panga eet. Dit voer wordt namelijk door de fabriek zelf ontwikkeld. In een volgend artikel (verschijnt volgende week dinsdag online) zal ik hier ook meer over vertellen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk